Data actualització: 23.09.2011PREMIS 
            i d'altres activitats 
                            per a Secundària 


Curs 2011/2012

Edició XIV del Concurs Nacional de Robòtica 2011.
Dates: 18 y 19 de Novembre de 2011, dins de 'Barcelona Developers Conference
Lloc: Museu Marítim de Barcelona.

Obert a totes les persones interessades que puguin aportar un robot que compleixi les normatives per a la categoria a participar.

Per consultar la Normativa. Més Informació.


5a Edició Premi Edu21 (2011)
Per impulsar la participació directa dels educadors (mestres, professors, educadors d’institucions educatives no formals…) de Catalunya en l’àmbit de la recerca i la innovació educativa.
Bases de la 5a edició    Fins el 17 d’octubre 2011
 


Curs 2010/2011
Convocatòria dels Premis Recerca Jove (PRJ), els nous premis del Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (premis CIRIT), per fomentar l'esperit científic del jovent.
El termini per fer arribar les sol·licituds és fins al 28 de juny inclòs per a tots els cursos.


II PREMI treball de recerca en ENGINYERIA DE CAMINS CANALS I PORTS 
El Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, responent a la seva funció de promoure l’estudi i la investigació en la seva matèria, vol premiar la iniciativa dels joves estudiants que mostrin interès per l’enginyeria de camins. Per fer-ho, el Col·legi ha creat el Premi Treball de Recerca de Batxillerat en Enginyeria de Camins, Canals i Ports.
Bases concurs i més informació.
abans del 15 de juliol de 2011


Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de
Catalunya convoca els Premis Bonaplata per a Joves pretenen fomentar l’esperit de recerca i innovació entre les capes joves de la població, recerca en els camps de l’arqueologia industrial, la història industrial i l’antropologia històrica de la industrialització de la societat catalana.

El període de presentació del material és de l’1 al 30 de juny de 2011.
Bases concurs i més informació.Museu Maritím de Barcelona.

IV Premi de Recerca Emerencià Roig i Raventós 
Bases del concurs
EL TERMINI PER A PRESENTAR LA DOCUMENTACIÓ FINALITZARÀ EL DIA 16 DE MAIG DE 2011.Concurso Internacional (países de habla hispana o portuguesa).

En el concurso “Ciencia en Acción” pueden participar profesores, investigadores y divulgadores de habla hispana o portuguesa. El programa está dividido en diferentes categorías para dar cabida al amplio abanico de aspectos científicos.

Inscripció fins el 15 de Mayo del 2011.
Bases del concurs12è Premi UPC per a treballs de recerca de batxillerat i per a projectes de cicles formatius de grau superior. Arquitectura, Ciència i Tecnologia Sostenibles.
30 d'abril de 2011:  Data límit per lliurar els treballs de recerca de batxillerat
31 de maig de 2011:  Data límit per lliurar els projectes de cicles formatius de grau superior
Juny de 2011: Reunió i veredicte del jurat
Setembre de 2011: Lliurament dels premis.
Juliol i setembre de 2011: Període per recollir els treballs.


L’Institut Català d’Energia, amb la col·laboració del Departament d’Educació i de Cosmocaixa Barcelona, Museu de la Ciència de l’Obra Social “La Caixa”, organitza el concurs El Recorregut de l’energia
Bases 2010-2011
Edicions anteriorsCurs 2009/2010


 
Concurs "Què pot fer la ciència per a la societat?"
L’organització de l'ESOF 2010, que es farà l'any proper a Torí, es proposa fer ara una experiència similar: "What can Science do for Society?". 

L'ESOF 2010 invita als joves europeus a participar en una experiència única, en la que ells mateixos són els que tenen alguna cosa a dir. Ells són els que ens diran amb els seus reportatges, què pot fer la ciència per a la societat. 

El Departament d'Educació i la FCRI, a part de transmetre la proposta a tots els centres del sistema educatiu català, proposen fer més: crear una plataforma de treball en col·laboració per ajudar a que els nostres nois i noies que participin en l'iniciativa facin els millors reportatges possibles. 

Més informacióLa Universitat Politècnica de Catalunya ha convocat el 11è premi UPC per a treballs de recerca de batxillerat i per a projectes de cicles formatius de grau superior. Arquitectura, ciència i tecnologia sostenibles.

El Premi té com a objectiu potenciar l’interès de l’alumnat de batxillerat i dels cicles formatius de grau superior per aquestes àrees de coneixement i pel valor de la sostenibilitat, aplicat a la concepció i al desenvolupament dels seus projectes de recerca.

Bases del premi
La data límit per lliurar-los és el 31 de maig de 2010.


L’Institut Català d’Energia, amb la col·laboració del Departament d’Educació i de Cosmocaixa Barcelona, Museu de la Ciència de l’Obra Social “La Caixa”, organitza el concurs El Recorregut de l’energia que enguany arriba a la seva VIII edició.

L’objectiu d’aquest concurs és contribuir a crear consciència entre els estudiants del cicle de l'energia i de la importància de l’estalvi i l'eficiència energètica, així com l’adquisició d’hàbits en el consum d’energia i la sensibilització per a un ús eficient de l’energia i fomentar l’interès pels temes energètics en general.

S'estableixen dues categories:

A. Cicle superior d'Educació Primària i primer cicle d'Educació Secundària Obligatòria.
B. Segon cicle d'Educació Secundària Obligatòria.

Terminis: 

  • Data límit per a la presentació de la fitxa d'inscripció: 16 de febrer del 2010.
  • Data límit per a la presentació de la memòria del projecte: 19 de març de 2010.
Institut Català d'Energia (ICAEN)
 
Per a més informació:

VIII Edició 
Concurs:
El Recorregut de l'Energia

Bases 2009-2010

Bases 2009-2010
(Versió imprimible)

Fitxa d'inscripció 

 
 


WOCMES i el Programa Argó convoquen en el marc del VII Premi Argó de la UAB (2010)
Son uns guardons específics per a treballs de recerca de batxillerat que desenvolupin temes relacionats amb la Mediterrània i els països que l’integren.
Les bases completes del premi es publicaran al gener del 2010 a la pàgina web del Programa Argó i es refereixen a treballs que es presentaran el curs 2009-2010.

Per a més informació:
Universitat Autònoma de Barcelona

Informació del Premi Argò


Curs 2008/2009

L'Institut Català d'Energia del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Departament d'Educació, organitza la:
setena edició d'aquest concurs 
Per més informació podeu consultar a: 

VII Edició del Concurs. El Recorregut de l´Energia

Institut Català d'Energia (ICAEN)

Participants: 
          S'estableixen dues categories de participació en la quarta edició: 

Categoria A: 
Dirigit als estudiants de cinquè i sisè d’Educació Primària i primer i segon d’Educació Secundària Obligatòria de Catalunya.
Categoria B:
Dirigit als estudiants de tercer i quart d’Educació Secundària Obligatòria de Catalunya.
La data límit per a presentar la memòria de la proposta és el 9 de març de 2009 a les 14:00.


El laboratori europeu Columbus de l'Estació Espacial Internacional (SI) (InternacionalSpaceStation) ja està apunt, i l'ESA (EuropeanSpaceAgency) convida a docents europeus a presentar idees per realitzar projectes educatius en que s'utilitzi l'ICS per ensenyar als estudiantes els efectes de la falta de gravetat. 

Per a més informació consulteu la seva pàgina web.
 La Universitat Autònoma de Barcelona convoca el VI Premi ARGÓ a treballs de recerca de batxillerat i a treballs de síntesi o projectes de cicles formatius de grau superior.

Nova convocatòria dels PREMIS ARGÓ 2009 a treballs de recerca de batxillerat.

Termini de presentacions fins el 20 d'abril de 2009.
Per més informació:
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa Argò
 
 La Universitat Politècnica de Catalunya ha convocat el 10è premi UPC per a treballs de recerca de batxillerat. Arquitectura, ciència i tecnologia sostenibles, adreçat a l'alumnat de segon de batxillerat de Catalunya, de les modalitats de Tecnologia o Ciències de la Naturalesa i la Salut. 

La UPC vol fomentar l'interès de l'alumnat de batxillerat per aquestes àrees de coneixement i pel valor de la sostenibilitat, aplicat a la concepció i al desenvolupament del seus treballs de recerca.

Bases del premi
La data límit per lliurar-los és el 30 d'abril de 2009.


Els Premis José Cantero es concediran als treballs realitzats per alumnes entre 16 i 23 anys que cursin Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Superior. 

Els treballs podran ser individuals o d'un màxim de tres autors. El premi també reconeixerà la tasca dels tutors i el suport del centre en la realització del treball.

Poden ser de tipus pràctic, experimental o d'investigació. Bases

Data límit de lliurament de la documentació: 8 de maig de 2009
Més informacions anteriors