El cesire*.aulatec, aula de recursos de Tecnologia del Departament d'Ensenyament, juntament amb Circutor, varen organitzar una sessió de treball amb el tema:
 
Present i futur del vehicle elèctric.
Reinventant la mobilitat.
Aquesta va ser una sessió per als docents, interessats en conèixer i informar-se dels desafiaments que presenten els vehicles elèctrics, i el que es molt important, les tecnologies aplicades a sistemes de control i regulació de bateries aplicades a l'automoció. La mobilitat del futur passarà ineludiblement per el vehicle elèctric doncs es redueix notablement les emisions de CO2, dioxids de nitrogen, olors i sorolls.

Estem en una època de profunds canvis per adaptar-se a la realitat del nostre món actual i al nou paradigma del Desenvolupament Sostenible. Concretament, un dels aspectes que sembla haver arribat al seu punt d'inflexió és el sector de la mobilitat i el transport.

Existeixen diversos models de Vehicles Elèctrics circulant i a la venda per les nostres ciutats, si bé es preveu un augment important tant en nombre com en varietat, en els propers anys. El component fonamental dels Vehicles Elèctrics són les bateries, que s'han de recarregar regularment.

Per a que el nou model de mobilitat amb Vehicles Elèctrics es desenvolupi eficaçment, resulta imprescindible efectuar un gran esforç per a implantar les infrastructures adequades de recarrega.

La tecnologia emprada aporta una solució global de sistemes de recarrega de vehicles elèctrics. (RVE). El temps que els vehicles elèctrics passen estacionats es pot aprofitar per a recarregar les seves bateries. L'estacionament dels vehicles es realitza en diferents llocs: via pública, pàrkings públics, pàrkings privats comunitaris o pàrkings privats individuals. Els conjunts d'equips diferents, fabricats per l'empresa, estan específicament dissenyats per a cada tipus d'aparcament.

En la sessió es va informar del treball de l'empresa sobre les tecnologies aplicades a l'eficiència energètica elèctrica, el disseny i fabricació d'equips, de la protecció elèctrica industrial i dels equips d'última tecnologia sobre mesures i control de l'energia elèctrica.

Cotxes Elèctrics i altres Vehicles Elèctrics o Ecològics
Participació del cesire*.aulatec al Saló de l'Automòbil 2011
Participàció de CIRCUTOR al Saló de l'Automòbil 2011
Estratègia IVECAT: impuls del vehicle elèctric a Catalunya

En aquesta sessió es va aconseguir
      • Conèixer les tecnologies que aplica l'empresa als seus productes de recarrega de vehicles elèctrics.
      • Descripció funcional dels sistemes de control i regulació de l'energia amb tecnologia pròpia.
      • Orientar al professorat per fer ús d'aquests recursos tecnològics. 
      • El vehicle elèctric. Estat de desenvolupament i tecnologies predominants. Desplegament d'infrastructures.
      • Informar sobre la problemàtica de les bateries i la seva recarrega.
      • Donar i discutir estratègies actives per a la docència d'aquests recursos tecnològics.
      • Recursos per treballar aquests sistemes a les aules de tecnologia.
Lloc:  CIRCUTOR, S.A.  Vial Sant Jordi, s/n 08232  Viladecavalls

Data: dimarts 12 de juliol de 201
 
 

Fotos visita d'aulatec

Per saber més:
cesire* aulatec aula de recursos de tecnologia   Carrer de les Escoles, 5    Tel. 936 920 660  Fax. 935 808 878    08290 Cerdanyola del Vallès

Amb la col·laboració de l'Associació del Professorat de Tecnologia de Catalunya