El passat 30 de juny del 2004, un grup de docents vàrem realitzar la visita informativa per a per als interessats en conèixer els museu i els seu serveis com a eina educativa, el seu potencial com a recurs didàctic, el programa educatiu i les instal·lacions que pot oferir com a suport a la tasca docent

Aquesta era una visita organitzada per el Centre de Documentació i Experimentació en Ciències i Tecnologia. Aula de recursos de tecnologia del Departament d'Educació, juntament amb El Museu de la Pesca de Palamós, i amb la col·laboració de l’Associació de Professors de Tecnologia de Catalunya (APTC), amb el tema:
 
Presentació del Museu de la Pesca de Palamós com a font de coneixement del patrimoni marítim i pesquer i recursos didàctics. Palamós (El Baix Empordà)

Aquesta sessió va permetre conèixer el programa educatiu, el museu i els seu serveis, com eina educativa, el seu potencial com a recurs didàctic, el programa educatiu, les instal·lacions i les últimes novetats que ofereix com a suport a la tasca docent. També vam rebre la informació sobre el turisme Industrial de Catalunya, orientar al professorat per fer ús d'aquests instal·lacions y sobre com organitzar i treballar les visites amb alumnes per què puguin gaudir dels seus continguts.

Vam entendre com El Museu de la Pesca contribueix qualitativament al desenvolupament cultural, econòmic i social de la comunitat i com treballa per afermar-se al propi territori i ajudar a provocar canvis i reflexions envers el patrimoni marítim i pesquer que afavoreixin la societat. 

També amb la missió de divulgar el fet marítim i pesquer, ha dissenyat un programa d'activitats pedagògiques anomenat “Viu la Mar” de descoberta de les tradicions, dels sabers i de les habilitats dels pescadors i de la riquesa patrimonial de la mar, que es posa a l'abast de les escoles, dels instituts que hi estiguin interessats. 

Al mateix temps vàrem constatar com fa conèixer i valorar un patrimoni cultural i natural del nostre país, en especial, la mostra del passat i present marítim de la nostra societat i al mateix temps dona les claus d'interpretació de la realitat, econòmica, social i cultural del sector marítim. 

Vàrem conèixer els recursos didàctics del Museu de la Pesca a través de l'exposició permanent i del programa d'activitats pedagògiques que té el títol genèric de “Viu la Mar”.

Va incloure orientacions per al professorat per tal de fer ús del Museu i informació als docents de les millors combinacions de visites, tallers, navegació i itineraris per a desenvolupar a l'entorn del Museu per tal de gaudir dels seus continguts.

Vàrem poder reflexionar sobre l'entorn del patrimoni marítim i pesquer per tal de impulsar accions de recerca educativa sobre el fet marítim i pesquer

També ens van informar sobre els seus serveis i programes educatius especialment aquells relacionats amb la Ciència Tecnologia i Societat.

Podeu consultar la seva web.

Qualsevol comentari podeu adreçar-lo a l'AULATEC


Detalls gràfics de la visita

la façana
detall de la façana


el vestíbul
detall del vestíbul


el vestíbul i l'entrada
plànol de situació al vestíbul


maqueta de pesquer actual, al vestíbul
els pannells explicatius en varis idiomes


pannells explicatius... amb detalls interessants
els pannells explicatius 


pannells amb maquetes topogràfiques submarines de la costa Catalana
Foto històrica


Foto històrica
vaixell de pesca amb vela


arts de pesca
màquines complementàries


eines complementàries
eines complementàries


detalls...
detalls...


detalls...
detalls...


màquines complementàries
xarxes i la seva reparació


estris complementaris
anotacions de zones de pesca


eines complementàries
màquina de tallar barres de gel


altres detalls
vaixell de pesca amb vela


pannells explicatius de la ...
... vida dels pescadors


equipament dels pescadors
arts de pesca


arts de pesca
arts de pesca


arts de pesca
arts de pesca


arts de pesca
arts de pesca


arts de pesca
arts de pesca


arts de pesca
arts de pesca


maqueta de sistemes de pesca
maqueta de sistemes de pesca


maqueta de sistemes de pesca
la substitució de la vela


rescatat del fons del mar
d'altres complementsPenseu venir la propera vegada?, fer-ho saber a:

Centre Documentació i d'Experimentació en Ciències i Tecnologia
Aula de Recursos de Tecnologia 
Carrer de les Escoles, 5 i 7
Tel. 936 920 660 / 935 804 876
Fax. 935 808 878
e-mail: aulatec@pie.xtec.es
08290 Cerdanyola del Vallès