ETIQUETATGE

 

1-               Qualsevol article pot ésser etiquetat com ecològic?

 

2-               Qui és responsable de un producte marcat amb el distintiu CE?

 

3-               Quines mencions especials ha de complir l’etiquetatge dels lleixius en relació al comú dels productes de neteja domèstica?

 

4-               Què diferencia la data de caducitat de la de consum preferent?

 

5-               Fes un esquema amb la informació mínima obligatòria de l’etiquetatge i retolació dels productes industrials

 

6-               Quines característiques predica  el R.D.L. 1/2007, de 16 de novembre i el RD 1468/1988 respecte a la informació que han d’incorporar el productes posats a disposició de consumidors i usuaris

           a-        

           b-

           c-

 

7-               Els productes industrials destinats exclusivament a l'exportació a països no membres de la Unió Europea poden  no complir les disposicions vigents per a la seva comercialització i venda en el mercat interior, o el que és el mateix tenen menors exigències

a-      Creus que es just? Justifica-ho

b-     Adopta el RD 1468/1988 alguna prevenció en aquest cas?

 

8-               Quina informació suplementària proporciona l’etiquetatge nutricional?

 

9-        Digues si són certes o falses les següents afirmacions:

            a-        Es pot vendre oli a doll

            b-        Es pot vendre oli mescla d’oliva i de gira-sol

            c-        Un ou retolat amb primer dígit de codi 1 significa procedent de gallina  criada en gàbia

            d-      Els ous de categoria B són aptes pel consum humà directe

            e-        A l’etiquetatge de tot tipus de peix ha de constar el nom científic

            f-         A l’etiquetatge de tot tipus de peix ha de constar el nom comercial

            g-        És el mateix  canal i peça quan es parla de carn de vacum

            h-        L’etiquetatge facultatiu pot estar en contradicció amb l’obligatori

 

10-               Què obligacions referents a la informació sobre els preus del articles ha establert la Llei 44/2006, de 29 de desembre, de millora de la protecció dels consumidors i usuaris?

 

11-             El RD 1334/1999 estableix que l’etiquetatge, la presentació i la publicitat d’un producte alimentari no pot induir a error el consumidor, sobre tot pel que fa a quatre supòsits particulars:

                  a-

                  b-

                  c-

                  d-

 

12-             Posa un exemple inventat en el que creguis que s’estaria incomplint cada un d’aquest principis

 

13-             El primer que ens ha de dir l’etiquetatge d’un producte alimentari és què és el que tenim a les mans. És lliure la denominació de venda de un  producte? De què manera s’ha de constituir?

 

14-             Connecta’t a Internet i digues per a què serveixen els antioxidants, conservadors i estabilitzadors

 

15-             Què s’entén per organisme modificat genèticament? Per què s’adopten especial precaucions amb aquests organisme?

 

16-             Digues si son certes o falses les següents afirmacions, referides a l’etiquetatge dels aliments:

a-                 és obligatori que figuri el grau alcohòlic

b-                 és obligatori que figuri la quantitat neta

c-                 és obligatori que figuri les condicions de conservació

d-                 és obligatori que figuri la data de caducitat

e-                 és obligatori que figuri la manera d’utilitzar-lo

 

 

17-             Si has respost que són falses cadascuna de les anteriors afirmacions justifica-ho

 

18-             El  RD 1334/1999 eximeix alguns productes alimentaris de la obligació d’incorporar la llista d’ingredients. Podries trobar un factor comú a tots ells?

 

19-             El  RD 1334/1999 obliga a la indicació quantitativa d’ingredients en alguns casos particulars . En quins?

 

20-             Agafa l’etiqueta de tres productes alimentaris i determina si compleixen la normativa

 

 

 tornar al tema