f i l o b e l t r a n
DIDÀCTICA DE LA FILOSOFIA
Arxiu notícies
PER AJUDAR A SABER QUI SOM

 

Cròniques, opinions, comentaris sobre el professorat i l'ensenyament de la filosofia, especialment a secundària. Hi ha tendències filosòfiques diverses? Què s'opina sobre els canvis dels programes?

principal

  • L'avantprojecte de la LOE i la Filosofia, I
  • Què pensem sobre els canvis del programa de selectivitat?
  • Crònica d'unes jornades: Girona maig 2004 doc
  • Recensió premis Arnau de Vilanova 2004 doc
  • Premis de filosofia Arnau de Vilanova 2005: 4 d'abril darrer dia


 

L'AVANTPROJECTE DE LA LOE I LA FILOSOFIA, I

A finals de març de 2005, la ministra d'educació presentà l'avantprojecte de la Ley Orgànica de Educación. En una ullada per sobre, sembla que pretén arreglar la LOCE però sense retornar a la LOGSE, encara que corregint-ne els aspectes que més estrepitosament han fallat. Esperem que la llei vagi acompanyada, aquest cop, d'una memòria econòmica que determini el finançament.

Pel que fa a les matèries de filosofia, estableix una Educación para la ciudadania comuna a l'ESO, que veurem com es concreta a Catalunya. A Batxillerat, la proposta ens sorpren amb una (aparent?) reducció de la Filosofia als batxillertas d'arts i de Ciències i tecnologia, mentre que al batxillerat de ciències socials i humanitat s'hi impartirà una nova matèria anomenada Ciencias para el mundo contemporáneo. D'història de la filosofia, ni parlar-ne. No s'acaben d'entendre aquestes brandades en les legislacions, que amb la informació disponible no veiem justificades.

En la revista de la SEPFI, Paideia de gener-març 2005 apareixia una acta d'una reunió de la FESOFI amb el ministerio on es mencionava aquesta nova matèria es deia "No se aclaró a quién se iba a asignar esa nueva materia ni si va a sustituir a la actual optativa denominada Ciencia, Tecnología y sociedad".

Continuarà ...


tornar

principal