|
||
1- Qualsevol article pot ésser etiquetat com ecològic?
2- Qui és responsable de un producte marcat amb el distintiu CE?
3- Quines mencions especials ha de complir l’etiquetatge dels lleixius en relació al comú dels productes de neteja domèstica?
4- Què diferencia la data de caducitat de la de consum preferent?
5- Fes un esquema amb la informació mínima obligatòria de l’etiquetatge i retolació dels productes industrials
6- Quines característiques predica el R.D.L. 1/2007, de 16 de novembre i el RD 1468/1988 respecte a la informació que han d’incorporar el productes posats a disposició de consumidors i usuaris a- b- c-
7- Els productes industrials destinats exclusivament a l'exportació a països no membres de la Unió Europea poden no complir les disposicions vigents per a la seva comercialització i venda en el mercat interior, o el que és el mateix tenen menors exigències a- Creus que es just? Justifica-ho b- Adopta el RD 1468/1988 alguna prevenció en aquest cas?
8- Quina informació suplementària proporciona l’etiquetatge nutricional?
9- Digues si són certes o falses les següents afirmacions: a- Es pot vendre oli a doll b- Es pot vendre oli mescla d’oliva i de gira-sol c- Un ou retolat amb primer dígit de codi 1 significa procedent de gallina criada en gàbia d- Els ous de categoria B són aptes pel consum humà directe e- A l’etiquetatge de tot tipus de peix ha de constar el nom científic f- A l’etiquetatge de tot tipus de peix ha de constar el nom comercial g- És el mateix canal i peça quan es parla de carn de vacum h- L’etiquetatge facultatiu pot estar en contradicció amb l’obligatori
10- Què obligacions referents a la informació sobre els preus del articles ha establert la Llei 44/2006, de 29 de desembre, de millora de la protecció dels consumidors i usuaris?
11- El RD 1334/1999 estableix que l’etiquetatge, la presentació i la publicitat d’un producte alimentari no pot induir a error el consumidor, sobre tot pel que fa a quatre supòsits particulars: a- b- c- d-
12- Posa un exemple inventat en el que creguis que s’estaria incomplint cada un d’aquest principis
13- El primer que ens ha de dir l’etiquetatge d’un producte alimentari és què és el que tenim a les mans. És lliure la denominació de venda de un producte? De què manera s’ha de constituir?
14- Connecta’t a Internet i digues per a què serveixen els antioxidants, conservadors i estabilitzadors
15- Què s’entén per organisme modificat genèticament? Per què s’adopten especial precaucions amb aquests organisme?
16- Digues si son certes o falses les següents afirmacions, referides a l’etiquetatge dels aliments: a- és obligatori que figuri el grau alcohòlic b- és obligatori que figuri la quantitat neta c- és obligatori que figuri les condicions de conservació d- és obligatori que figuri la data de caducitat e- és obligatori que figuri la manera d’utilitzar-lo
17- Si has respost que són falses cadascuna de les anteriors afirmacions justifica-ho
18- El RD 1334/1999 eximeix alguns productes alimentaris de la obligació d’incorporar la llista d’ingredients. Podries trobar un factor comú a tots ells?
19- El RD 1334/1999 obliga a la indicació quantitativa d’ingredients en alguns casos particulars . En quins?
20- Agafa l’etiqueta de tres productes alimentaris i determina si compleixen la normativa
|