Visitem la recerca de La Marató de Tv3

El passat dimarts 19 d'abril vam estar convidats a fer una visita al Parc Taulí on hi ha l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí, L’objectiu de la visita és mostrar-vos com i on s’inverteixen els nostres donatius a La Marató de TV3. El programa de la visita que vam seguir era el següent: Acollida al punt de trobada des d'on ens van portar a una sala on ens van una xerrada per conèixer millor el Projecte La Marató de TV3 i vam fer una trobada amb investigadors finançats amb els fons de La Marató de TV3, a continuació ens vam presentar el primer projecte: “Estimulació neurocognitiva precoç en pacients crítics amb dany cerebral agut adquirit” (Marató 2010 – Lesions Medul·lars i cerebrals adquirides). La presentació era càrrec de Sol Fernández i Marc Turón, membres de l’equip investigador del projecte, durant la presentació se'ns va projectar un vídeo i ens van fer una demostració amb pacient simulat a la sala annexa. Tot seguit vam presentar-nos el segon projecte “Noves tecnologies com a eines no invasives per a la prognosi/diagnosis del càncer gàstric” (Marató 2012 – Càncer), aquesta presentació va estar a càrrec de Xavier Calvet – investigador principal – i Sergio Lario, membre de l’equip investigador del projecte.

Un cop acabades les presentacions dels projectes vam poder veure les instal·lacions i els laboratoris, el de Recerca de l’I3PT i el seu equipament, on treballa el grup, a on també els rebrà el coordinador de la Unitat Cientificotècnica de la Fundació Parc Taulí i el de Recerca d’UDIAT (1a planta), a on es mostrarà l’equip de PCR adquirit gràcies a La Marató, i a on es desenvolupen els cultius d’Helicobacter pylori

La visita va durar aproximadament un parell d'hores i va ser molt interessant.

Valorem molt positivament aquesta iniciativa que ens dóna a conèixer com es fa la investigació. També ens va agradar el fet de poder fer preguntes als investigadors, que van contestar-nos amb molta amabilitat. Gràcies a tots i totes els que fan possible que hi hagi resultats dels que ens podem beneficiar!!

Si vols fer una visita: https://www.clorian.com/site/MaratoTV3/
INDEX