Subdirecció General de 
Formació i Desenvolupament del Personal Docent


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


El cesire*.aulatec, aula de recursos de Tecnologia del Departament d'Educació, juntament amb l'Agència Catalana de la Joventut, l'ICAEN i Intiam Ruai, El Centre d'Investigació en Robòtica Submarina (CIRS) de la UDG en el marc del programa Enginycat,  varen realitzar una sessió de treball amb el tema:
 
Les estades escolars en l'àmbit de la tecnologia
 

Aquesta va ser una sessió per als i les docents interessats a conèixer i informar-se del programa educatiu i de les estades escolars en l'àmbit de la tecnologia, programada en els albergs de Joventut gestionats per l'Agència Catalana de la Joventut i subvencionades pel programa Enginycat per el foment de les vocacions tecnològiques:

Descripció

Aquesta activitat va servir per informar-se de les accions que porten a terme el Centre d'Investigació en Robòtica Submarina de la Universitat de Girona, i per veure en funcionament un robot submarí i dels tallers que poden oferir de construcció de robots submarins en materials d'ús comú que es poden disposar a l'Aula de Tecnologia. Es van fer proves de control d'aquest robots. 

El Centre d'Investigació en Robòtica Submarina (CIRS) és una plataforma de robòtica submarina de 800 m2. Disposa d'una piscina amb una fondària progressiva fins a 5 metres, sistemes d'il·luminació submergits i un generador de turbulències i una sala submergida de 20 m2, amb vidre d'observació per als treballs in situ. Aquest edifici està especialment dissenyat per a la realització de treballs de recerca i desenvolupament d'excel·lència en aquest camp, essent l'usuari principal el Grup de Recerca de Visió per Computador i Robòtica.

Amb el suport de l'ICAEN, l'empresa Intiam Ruai va presentar el seu programa educatiu sobre energia solar i eficiència energètica i especialment varen mostrar les activitats que duen a terme a les estades tecnològiques. L'entorn escolar s'ofereix als alumnes un seguit d'experiències engrescadores que faciliten el coneixement de l'energia solar i l'eficiència energètica. 

Enginycat i l'Agència Catalana de la Joventut van explicar els objectius i la motivació per a la realització de les estades escolars als diversos albergs situats per tot el territori. Es va entendre en què consisteix el programa, els continguts tècnics relacionats amb el currículum escolar que es treballen i com es desenvolupen dia a dia les estades i les seves activitats tècniques i la seva relació amb els continguts curricular de cada etapa educativa.
 
 

Aquesta va  permetre

  • Conèixer els recursos didàctics que poden oferir aquestes estades escolars.
  • Presentar les estades tècniques i dels continguts tècnics que s'ofereixen.
  • Informar i orientar al professorat de com organitzar, treballar i fer ús d'aquests recursos tècnics per a la formació en tecnologia en un entorn diferent al centre educatiu. 
  • Tenir tota la informació i documentació per realitzar les estades escolars al moment oportú.
El lloc:
    Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
    Pic de Peguera, 15  (La Creueta)
    17003 Girona
Data:  30 de setembre de 2009

Dades de contacte 
 




Programa    EnginyCat.
   Pg. Lluís Companys, 23 08010 Barcelona
   Tel. +34 93 268 77 00 Fax +34 93 319 32 57
   correu electrònic



Estades
     Contacte amb: Xanascat Escoles
    Agència Catalana de la Joventut
     Tel. 93 483 83 66 Fax 93 483 83 50
     correu electrònic



ICAEN      Institut Català d'Energia
     Tel. 936 220 500 Fax. 936 220 501
    correu electrònic



Robòtica  LA TECNOLOGIA AL SERVEI DE L’EXPLORACIÓ SUBMARINA



Intiam
Ruai
AMB ENGINY I TECNOLOGIA,
APROFITEM L’ENERGIA SOLAR



 
cesire* aulatec aula de recursos de tecnologia   Carrer de les Escoles, 5    Tel. 936 920 660  Fax. 935 808 878    08290 Cerdanyola del Vallès

Amb la col·laboració de l'Associació del Professorat de Tecnologia de Catalunya