PROCÉS D'ELABORACIÓ DEL VI

La casa disposa d'una petita vinya de conreu tradicional i un altre de modern. També disposa d’instal·lacions i objectes relacionats amb el procés tradicional d'elaboració del vi, inclosos el celler medieval i les tines del segle XIX.

L’activitat consisteix en observar les diferències entre aquests dos tipus de plantació, una visita a les instal·lacions de la casa i finalment es durà a terme un taller on els nois i noies podran observar l’activitat dels llevats, la seva reproducció i les condicions òptimes per al seu desenvolupament. Es determinarà també el grau alcohòlic del vi, mitjançant una destil·lació, i la utilització de l’alcoholímetre.

 
  • TEMPORALITAT: De finals de setembre a finals d'octubre.Si no queden raïms a la vinya de la Culla, caldrà portar-ne.
  • MATERIAL NECESSARI: Carpeta i llapis.
  • DURADA: Unes dues hores.

ADEQUACIÓ PER NIVELLS

Òptim
Adaptable
Inadequat
E. Infantil
E. Primària
E.S.O.
Batx.
C. Form.
3 a.
4 a.
5 a.
CI
CM
CS