Notícies, avisos, novetats, agenda

Sortida a la Mola

Hola a tothom,

Efectivament el passat diumenge 29 de març no es va poder fer la sortida de la Via Verda pel mal temps. Alguns de vosaltres heu escrit per comunicar que no podríeu venir i us ho agraïm. Mirarem de buscar una altra data per a poder fer aquesta sortida.

Recordeu que hi ha una altra sortida programada a la Mola, el diumenge 26 d'abril. Aviat rebreu el full d'inscripció per a que us apunteu, ja que anirem amb autocar i necessitarem saber el nombre de places.

Salutacions,

Comissió Pla Català de l'Esport a l'Escola

Internet Segura

Benvolgudes famílies,

La generalitat i els Mossos d'Esquadra han publicat uns consells per tal de fer que la navegació dels nostres fills i filles sigui més segura.

Podeu consultar la web o consultar el tríptic (PDF)

Esperem que aquesta informació sigui del vostre interès.

Informacions d'interès

Benvolgudes famílies,

Us fem arribar aquestes informacions que esperem siguin del vostre interès:

Com a proposta de la Junta i amb l’acord de l’Assemblea que es va celebrar el passat mes d’novembre, l’AMPA ha contractat una administrativa, la Mercè Castells, que realitzarà tasques de suport de les activitats de la nostra associació i també amb un:

HORARI D’ATENCIÓ A LES FAMÍLIES
Dies: Dilluns i dijous de 15,15 a 17,00 hores
LLOC: Despatx de l’AMPA, al costat de la biblioteca i direcció

Creiem que aquesta és una molt bona notícia per a l’AMPA, per a l’escola, per a totes les famílies que en formem part i, en definitiva, per als nostres fills i filles, destinataris primers i últims de les accions que des de la nostra associació intentem tirar endavant.

També estem treballant en l’actualització de les dades del web de l’escola, www.xtec.es/ceip-bellaterra/, secció AMPA, perquè esdevingui una bona eina de comunicació i informació. Us convidem a entrar-hi.

Properament rebreu informació de les activitats que estem organitzant en el nostre centre del Pla Català de l’Esport a l’Escola, on hi participem per primer cop i que està obert a tots els membres de la comunitat educativa (més informació del Pla a www16.gencat.net/esport/esportalescola/ ).Enspodeu fer arribar les vostres propostes.

Estem rebent diferents informacions de l’Ajuntament, de Benestar Social, i altres entitats sobre sessions formatives per a mares i pares. Aquesta informació es troba en el despatx de l’AMPA. Si algú de vosaltres esteu interessats en dinamitzar i donar a conèixer aquesta informació ens ho podeu fer saber, hi ha una vacant a la Junta per a desenvolupar aquesta tasca.

Per això i per altres propostes que ens vulgueu adreçar podeu contactar amb nosaltres preferentment:

 • a través de la pàgina web de l’escola, secció AMPA
  www.xtec.es/ceip-bellaterra/
 • escrivint-nos a l’adreça de correu electrònic
  ampa.bellaterra@gmail.com
 • També presencialment o trucant al telèfon 93 5811030 durant l’horari d’atenció a les famílies.

Salutacions cordials,

Susana Hospital Marchal
Presidenta de l’Associació de Mares i Pares de l’Escola Bellaterra

L'oferta del Servei d'Activitats Esportives de la UAB

A part de l'oferta esportiva de la pròpia AMPA, el Servei d'Activitat Física de la UAB ofereix als nens cursets quatrimestrals de Badminton, Golf i Futbol. Els pares i mares interessats podeu seguir les instruccions adjuntes. Fins al 5 de Febrer hi sou a temps.

Podeu consultar l'oferta enaquest document

Interessant article sobre els transtorns de l'aprenentatge

El passat 15 de desembre de 2008, La Vanguardia va publicar l'article "Gran parte del abandono escolar prematuro se debe a transtornos del aprendizaje desatendidos".

Podeu llegir l'article a La Vanguardia.

Portem l'Educació real al Parlament!

L'AMPA del CEIP Bellaterra s'adhereix a la convocatòria feta per la FaPaC, conjuntament amb d'altres organitzacions de la comunitat educativa, per a la concentració davant del Parlament de Catalunya, el diumenge 30 de novembre. L'objectiu principal d'aquesta mobilització cívica és denunciar les mancances actuals que pateixen els diferents centres educatius públics, així com incidir en el procés de debat parlamentari de la LEC.

Us aninem a tots i totes a participar-hi.

Podeu signar el manifest i fer propostes a través del seguent document:

Document de propostes per al Parlament

INSCRIPCIO AL CURS DE JUDO – 2008-09

Benvolguts pares i mares, Com us vam comentar abans de l’estiu, volem començar a l’escola una activitat extraescolar d’iniciació al judo. El Judo és un esport olímpic de contacte, però no violent, apte per tothom i mixte en edats infantils.

En aquest curs que comença, obrim un grup de nens i nenes de [2on, 3er i 4rt] de primària, que treballaran plegats en una doble sessió setmanal, DILLUNS I DIJOUS, de 17 a 18:30, i un grup de [5è i 6è] que ho faran DIMECRES I DIVENDRES en el mateix horari.

Tenim la sort de comptar amb un professor amb molts anys d’experiència en l’ensenyament d’aquest esport a infants.

Les classes, d’Octubre a Maig, es faran a les instal·lacions de l’escola, bé al gimnàs de l’escola, bé a la sala de dansa. No cal que els nens portin quimono (judo gi) els primer dies. Bastarà un xandall, o roba que es pugui estirar.

Normalment per a que tota activitat tiri endavant fa falta un número mínim de gent, però donat el fort component vocacional del monitor les classes podrien començar amb un número reduït d’alumnes.

El preu del curs és de 30 euros per mes. Les famílies interessades ens hauríeu de proporcionar la següent informació:

INSCRIPCIÓ AL CURS D’INICIACIÓ AL JUDO

NOM DEL NEN/NENA:_____________________________________________
CURS DEL NEN/NENA:________________
TELEFON DE CONTACTE :____________
e-mail:___________________

DADES BANCÀRIES:
NOM DEL TITULAR:_______________________________________________
Nº DEL COMPTE CORRENT (20 digits):

Ompliu aquestes dades i dipositeu-les a la bústia de l’AMPA que hi ha a Direcció, o bé envieu les dades per correu electrònic a escoleta.judo@gmail.com.
Si us plau, feu-lo
abans del dia 26 de Setembre. En cas de dubtes, aclariments i suggeriments us podeu adreçar al mateix compte de correu electrònic o al 936910903.

NOVA ACTIVITAT EXTRAESCOLAR PEL CURS 2008-2009

Logo JudoxicsEstimats pares i mares
En un intent de dinamitzar les activitats extraescolars us volem proposar una de nova pel curs vinent. Es tracta d’una activitat d’iniciació al Judo pels nens de primària (1è-6è). En aquest sentit, tenim la sort de poder comptar com a professor amb un catedràtic de la UAB molt vinculat al mon d’aquest esport i que té una experiència prèvia de varis anys en l’ensenyament de judo per a infants. La idea és repartir els nens de primària interessats en com a mínim dos grups d’edats que tindrien classe en dies diferents (de 17 a 18:30).

Les classes es farien, o bé al gimnàs de l’escola, o bé al gimnàs de Ciències de l’Educació que està a tocar (encara per concretar). Normalment per a que tota activitat tiri endavant fa falta un número mínim de gent, però donat el fort component vocacional del monitor les classes podrien començar amb un número reduït d’alumnes i inclús no caldria que els nens portessin quimono (judo gi) els primer dies. El preu estaria entorn als 20-25€ mensuals.

El període de matriculació serà el mateix que la resta d’activitats extraescolars, a finals de setembre, però ja us ho podeu anar rumiant! A títol orientatiu, si se’n fessin dos grups, els de 1er-2on-3er farien l’activitat dimecres, i els de 4rt-5è-6è la farien dilluns, per poder-se complementar amb la resta d’activitats. Si per número de nens i/o característiques físiques dels nens s’haguessin de fer tres grups n’hi ha diverses opcions i caldria triar-ne la més adequada per a la majoria.

Luis Fonseca
Delegat d’Espots de l’AMPA

PROPOSTA D’ACTIVITAT EXTRAESCOLAR DE JUDO

El Judo, que literalment vol dir camí de la flexibilitat, va ser creat, a partir dels sistemes de defensa personal tradicionals del Japó, pel pedagog japonès Jigoro Kano als anys 1880 amb la intenció d’introduir-lo en el sistema educatiu d’aquest país com una eina per millorar la formació psicomotriu i conductual dels joves.

En l’actualitat, el Judo és un esport olímpic de contacte, però no violent, que es pot practicar per tothom i que s’adapta amb facilitat a les diferents edats i característiques físiques dels seus practicants. Un element essencial de l’esport del Judo és el codi moral pel que es regeixen els seus practicants i en el que es troben inclosos valors com la Cortesia, el Coratge, l’Honor, la Modèstia, el Respecte i l’Autocontrol.

Com va reconèixer la UNESCO a l’any 1996, el Judo és un dels esports més adequats pels infants de 6 a 12 anys atès els beneficis psicològics, físics i formatius que els hi aporta i entre els que s’hi troben la millora de la coordinació, la flexibilitat, la resistència, el desenvolupament harmònic de tots els grups musculars, l’enfortiment del sistema cardiovascular, la disciplina i la capacitat de controlar-se. Aquestes característiques el fan un esport adient per tot dos sexes, i es practica de forma mixta en aquestes edats.

És important ressaltar també que els practicants de judo no “lluiten” de qualsevol manera, ni tampoc s’enfronten a “un enemic”. Al contrari, els judoques són com jugadors d’escacs que amb llur estudi, treball i estratègia proven de superar esportivament al seu company en el marc d’un respecte extrem entre ambdós i d’un treball en comú. Aquests trets fan del judo un esport socialment molt educatiu que no potencia l’agressivitat sinó que canalitza l’esperit competitiu i combatiu.

L’activitat extraescolar que es proposa va dirigida als nens de 6 a 11 anys que estiguin interessats en practicar Judo per aprendre lúdicament un seguit de tècniques bàsiques d’aquest esport i per assimilar les seves normes i pautes de conducta.

Jordi Barbé
Cinturó Negre de Judo, 2on Dan
Professor Titulat de Judo per la Federació Espanyola de Judo
(Nº Registre 5063) http://www.fedecatjudo.cat

31 de Maig – DIADA ESPORTIVA - 30è Aniversari
Programa d'activitats

HORARI               ACTIVITAT             LLOC             DESTINATARI

9 a 10 hores          Partit de Futbol     Camp de Futbol       Pares
10 a 10:30 h          Partit de futbol       Camp de Futbol       1r-2n
10 a 10:30 h          Partit de bàsquet    Pista                     3r-4t
10:35 a 11:05h      Partit de futbol        Camp de Futbol       3r-4t
10:35 a 11:05h      Partit de bàsquet     Pista                      1r-2n
11:10 a 11:40h       Partit de futbol       Camp de Futbol       5é-6é
11:10 a 12:00h       Psicomotricitat       Pista                      P3-P4-P5
11:45 a 12:15h       Partit de futbol      Camp de Futbol       ex-alumnes
11:00 a 12:00h      Partit de bàsquet   Pere Calders           ex-alumnes
12:05 a 12:35h       Partit de bàsquet      Pista                5é- 6é          
12:35 a 12:45h      Concurs Tirs lliures    Pista                      1r-3r
12:35 a 12:45h      Concurs penals           Camp de futbol       4t-6é
12:45 a 13:00h      Concurs penals           Camp de futbol       1r-3r
12:45 a 13:00h      Concurs Tirs lliures    Pista                      4t-6é
13:00 a 13:30h      Mataconills               Mataconills     Monitors-m/pares
13:00 a 13:30h      AEROBIC                  Pista                      Tothom

DURANT TOT EL MATÍ HI HAURÀ DIFERENTS JOCS DE CUCANYA PER PETITS I GRANS ...I PARADETA D’ARTICLES 30è ANIVERSARI

AL FINALITZAR LES ACTIVITATS ES FARÀ L’ENTREGA DELS PREMIS DEL CONCURS DE DIBUIX I DEL CONCURS DE TIRS LLIURES I PENALS.

HI HAURÀ REGALS I BEGUDES

Festa de residu mínim:
No hi haurà gots de plàstic: porta’n el del 30è aniversari, o un qualsevol de casa, o adquireix-lo a la mateixa festa!!!

SI L’ANY PASSAT ET VAS QUEDAR SENSE BOSSA I AQUEST NO VOLS QUEDAR-TE SENSE REGAL SORPRESA:

ANIMA’T!! US HI ESPEREM!!

Conferència de Lola Abelló, presidenta de la CEAPA i Presentació llibre "¿EDUCAR? EDUCAMOS TODOS"

Dimarts 20 a les 19h hores 2n dia de les XXI Jornades de Participació de Mares i Pares a l'Escola.

La Sra. Lola Abelló, presidenta de la CEAPA (Confederació d'associacions de pares  i mares d'alumnes) parlarà  del tema Educació i família.

El proper dimecres 21 de maig a les 19.30h a l'Ateneu presentació del llibre sobre el fracàs escolar: "¿EDUCAR? EDUCAMOS TODOS" (Ediciones Lectio) amb la presència de l'autor David Rabadà i Vives - Acte gratuït

SINOPSIS:

Què provoca realment el fracàs escolar? Com s'explica que Espanya tingui el major fracàs acadèmic de tota la UE? Quines són les solucions?

Per respondre a tals qüestions el llibre analitza els quatre pilars on es fonamenta l'educació: societat, centres, lleis i famílies, per arribar a una conclusió al respecte, una síntesi molt allunyada del que predica l'administració i els teòrics, i sobretot l'actual LEC, la LLei d'Educació de Catalunya.

Xerrada per a pares i mares

ESTÀS PANTALLAT?
PROGRAMA SOBRE ELS USOS RESPONSABLES DE LES PANTALLES: CONSOLES DE JOC, XATS I TELEVISIÓ

A càrrec de l’entitat EDPAC (Educació per a l’Acció Crítica)

Objectiu de la xerrada:
Informar i resoldre dubtes sobre l’ús de les noves tecnologies, oferir eines per a educar els fills/filles en una utilització responsable d’aquestes.

Funcionament:
A partir d’una metodología participativa, el formador condueix un debat amb les mares i pares. Es plantegen situacions habituals en les famílies (sopar mirant la TV, passar-se la tarda sol jugant a la consola, etc.) i es busquen conjuntament pautes i línies d’actuació.

Dia : Dilluns 26 de maig de 2008
Hora : 17’30 (durada aprox.: 1’30 mn)
Lloc : CEIP Bellaterra

XXI JORNADES DE PARTICIPACIÓ DE MARES I PARES A L’ESCOLA

Exposició de treballs de l’alumnat de Cerdanyola

Aquest any les XXI Jornades de Participació es realitzaran durant el mes de maig a l’IES Jaume Mimó; un dels temes que es treballaran serà La societat del futur: orientació, estudis i treball, al voltant del qual es pretén organitzar una exposició amb aportacions de l’alumnat de la ciutat. És per això que us animem a participar-hi amb treballs plàstics o literaris.
Algunes idees:

  • Què faré quan sigui gran? / Què seré quan sigui gran?
  • Què m’agradaria fer quan sigui gran?
  • M’agradaria treballar de?
  • El meu futur professional?

El format dels treballs plàstics ha de ser A-3 o A-4 i la tècnica lliure.
En el cas dels treballs literaris (prosa o vers) han d’ocupar el màxim d’un plana A-4.
Cada centre ha d’escollir com a màxim un treball participant per grup-classe.
Es demana que, en la mesura del possible, la selecció sigui equilibrada pel que fa a la perspectiva de gènere.
A la part posterior del treballs hi ha de constar les dades de l’alumne-a (nom i cognoms, nivell educatiu i centre).
Els treballs s’hauran de lliurar a Dinàmica Educativa fins el 25 d’abril i seran exposats a l’IES Jaume Mimó del 13 al 29 de maig. La inauguració de l’exposició es farà el 13 de maig. Els treballs es retornaran als centres al mes de juny.
L’Ajuntament de Cerdanyola intentarà publicar els treballs presentats en alguna o vàries de les seves publicacions (Treballs de CS i 1r i 2n d’ESO: Llibre dels Jocs Florals - Recull de ponències de les XXI Jornades, la resta).

Per tal de preveure l’espai necessari per a l’exposició preguem ens confirmeu la vostra participació mitjançant correu electrònic a dinamicaeducativa@cerdanyola.cat abans del 14 de març.

Comissió de Formació de Famílies
XXI Jornades de Participació de Mares i Pares a l’Escola

Xerrada Col·loqui

El proper dimecres 6 de febrer a partir de les 19,00 h. tindrà lloc a la sala de reunins del casal de l'esport una xerrada sobre l'ESPORT i LA FAMILIA a càrrec de Betlem Gomila, Llicenciada INEFC, Doctorant en teoria i història de l'activitat física i l'esport.Grau d'excel·lència investigadora. Especialista en coaching. Formadora en psicoteràpia interpersonal psicocorporal.

El Casal d'esport està al ALTIS de Cerdanyola

Esborrany del Projecte Educatiu

El Projecte Educatiu ha estat redactat per l'equip de mestres i des de l'escola se'ns demana la nostra opinió i, si s'escau, esmenes.

Totes les aportacions seran benvingudes.

Aquí el teniu, en PDF.

Tallers per a mares i pares

El Pla educatiu d'entorn de Cerdanyola és una proposta educativa que contempla la importància del paper de la comunitat en l'educació dels infants.

Està promogut i finançat per la Generalitat i l'Ajuntament i s'ofereixen actuacions per a l'alumnat i les seves famílies.

Aquí teniu el document amb el programa de tallers de mares i pares d'aquest curs.

Si esteu interessats en participar en algun dels tallers podeu contactar  el més aviat possible amb:

Pilar Abad
Dinàmica Educativa
Tel 93 580 88 88 Ext 5879 (de 9 a 17 hores) o envieu un correu electrònic a dinamicaeducativa@cerdanyola.cat amb el vostre nom, el taller en el que voleu participar, el centre en el que estudien els vostres fills o filles i un telèfon de contacte

Informació apareguda el 6 de novembre de 2007 a la publicació "A fons vallès" sobre la reclamació de la gratuïtat del transport escolar

Aquí teniu l'article, en format PDF, on el Síndic dóna la raó a les famílies de l'Escoleta i de l'IES Pere Calders.

Rebuda una carta del Síndic de Greuges de Catalunya sobre la pèrdua de gratuïtat del transport escolar

La Comissió de Transport de l'AMPA ha rebut resposta del Síndic sobre les actuacions iniciades per recuperar la gratuïtat del servei de transport escolar.

Teniu la carta a la vostra disposició (en format PDF).

 
CEIP Escola Bellaterra.
Campus Universitari de la UAB, s/n. 08193 - Bellaterra (Barcelona) - 93 581 15 83 - 93 581 10 30 - a8039896@xtec.cat