COSMOLINUX

La pàgina web de la Cinta Alemany i l'Eduard Carcolé

Cosmos
Cosmos          

Univers que ens envolta, concebut com un tot ordenat. Antítesi de caos.
Cosmos
Linux             

Sistema Operatiu, concebut com un tot ordenat i estructurat. Antítesi de Windows.
Cosmolinux       

Web realitzada i servida amb ordinadors que funcionen amb la distribució de Linux Debian per a oferir-vos una petita part de l'Univers educatiu.

presentacio
Presentació

Hola! Aquesta web va néixer el dia 2 de febrer de l'any 2001 arran d'un curs sobre pàgines web. El nostre objectiu és compartir projectes didàctics i altres tipus de materials relacionats amb la docència i la recerca. La Cinta Alemany és llicenciada en Biologia. És professora d'ESO i Batxillerat a l'Institut Terra Alta de Gandesa. L'Eduard Carcolé és doctor en Ciències Físiques. Vegeu les publicacions i estadístiques a Google Scholar i a Researcherid.com. Si voleu contactar amb nosaltres clikeu damunt del títol d'aquest apartat.


Aerogeneradors
Aerogeneradors

En aquesta pàgina trobareu una descripció del "Parc Eòlic de Les Colladetes". Aquest parc es troba situat a la població de "El Perelló", a la comarca del Baix Ebre. També hi trobareu unes magnífiques fotografies dels aerogenadors i dels equips de transformació elèctrics.


Teacher
Proyectos UNED

La página recoge dos trabajos elaborados con el objetivo de superar algunos de los cursos realizados en el programa de formación del profesorado organizados por la universidad nacional de educación a distancia (UNED): Principios básicos de manipulación génica: Ingeniería genética, Los materiales en las asignaturas de "Tecnología Industrial".


Cookies!
La Receta de la Galleta

A quien no le gustan unas buenas galletas? Apetecen a cualquier hora y en cualquier situación. La receta que encontraréis a continuación está inspirada en la receta de las célebres Toll House Chocolate Cheap Cookies, creada por Ruth Wakefield en los años 30 del siglo XX.


Master
Master de Geofísica

Si us interessen uns apunts de Tractament de Senyal aplicat a la sismologia, aquí els teniu. Son molt complerts i abasten tot el que qualsevol científic de qualsevol àrea ha de saber sobre tractament de senyal: Sistemes lineals, Convolució, Descomposició espectral, Transformada de Fourier, Teorema de Whittaker-Shannon, Freqüència de Nyquist, Transformada de Fourier Discreta, FFT, Convolucions i Deconvolucions, Correlacions i Autocorrelacions, Eliminació de soroll: Wiener Filtering, Estimació de l'espectre de Potència, Filtrat: Pasabandes, Pasabaixos, Pasaalts, Correlació i Autocorrelació, etc... Us desitjo que disfruteu de les 183 pàgines dels apunts.


Teacher
Recursos d'aula

Aquesta secció conté tot un conjunt de recursos per treballar amb l'alumnat. Trobareu moltes fitxes d'activitats, presentacions, enllaços i projectes d'aplicació a l'aula de les assignatures de Ciencies de la naturalesa (1r i 2n d'ESO), Biologia i Geologia (3r i 4rt d'ESO), Biologia (1r 2n de Batxillerat), Ciencies de la Terra (1r i 2n de Batxillerat).


Oposicions
Oposicions per Ensenyament Secundari

En aquesta pàgina trobaràs alguns dels temes de les especialitats de Biologia i Geologia i de Física i Química, tots referents a l'annex 3 de l'ordre de 9 de setembre de 1993, (BOE núm. 226, de 21.9.1993). També hi ha una programació didàctica complerta de Ciencies de la naturalesa per a 1er de ESO (LOGSE) i una programació complerta de Física de 2n de batxillerat (LOE). Proximament es penjaran també les programacions de Biologia de 3er ESO i dels dos cursos de batxillerat.


TIC
Projectes TIC

En aquesta web podeu trobar alguns projectes finals realitzats en els cursos de Formació en Tecnologies de la Informació organitzats pel departament d'educació, dins del pla de formació del professorat: Processament de textos avançats (Word), Eines de presentació multimèdia (Power Point), Curs de base de dades avançat (Access).


DSL
Damn Small Linux

Damn Small Linux o DSL és una distribució de GNU/Linux creada amb l'objectiu de recopilar el major nombre de programes en 50 MB d'espai, de manera que en conjunt constitueix un Live-CD amb un sistema operatiu funcional i complet. Aquesta distribució resulta ser molt adequada per fer-se servir en màquines amb pocs recursos o en maquinari antiquat. Aquí trobareu un tutorial complert sobre com utilitzar el DSL i com convertir-lo en un servidor de pàgines web.


Articles
Les publicacions de l'Eduard

Aquesta pàgina conté totes les meves publicacions en revistes de reconegut prestigi internacional. També hi trobareu la meva tesi doctoral i algunes comunicacions a congressos internacionals. Els articles i la tesi doctoral es troben en format PDF.


Ets el visitant número... ,
comptat des del dia 19 d'Octubre de 2012.
Gràcies per la teva visita.
Rellotge de Sol
Rellotge de Sol

Alguna vegada has sentit curiositat per saber com es fa un bon rellotge de sol? En aquesta pàgina trobareu tot el que cal saber per entendre el funcionament dels Rellotges de Sol. A més, us proposem la construcció d'un rellotge de sol equatorial seguint unes instruccions ben detallades. Aquest projecte us pot servir de base per a una activitat de Tecnologia de l'ESO.


Teacher
La Radio

Hi ha poques coses que puguin semblar tan màgiques com muntar una radio i que... es puguin sentir veus de gent parlant, música, etc. Pero com pot ser? En aquest apartat us expliquem de manera molt senzilla com funciona una receptor de radio. Us proposem dos projectes per construir bons receptors. I per als més agosserats us expliquem com construir una emisora. Aquests projects s'han dut a terme amb alumnes de 4t d'ESO i també han estat la base per algun treball de recerca de batxillerat.


Linux
Raconet Linux I

Aquests pingüins es diuen TUX i son el símbol del millor sistema operatiu que existeix: LINUX. Aquí trobaras un extens tutorial per aprendre diversos aspectes de dues distribucions de linux anomenades DEBIAN i UBUNTU. Però encara fas servir Windows? Endinsa't a l'univers Linux i aprendràs 26 motius per començar a fer servir Linux. Tens un ordinador "vell" i el vols canviar perquè va lent? Doncs no ho facis! Els ordinadors no es tornen lents perquè es facin vells, tot és culpa de Windows, un sistema operatiu car i ineficaç. Amb Linux els ordinadors sempre treballen amb la màxima eficàcia possible. Si instal·les Linux a un ordinador "vell" li donaràs una segona vida útil. Garantit!!!


Linux
Raconet Linux II

En aquest apartat trobareu un conjunt de tutorials per aprendre a fer anar diversos programes: Pyrit, Tcpdump, Aircrack-ng, VNC i Find. També hi ha un extens i detallat tutorial per implementar un servidor de correu electrònic, poca broma!. I si us interesa fer mapes (tant físics com polítics i amb una resolució que ni vosaltres us la creureu), entreu aquí i aprengueu a fer servir el programa GMT (Generic Mapping Tools).


Correu
Servidor de Correu

Sabeu com funciona tot el tema del correu electronic? En aquest tutorial no només us donem una bona idea de com funciona si no que us expliquem com implementar un servidor de correu a casa vostre. Si, amb el vostre ordinador!


Firefox Opera Chrome
Grans Navegadors          

Aquesta pàgina web ha estat optimitzada per als navegadors Mozilla Firefox, Opera i Google Chrome. T'imagines per què? Les divereses versions d'Internet Explorer que han anat apareixent no segueixen els standards de programació HTML i CSS. A més, cada versió infringeix els standards de maneres diferents, fent la vida impossible als programadors i creadors de webs en general. Si us plau, utilitza navegadors que respecten els standards (com ara el Mozilla Firefox) i que a més a més ofereixen un major nivell de seguretat.

FET AMB LINUX          

Per a l'elaboració d'aquesta pàgina web només s'ha fet servir ordinadors funcionant amb DEBIAN i utilitzant programari lliure sota llicència GPL. El servidor d'aquesta web utilitza, entre d'altres:

                     
D'acord a la llei de propietat intel·lectual, els textos, fotografies, dibuixos, etc. d'altres autors que apareixen en aquesta web tenen únicament finalitat educativa.