Notícies Curs 2005-2006

ASSEMBLEA EXTRAORDINÀRIA DE MARES I PARES D’ALUMNES
CEIP BELLATERRA

Es convoca amb caràcter EXTRAORDINARI l’Assemblea de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes del CEIP Bellaterra, amb el següent ORDRE DEL DIA:

  1. Presentació i posada en marxa de la nova web de l’escola.
  2. Nomenament d’un segon censor de comptes.
  3. Explicació del Pacte Nacional per l’Educació, amb especial referència a la sisena hora lectiva, els seus continguts i la seva aplicació a l’escoleta, a càrrec d’En Jaume Cela, director del centre.
  4. Comentaris sobre les novetats referents al Transport Escolar de cara al proper curs.

LLOC: Aula 49 del mòdul IV de la Facultat de Ciències de l'Educació.
DIA: 19 de juny de 2006.
HORA: 16,15 hores (1a convocatòria) – 16,30 hores (2a convocatòria).

OBSERVACIONS:

  • L’Assemblea finalitzarà puntualment a les 18 hores, per tal de donar pas a la Festa de Fi de Curs.
  • Pel període de 16 a 18 hores, hi ha previst un servei de canguratge per tal de facilitar l’assistència del màxim de mares i pares, donada la importància del temes a tractar.

Rebeu una cordial salutació
JUNTA AMPA CEIP ESCOLA BELLATERRA


FESTA FI DE CURS 2005/2006


No us oblideu
Aquest dissabte 27 de maig... DIADA ESPORTIVA!


Jaume Cela guardonat amb el Ciutat d'Olot

L'obra 'Abans de néixer, després de morir' d'en Jaume Cela va ser guardonada dins de la quarantena edició dels premis literaris Ciutat d'Olot amb el premi Ciutat d'Olot-Caixa de Girona de narrativa infantil i juvenil 2006.

Aquest és un altre reconeixement que es suma a la seva carrera literària.

La novel·la tracta dels sentiments que viu una noia de 15 anys després de la mort de la seva mare.

Felicitats, Jaume!


Els guanyadors dels Premis Literaris Ciutat d'Olot, amb l'alcalde


Aneu a visitar l'Exposició sobre l'aigua!!!

La Federació Catalana de Bàdminton ens envia aquesta informació, per si us pot resultar interessant.

Benvolguts amics

La Federació Catalana de Bàdminton organitza del 26 de juny al 2 de juliol (arribada el 26 a dinar, sortida el 2 de juliol pel matí) un CAMPUS D’ESTIU a la població costanera d'Hospitalet de l'Infant (Tarragona).

Hem pensat que les millor dates eren del 26 de juny al 2 de juliol, perquè és una setmana en que els nens ja han acabat l’escola, però, en canvi, encara no han començat moltes de les activitats d’estiu.
L’allotjament es farà a la residència municipal de la població.

Algunes de les activitats previstes són:

  • Bàdminton: Nivells d'iniciació i perfeccionament.
  • Activitats esportives recreatives: Voleï platja, Bàdminton platja, Tir amb arc, etc.
  • Activitats lúdiques: sortida a Costa Caribe, animació als vespres, tallers, etc.

El campus està adreçat a nens i nenes de 8 a 14 anys.

Acompanyem aquest missatge amb un tríptic explicatiu de l’activitat. Si us plau, ens agradaria que li poguéssiu donar difusió.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració:

Àngels Moncho
Federació Catalana de Bàdminton
93 303 38 28
www.badmintoncatala.com

El dimecres 15 de març de 2006, a les 21 hores a l'Ateneu de Cerdanyola (c/ Indústria 38-40) tindrà lloc la conferència - coloqui sobre la Violència entre iguals (Bullying) a càrrec de Jordi Collell i Carme Escudé. Són Mestres, psicòlegs i màsters en psicopatologia infantojuvenil, membres de l’Observatoire Européen de la Violence Scolaire i autors de  la guia per a les famílies: El maltractament entre alumnes (bullying) al portal educatiu Edu 365.

És un ACTE OBERT A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA DE CERDANYOLA DEL VALLÈS.

En aquesta conferència s’explicarà quan podem parlar de  maltractament entre iguals (bullying), com es manifesta, com descobrir si el nostre fill o filla és víctima de violència o al contrari si s’està comportant agressivament amb algú altre. Ens orientaran sobre com afrontar aquest problema, de manera que tinguem més elements a l’hora d’acompanyar els fills i filles en el seu procés de creixement.

ORGANITZA:
Comissió Organitzadora de les XIX Jornades de Participació de Mares i Pares a l’Escola.

Programa d’activitats formatives per a mares i pares 2006.

Una divertida crítica de l'actualitat a la Festa de Carnestoltes

Els alumnes de l’Escoleta varen ser el centre de la Festa amb la representació del Judici al Rei Carnestoltes. El “judici” va significar una posada en escena amb personatges i situacions que, gràcies a un guió enginyós i satíric, ens va fer passar una estona molt divertida.

La Festa es va iniciar amb una “Ballada de Gitanes”, una dansa tradicional que, des de les grades, es va seguir amb atenció.

També van participar algunes professores (i un professor) amb una “marxosa” coreografia d’un tema de Grease.

Felicitacions a tots i... fins la propera festa!

Carnestoltes a P3

Els de P3 estem preparant el racó de les disfresses per celebrar la Festa de Carnestoltes. Així que cada nen i nena de P3 ha de portar de casa algun element per disfressar-se (ulleres, mocador, barret, corbata, llaç...). Després de Carnestoltes els tornarem (que estiguin ben marcats amb el nom). També necessitem envasos "d'actimel" o similar, ben rentats amb lleixiu.

Gràcies, pares, per la vostra colaboració.

La sortida de les famílies

Des de l'AMPA s'està treballant en la sortida que tindrà lloc al març. Enguany anem a veure "Les aventures extraordinàries d'en Massagran" (aquí podeu veure el dossier de premsa).

En Massagran agafat a un voltorDes d'aquí volem agrair-vos la bona acollida que ha tingut aquesta iniciativa. Però degut al gran nombre d'inscripcions, les 260 places que teniem reservades per al dia 12 de març a la Sala petita del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) són poques. Així que, com a solució per què tots poguem gaudir de l'espectacle, s'ha establert que el diumenge 12 de març hi vagin les famílies amb nens i nenes de primària i el diumenge 26 de març, les de pàrvuls. Totes dues funcions es fan a la Sala petita del TNC i començaran a les 12 h.

Si algú, per la raó que fós, volgués canviar-se de dia, hauria de posar-se en contacte amb l'AMPA, per tal que ho poguem organitzar.

Us recordem que el preu de l'espectacle és de 10€ per adult i de 5€ per nen i que cal que feu l'ingrés d'aquestes imports al compte del Banc de Sabadell abans del termini establert.

Sabent que l'índex d'interès és tan alt, per les properes sortides, procurarem comptar amb més reserves conjuntes.

Espot televisiu de "Les aventures extraordinàries d'en Massagran"

Article de 3 professores de L'Escoleta

Les professores del centre Lolita Bolaño, Elvira Güell i Mª Dolores Martínez han publicat al desembre, en el número 147 de la revista "Aula de Innovación educativa", un interesantíssim article anomenat "La expresión oral cuando faltan las palabras". Exposen la experiència que van dur a terme amb alumnes de l'Escoleta i les activitats realitzades per apropar-se al món de la sordesa i entendre que l'expressió verbal no ho és tot per establir una comunicació reeixida.

Una hora més d'escola

Una hora més d'escola

El centres públics de Primària allargaran fins a sis hores diàries l'horari escolar per al curs vinent.

Barcelona. (Redacció).- La Consellera d' Educació , Marta Cid , va assegurar ahir que la Generalitat implantarà la sisena hora lectiva a les escoles públiques de Primària el curs vinent, encara que el Pacte Nacional per a l'Educació , que recull aquesta proposta, no s'hagi tancat encara. Cid justifica la urgència d'aquesta mesura pel fet que sorgeix directament del pacte del Tinell, que destaca la necessitat d'equiparar l'escola pública a la concertada.

El pacte preveu que a partir del curs vinent s'imparteixin sis hores diàries a Primària. Durant aquesta hora es repassaran continguts i cada centre podrà decidir si la incorpora al migdia o a la tarda. La sisena hora a les escoles públiques, on hi ha matriculats uns 240.000 alumnes, costarà al Govern uns 60 milions d'euros anuals i significarà contractar 2.500 mestres, ja que els actuals no treballaran una hora més. La mesura, però, no convenç els sindicats.

D'altra banda, les escoles concertades ja fa anys que van allargar l'horari i són els mateixos pares els que es fan càrrec de la despesa. Després de fer els sis anys de Primària un alumne de l'escola concertada haurà fet 6.300 hores, mentre que a l'escola pública els alumnes del mateix nivell n'hauran fet 5.250. La diferència, de 1.050 hores, és el total d'hores que es fan en tot un curs.

Font:www.diaridelsestudiants.com

Això vol dir que, des del pròxim curs, les nostres filles i fills passaran una hora més a "col·le", almenys els de primària. Encara no sabem si aquesta mesura afecta els grups de pàrvuls.
El que sí sabem és que la plantilla de professors de l'Escoleta s'ampliarà amb nous docents. Es calcula que al centre li correspondran 4 noves incorporacions.

Tornada al Col·le

Després de les vacances de Nadal, les classes es reprendran el proper dilluns 9 de gener del nou 2006.
Bones Festes!

Concert de Nadal 2005

El recital de Nadal del passat dia 21 de desembre va ser un èxit. Felicitats a tots els nens i les nenes de l'Escoleta. Podeu sentir les cançons a la secció d'Activitats.

 

 
CEIP Escola Bellaterra.
Campus Universitari de la UAB, s/n. 08193 - Bellaterra (Barcelona) - 93 581 15 83 - 93 581 10 30 - a8039896@xtec.cat