La granja

 

· La cria d’animals mamífers i ovípars

· Control de producció, seguiment sanitari , higiene.

· Seguiment i control de la reproducció

· L’alimentació dels animals de granja : herbívors, omnívors, carnívors i granívors

· Els remugadors i els rosegadors

· L’elaboració de pinsos i farratges

 

L’apicultura

 

· Les abelles de la mel, l’organització d’un recurs natural

· La mel, procediments d’obtenció

· La mel i l’alimentació

· La pol·linització

 

L’hort

 

· El cicle de les hortalisses i el planter

· Tècniques de reproducció de plantes

· Evolució de les plantes i les seves malalties

· Els adobs, els fems i el compost

 

El forn: productes panificables

 

· Els productes panificables i de pastisseria

· Els llevats i les fermentacions

· Elaboració artesana de pa i altres productes

 

Les farines i les pastes

 

· Els cereals i les farines en l’alimentació de les persones

· Elaboració de farines i pastes fresques

 

La transformació

 dels aliments

 

· Processos de transformació i elaboració de productes làctics

· Processos d’elaboració i transformació de productes càrnis

· La transformació i conservació de les hortalisses.

· Alimentació i salut, higiene personal i material

Itinerari

El reg i el canal d’Urgell

 

· Les tècniques de regatge i de transport de l’aigua

· El Canal d’Urgell i les seves derivacions

· La casa Canal i les col·lectivitats de regants

· L’ús de l’aigua, la seva funció i la seva gestió

 

Itinerari : El Paisatge rural

 

 

· Estudi del paisatge agrícola-rural i les seves principals característiques

· El paisatge rural com a sistema obert, canviant i viu, en equilibri amb altres sistemes

· Treball de recerca sobre la salut de l’ecosistema agrari de la zona

· Descoberta i estudi dels cultius de regadiu i de secà de la zona

· Els camps : la seva distribució en el territori

 

Itinerari: Juneda, les Garrigues que es reguen.

 

· Descobrir i conèixer l’evolució històrico-urbanística de Juneda en relació a la seva activitat agrària.

 

 

La gestió sostenible de la granja escola.

· Estudi, control i eficiència dels sistemes de producció  d’energia.

· Paràmetres de consum d’electricitat, gas, aigua i de pinyola de l’equipament

· Producció de residus

· Producció i consum d’aliments

· I nosaltres, que hi podem fer?

El programa d’estades a  la granja escola, es basa en la realització  dels talles  , dels itineraris i de la gestió directa de l’equipament.

Els àmbits de treball són propostes que fan comprendre els processos de producció i transformació dels aliments, a través de la vivència, el treball manual i l’experimentació.

Els itineraris mostren la realitat del món rural i configuren lligams  per poder comparar els processos artesanals amb la producció industrial agroramadera.

CAMP D’APRENENTATGE DE JUNEDA

Una altra manera d’aprendre de l’entorn

Partida Secanet s/n 25430 JUNEDA

Tel:  973 29 00 22

Partida Secanet s/n

25430 JUNEDA

Tel:  973 29 00 22

Fax: 973 19  53 07

CAMP D’APRENENTATGE DE JUNEDA,  una altra manera  d’aprendre de l’entorn

Facebook

Els tallers i els itineraris