Notícies, avisos, novetats, agenda

MODEL I CATÀLEG D’AL•LEGACIONS I SUGGERIMENTS PER PRESENTAR AMB MOTIU DE L’APROVACIÓ INICIAL DEL REGLAMENT DEL TRANSPORT ESCOLAR COL•LECTIU DE LA COMARCA DEL VALLÈS OCCIDENTAL

RECOMANACIONS PER A LA PRESENTACIÓ:

Termini: El dia 19 de juny de 2007 o abans (30 dies des de la publicació de l’acord d’aprovació inicial al DOGC)

Lloc: A qualsevol oficina de correus (quan més lluny del Vallès millor, dins del territori d’España). Fora del territori d’España es pot presentar en les representacions diplomàtiques i oficines consulars d’España a l’estranger. Si sereu fora o coneixeu algú que pot presentar alguna al•legació des de l’estranger seria genial.

Al Registre General del Consell Comarcal: Carretera N-150, Km. 15 08227 – Terrassa. Aquesta és l’adreça a indicar si s’utilitza qualsevol dels mitjans anteriors.

Mitjançant burofax al núm.: 93 727 35 34

Si no és possible pels mitjans anteriors, també es recomana utilitzar el fax (al número indicat abans) o bé mitjançant correu electrònic a alguna de les següents adreces:

Presidència Consell Comarcal: presidencia@ccvoc.org
Sr. Juli Boadella, Secretari: jboadella@castellarvalles.org

Aquí teniu, en format word, les instruccions detallades i el model per fer les vostres al·legacions.

DARRERA ACTIVITAT AL POBLAT IBÈRIC

Diumenge 3 de juny darrera activitat al poblat ibèric de Ca n'Oliver abans de l'estiu.

Es faran dues visites teatralitzades,  una a les 11h i l'altra a les 12.30 h, durant les quals dos personatges ibèrics, en Bilos i la Betinin, us explicaran com era la seva vida al poblat al segle III abans de Crist .

No cal inscripció.

La participació és gratuïta

Les visites es fan en català.

CONCERT SOLIDARI

Turó Solidari en col·laboració amb l'Escola Municipal de Música Aulos organitzen un concert Solidari.

ole0.bmp

Per reservar les entrades truqueu al 636559819

DINÀMICA EDUCATIVA INFORMA: ACTIVITATS A CERDANYOLA

Benvolguts i benvolgudes,
Us informem de les activitats que des de Patrimoni de l'Ajuntament de Cerdanyola s'han preparatper als propers dies 18 i 20 de maig:

18 DE MAIG
A Ca n’Ortadó, amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus, a les 18.30 h presentarem una nova edició del Fons Ocult que en aquesta ocasió està dedicat a les ceràmiques gregues d’època ibèrica. Ja sabeu que és només una petita mostra que té com a objectiu exposar alguns dels objecte que formen part del fons del Museu de Cerdanyola.
Quan s’acabi la presentació farem una visita guiada, no a l’exposició permanent sinó als espais de treball i als magatzems del museu. Si veniu podreu veure el laboratori on s’estan estudiants els més de 60 esquelets que es van trobar a les excavacions del carrer de París, diferents conjunts d’objectes que els especialistes estan estudiant, com coneixem el paisatge a través la selecció de llavors, les peces ibèriques de gran tamany que recenment han estat restaurades, etc.

20 DE MAIG
Teniu dues opcions.
1. Si teniu nens i nenes, al jardí de Ca n’Ortadó, hem preparat amb Bambalina una sessió de narració de “Contes per a Navegar” a càrrec de Jep Barceló. Serà a les 12 del matí i l’accés és lliure.

2. Si sou majors de 10 anys farem el tradicional itinerari per Collserola per descobrir les herbes remeieres. Per participar en aquesta activitat cal que us inscribiu a l’ateneu (93 580 88 88 ext 5870). Ens trobarem a la caseta d’informació del parc de la riera (al final de l’avinguda d’Horta) a les 11 del matí. En aquest cas participar té un preu de 3,11 € per persona.

Persona de contacte:Marta Argelagués, Servei de Patrimoni(93 692 33 22)

ELS ESPORTS A L'ESCOLETA

Hola pares i mares,

Un breu anunci per dir-vos que dins de la seva política de promoció de l’esport escolar, el Consell Municipal d’Esports ha concedit  a la nostra AMPA una subvenció de 1702,5 euros. Aquests diners s’han destinat tradicionalment a diferent coses i aquest any s’ha traduït en l’estalvi de les dues darreres quotes pels nens (1er-4rt) inscrits a les activitats poliesportives que es desenvolupen a l’escola organitzades per Educadors 4uatre, a través de l’AMPA. També recordar-vos que l’AMPA mateix hi contribueix pagant les mútues dels nens i reposant cert tipus de material.

Com a responsable del tema d’esport de l’AMPA us animo a que valoreu els aspectes lúdics i pedagògics de l’esport pre-competitiu pels nens d’aquestes edats. L’AMPA hi creu i per això fa l’esforç d’organitzar aquest tipus d’activitats a la mateixa escola amb la comoditat que això representa pels pares i mares que s’estalvien viatges. No vull deixar de remarcar que degut a les característiques de la nostra escola, els nens no provenen del mateix barri i difícilment es retroben fora d’ella. Aquestes activitats son una gran oportunitat perquè es relacionin d’un altra manera fora de l’horari escolar. I sobre tot és una magnifica oportunitat perquè els pares i mares ens trobem i establim una relació més viva i estreta quan anem a buscar-los i, sobre tot, els dissabtes  quan des de les grades assistim als seus esforços a la pista, i veiem com aprenen a guanyar i perdre.

Aquí teniu una foto d’alguns dels nostres petits esportistes:

Recordar-vos que pels més petits (P3-P5) també s’organitzen activitats orientades a la psicomotricitat, i que pels més grans (5é, 6é) hi ha l’opció de fútbol i/o basquet. Inclús pels ‘viejos carrozas’ hi ha la possibilitat de participar en una lliga de pares inter-escolar. Per aquestes activitats també es rep una subvenció (més petita) i també es contribueix des de l’AMPA.

Finalment, m’agradaria invitar-vos a la Diada Esportiva de Dissabte 26 de Maig que tindrà lloc a la nostra escola amb regals, refrescs i un munt d’activitats per fer plegats.

ACTE OBERT A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA DE CERDANYOLA DEL VALLÈS

“Que fem després de dir NO…”
Una aproximació a l'autoritat en l'educació
A càrrec dels psicòlegs Pablo Riberola i Asunción López
Oi, que no és fàcil establir un límit i mantenir-lo? En sabem prou? Algú ens en pot ensenyar una mica més? Com ho podem fer?

A partir d’una representació teatral s’introdueixen temes de reflexió: la responsabilitat i el respecte, el diàleg i el seu lloc en el conflicte, els limitis necessaris.

Activitat adreçada a pares i mares amb fills i filles a partir dels 3 anys.

Dilluns 14 de maig, 18h.
CEIP XARAU

VISITES GUIADES AL POBLAT DE CA N'OLIVER

Dinàmica Educativa anuncia que aquest proper diumenge. dia 13 de maig (2007), el servei de Patrimoni de l'Ajuntament de Cerdanyola organitza les tradicionals visites guiades al poblat de Ca n'Oliver, previstes per les 11h i les 12.30 h.

La visita acabarà amb una activitat de comunicació amb miralls amb el poblat ibèric del Puig Castellar de Sant Coloma.

Les visites estan recomanades per a majors de 10 anys.

Com és habitual, les activitats que es fan al poblat són gratuïtes i no cal inscripció per participar.

ALGÚ EN SAP, D'EQUIPS DE MÚSICA?

Des de l'AMPA s'està mirant la possibilitat d'adquirir un equip d'amplificació i de música per sonoritzar les festes de l'escola.

Ens han passat el següent pressupost.

Si algun pare o alguna mare (o tiet, cosí, àvia, amic, neboda, simpatitzant...) entén del tema i/o pot millorar aquesta oferta, li preguem que es posi en contacte, abans de finals de maig de 2007 (data prevista de l'estudi d'adquisició), amb Xavi Ribes (xribes@gmail.com).

INFORMACIÓ REBUDA DE L'AMPA DEL CEIP SALTELLS

JUGAR EN FAMÍLIA

Seguint el programa de la Setmana Cultural de l’escola (CEIP Saltells), us recordem que l’AMPA us convida a participar en la xerrada-col·loqui “Jugar en família” a càrrec d’Imma Marín.

Dia: 17 d’abril. Hora: 20:30 h.
Lloc: Multiserveis del CEIP Saltells, Avinguda Roma, 57

ACTIVITATS CULTURALS EN FAMÍLIA

Dues propostes que ens arribem des de Dinàmica educativa: Vesteix-te d'Iber i Passegem per l'època medieval a Cerdanyola

VESTEIX-TE D’IBER: Taller per a nens i nenes
Diumenge 15 d’abril de 2007

El dimenge, tots els nens i nenes que tinguin entre 6 i 10 anys que vulguin vestir-se d’iber podran participar de forma gratuïta en en un dels dos tallers que es faran al llarg del matí. Acompanyats per dues arqueòlogues membres del CRAC, els participants coneixeran alguns dels secrets de la indumentària ibèrica i podran experimentar en l’elaboració de l’abillament personal. Atès que només es disposa de molt poques disfresses, les places són limitades i cal inscripció prèvia pert participar.

FITXA TÈCNICA

Descripció: taller sobre la indumentària ibèrica per a infants de 6 a 10 anys durant el qual els participants es faran un colloret de denes i decoraran un cinturó de roba que després es podran endur a casa. En acabar l’activitats tots els participants es podran disfressar d’iber.

Data: diumenge 15 d’abril de 2007
Punt de trobada: al mateix jaciment.
Horari: 11 i 12.30 hores
Edat recomanada: 6 a 10 anys.
Inscripcions: a l’ateneu a partir del dia 10 d’abril al 93 580 88 88 ext. 5870
Idioma: català
Activitat gratuïta.

PASSEGEM PER l'ÈPOCA MEDIEVAL A CERDANYOLA
itinerari guiat i taller medieval
Diumenge 22 d’abril de 2007

El Programa d’activitats “Passegem per Cerdanyola” torna aquest mes d’abril amb l’itinerari prou conegut que ressegueix la Vall de les Feixes, però amb una important novetat: després de visitar l’església els assistents podran participar en un taller d’heràldica i escriptura medieval.

L’itinerari permet descobrir el patrimoni històric i natural de la vall de les Feixes ara que tot just ha començat la primavera, la història de l’antiga església parroquial de Sant Iscle i experimentar amb alguns dels treballs que realitzaven els monjos dels monestirs. Per participar cal inscriure’s prèviament.

FITXA TÈCNICA

Descripció de l’activitat: trobada a la caseta d’informació del Parc i recorregut guiat per la vall de les Feixes, visita guiada a l’església de Sant Iscle i tallers d’escriptura i heràldica medieval.
Dia: diumenge 22 d’abril
Punt de trobada: caseta d’informació del Parc de la Riera
Hora sortida: 11 hores.
Durada de l’activitat: 3 hores aproximadament
Inscripcions: Ateneu a partir del 10 d’abril 93 580 88 88 ext. 5870. Les places són limitades.
Preu de l’activitat: 3,11 €
Idioma: català
Edat: majors de 10 anys
Recomanacions: cal dur calçat adequat per caminar per senders.

INFORMACIÓ: Patrimoni Cultural. Laborables de 9 a 15 hores. 93 692 33 22 (feiners) patrimonicultural@cerdanyola.cat

JUGAR EN FAMÍLIA: CONFERÈNCIA D'IMMA MARÍN

(Informació rebuda de Pilar Abad, de Dinàmica Educativa)

El proper dimarts 13 de març en el marc de XX JORNADES DE PARTICIPACIÓ DE MARES I PARES A L’ESCOLA comptarem amb la presència de la Imma Marín, mestra, educadora, dissenyadora de jocs, consultora pedagògica, professora col·laboradora de l’Escola Universitària d’Educadors Socials de la Universitat Ramon Llull, entre altres moltes coses.

La Imma és una gran especialista en el tema del joc, ha escrit un seguit de llibres entre els quals Juegos populares: jugar y crecer juntos, Jocs populars: i tu, a què jugues?

A la seva intervenció titulada: Jugar en família, la Imma ens parlarà sobre la importància del joc, eina de transmissió de valors, de pautes de comportament social, capaç d’estimular la imaginació, l’enginy, la curiositat i moltes coses més.

Us esperem al CEIP EM La Sínia (C/ La Sínia, 13)

XX JORNADES DE PARTICIPACIÓ DE MARES I PARES A L’ESCOLA

(Informació rebuda de Pilar Abad, de Dinàmica Educativa)

Les jornades estaran dedicades, aquest any, a la petita infància (0-6 anys), convençuts de la importància que tenen aquests primers anys per al futur de la persona.

Com ja sabeu les Jornades s’inicien amb un cafè de benvinguda, a les 8h. Després de la inauguració la Carme Thió, psicòloga especialitzada en Educació Infantil, amb una àmplia experiència en el treball en l’àmbit familiar i escolar ens parlarà sobre Llibertat i límits en l’educació infantil.

Després de la conferència els pares i les mares assistents tindreu l’oportunitat de plantejar els vostres dubtes i exposar els problemes que afronteu diàriament. És ben segur, que la Carme ens oferirà, com acostuma a fer-ho a les seves intervencions, consells i estratègies mols útils per a tothom.

Us esperem al CEIP EM La Sínia (C/ La Sínia, 13), dimarts, 6 de març, a les 8 h.

Teatre i Taller d’Habilitats Socials

Hem rebut informació d'aquesta activitat, oberta a tota la comunitat educativa de Cerdanyola

Juanjo Camarena (Teatre del Buit) PRESENTA:
 “Com eduquem la llibertat?”
Entre la por i el desig

Una proposta divertida, intel·ligent, humana i directa.

A partir d’una representació teatral en la que l’humor és molt present, s’introdueixen  temes de reflexió com: el desenvolupament de l’autonomia, les relacions familiars i afectives,  els valors, les normes, etc.

Posteriorment es crea un espai de participació i d’intercanvi, i s’acompanya cap a l’anàlisi de situacions i la resolució de conflictes.

En Juanjo Camarena és mestre, educador en Expressió Dramàtica i pallasso, membre de Teatre del Buit, col·lectiu artístic i educatiu interessat en la recerca i la investigació pedagògica.

Dimecres 21 de febrer, 18.30h
CEIP EM La Sínia c/ La Sínia 13

ORGANITZA  Dinàmica Educativa en col·laboració de l’AMPA del  CEIP EM La Sínia, dins del programa d’activitats per a la comunitat educativa 2007.

El Síndic a Cerdanyola

El passat dia 17 de gener de 2007, les AMPAs del IES Pere Calders i de l'Escoleta ens vàrem entrevistar amb Rafael Ribó, el Síndic, a Cerdanyola per exposar-li el cas del transport escolar.

Aquesta és la resposta que ens ha fet arribar:

Conferència - Col·loqui
Ús responsable de noves tecnologies

A càrrec de Mireia Ambrès i Carme Romera
Tècniques d’Educació per a l’Acció Crítica i d’asaumpam

El consum de televisió, d’ordinador, de videojocs... a les habitacions dels infants i dels adolescents, és cada vegada més habitual. Infants i joves passen moltes hores sols, asseguts a la cadira , aïllats , sense relacionar-se amb els seus iguals.

Els pares tenen dificultats per poder exercir un control efectiu sobre la quantitat de temps que hi dediquen, en detriment dels deures escolars, de la lectura o d’altres passatemps de més implicació social i formativa.

En aquesta conferència-col·loqui volem dialogar i reflexionar sobre aquest tema. Així com compartir pautes per a un ús responsable dels mòbils, TV, consoles de joc, en el dia a dia.

Ddimecres 31 de gener de 2007
18.00h
CEIP Carles Buïgas
Avinguda Lesseps, 49

ACTE OBERT A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA
DE CERDANYOLA DEL VALLÈS

ORGANITZA Servei Municipal de Salut Pública i Consum. Dolium (Pla municipal sobre drogues i comportaments de risc) Servei de Dinàmica Educativa en col•laboració amb les AMPA del CEIP Cerdanyola i CEIP Carles Buïgas.
Programa d’activitats formatives per a mares i pares 2007.

Carta al director publicada al diari SabadellPress i a l'Avui
(22 de novembre de 2006)

Al final del curs passat (2005-2006), en el moment de realitzar les matrícules als centres, es va comunicar als pares dels centres CEIP Bellaterra i IES Pere Calders, que el transport escolar, que fins aleshores havia estat gratuït, deixava de ser-ho. Aquest fet no es va comunicar prèviament, en el moment de fer les inscripcions, tot i que totes les administracions implicades en tenien ja coneixement (Educació, Consell Comarcal i Ajuntaments).

Des d’aleshores hem fet arribar les nostres queixes a totes les administracions implicades, reclamant el dret a la gratuïtat per a l’ensenyament públic, que inclou el transport, quan aquest és necessari, com és el cas que el centre escolar es trobi allunyat del nucli urbà, i amb el greuge de no poder-hi arribar a peu, no havent obtingut fins ara cap resposta al respecte.

Des de les AMPA del Centre d’Educació Inicial i Primària Bellaterra, i de l’Institut d’Educació Secundària Pere Calders, volem manifestar el nostre malestar davant del Departament d’Educació pel tracte rebut en vers el tema del transport escolar, i volem manifestar que això suposa una modificació substancial i inadmissible de les condicions d’escolarització obligatòria i “gratuïta” dels nostres fills, crea una limitació en el dret a escollir escola, i un boicot al projecte educatiu en la diversitat, dirigint-lo cap a un model elitista que exclou les famílies de baix poder adquisitiu.

Ampa CEIP Bellaterra i Ampa IES Pere Calders.

Eleccions al Consell Escolar

A tots els delegats:

Com sabeu, properament tindran lloc les eleccions al Consell Escolar de l’Escoleta. Els pares haurem d’escollir els nostres representants entre els candidats que s’hi presentin.

El Consell Escolar del centre és un òrgan consultiu i col·legiat que acull representants dels pares, dels professors, del Departament d’Ensenyament, de la UAB i de l’Ajuntament, per tal de fer un seguiment periòdic de les línies generals d’actuació de l’escola. Per això, és fonamental per als pares disposar d’una representació que ens permeti tenir informació de primera mà per tal de saber com es desenvolupa l’activitat del centre.

El Consell Escolar es reuneix amb caràcter aproximadament mensual (unes set reunions per curs), i es convoquen a partir de les 17 hores.

Des de la Junta, animem tots aquells delegats amb ganes d’implicar-se i participar a presentar la seva candidatura. Per tal d’assabentar-se de les condicions i requisits de presentació de candidatures us podeu posar en contacte amb el director, en Jaume Cela, el qual us donarà encantat tota la informació i ajut addicional que pugueu necessitar. Com que anem curts de temps, aquells que hi estiguin interessats haurien de comunicar la seva intenció al més aviat millor.

Ànims i endavant!

DOCUMENTS DEFINITIUS DE LA COMISSIÓ DE TRANSPORT

AMPA IES Pere Calders – AMPA CEIP Escola Bellaterra
Campus Universitari s/n
08193 Bellaterra (Cerdanyola)
Barcelona

Benvolguts pares,

Com ja sabeu, aquest curs l'administració vol que el transport escolar públic deixi de ser  gratuït. Amb aquesta primera quota de 50 euros (“barata”) s'obre la possibilitat a altres augments per a altres cursos (encara ens semblarà barat quan ens demanin 100 euros o més?). Ja coneixeu tot el seguit d’actuacions que des de les Juntes de les dues Ampa s’han portat a terme d'una manera molt treballada per a mantenir la gratuïtat: cartes i entrevistes amb els diferents estaments implicats de l’administració (Conselleria d’Educació, Serveis Territorials d’Educació dels Vallès Occidental, Consell Comarcal del Vallès Occidental i Ajuntament de Cerdanyola), manifestant el nostre malestar tant amb la forma d’actuació (paper de domiciliació bancària en el moment de fer la inscripció al centre, sense una prèvia notificació als pares), com, i sobre tot, per la pèrdua d’un dret que crèiem definitivament adquirit, en tractar-se d’un centre al qual només es pot accedir amb transport, públic o privat. Com ja us vam comentar a l’assemblea, no em rebut cap tipus de resposta de les administracions.

També sabeu que la junta, davant de l’amenaça del Consell Comarcal d’impedir als alumnes  fer ús del transport públic en el cas de no emplenar les dades bancàries, va haver de renunciar a fer servir aquesta via com a mesura de pressió, perquè no fos el alumne qui rebés les primeres conseqüències.

Davant de tot això, a l’assemblea que es va celebrar el passat dia 2 d’octubre (Escola Bellaterra) i 4 d’octubre (Pere Calders), es va constituir una comissió conjunta que proposarà i portarà a terme totes les actuacions que cregui convenients per tal no perdre la gratuïtat del transport escolar públic.

No obstant això, donat el baix nivell d'assistència a aquestes assemblees, la comissió de transport conjunta del Pere Calders i la de l’Escola Bellaterra, necessiten saber d'una manera clara i sense dubtes a quantes famílies afectades representen, ja que no és el mateix realitzar pressió a les administracions corresponents amb el recolzament de 10 famílies que amb el de 200 o la totalitat de les 400 famílies directament afectades entre els dos centres educatius.

Aquesta comissió està preparant tot un seguit d’actuacions, la primera és enviar un escrit al Departament d'Educació i Universitats i a l’Ajuntament de Cerdanyola, on quedi constància que, si els pares del centre hem pagat la quota de transport, no és per què estiguem d’acord, si no per què ens hi hem vist obligats davant de l’amenaça de deixar el nostre fill a terra, i  evitar la humiliació que això suposaria pel nen. És per això, i per què ja hem rebut comentaris en el sentit de “molt protestar, però no teniu recolzament ja que gairebé tots els pares han pagat”, que us adjuntem un manifest, que, si hi esteu d’acord, ens hauríeu de retornar signat, per tal de poder demostrar a l’administració que no som quatre arreplegats els que creiem en la gratuïtat d’un transport escolar públic digne i en condicions.

(Aquest manifest el podeu signar tan els qui feu ús del transport escolar públic, com els que no, ja que només manifesta el reconeixement d’un dret.)

Formació a demanda per a pares i mares

Tallers i activitats de formació per a pares i mares de cara al curs 2006-2007:

Dins el programa Cerdanyola Educa de l'Àrea d'Educació, Ocupació, Promoció Social, Salut Pública i Consum de l'Ajuntament de Cerdanyola, adreçat a tota la comunitat educativa del municipi, siguin docents o no, s'ofereixen una sèrie d'activitats adreçades al pares i mares.  Tots aquells/es que hi estiguin interessats poden adreçar-se a Dinàmica Educativa indicant quina/es activitat/s els agradaria poder fer.

El calendari i l'horari són oberts i s'aniran concretant segons la demanda al llarg de tot el curs sota la coordinació de l'àrea Dinàmica Educativa de l'Ajuntament.

Per saber més concretament el temari i a qui s'adreça consulteu els enllaços següents:

Sobre alimentació i salut

Fes arribar la teva proposta

Tal com es va informar en la Assemblea Ordinària del passat dia 2 d'Octubre, l'AMPA disposa d'uns diners que es volen destinar en la millora de l'escola.

Es va creure oportú que tant pares com docents i fins i tot els nens i nenes participem en la decisió de quin ús es pot donar a aquests diners.

Així que esperem les vostres propostes, que seran debatudes en les properes reunions de Junta i presentades novament a l'Assemblea per a la seva ratificació.


CONVOCATÒRIA D'ASSEMBLEA DE MARES I PARES

Benvolgudes famílies,

Ha començat el nou curs. Als qui arriben per primer any, sigueu molt benvinguts. Als qui tornen un curs més, ben retrobats.

L’AMPA, com sabeu, té el dret de constituir-se en Assemblea General (i la Junta l’obligació de convocar-la públicament) com a mínim un cop per curs, preferiblement poc després d’iniciat, per tal de (en poques paraules) decidir entre tots les línies principals a seguir pel curs entrant.

La Junta de delegats de l’AMPA proposa un ordre del dia (que es relaciona a continuació) amb els temes que considera de major importància. Un cop tractats, s’obre un torn obert de paraula, per tal que els particulars puguin adreçar als delegats (i a la resta dels presents) les observacions i comentaris que considerin adients.

Així, ens plau convocar-vos a l’Assemblea General de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes del CEIP Bellaterra, amb el següent ordre del dia:

 • Lectura i aprovació de les Actes de l’Assemblea Ordinària del passat 17 d’octubre de 2005 i de l’Assemblea Extraordinària del dia 19 de juny de 2006.
 • Estat de comptes al tancament del curs 2005-2006 i informe econòmic.
 • Proposta d’aprovació d’inversions de millora. El cas dels recursos informàtics.
 • Pressupost per al curs 2006-2007 i congelació de les quotes.
 • Presentació i comentari de la memòria de l’AMPA del curs 2005-2006
 • Renovació de la Junta: comiats i incorporacions.
 • Problemàtica de la nova situació de no gratuïtat del Transport Escolar. Mesures a adoptar.
 • Torn obert de paraula: precs, qüestions i aclariments.

Aquí teniu la memòria de la Junta de l'any 2005-06

LLOC: Sala d’Actes de la Facultat de Ciències de l’Educació

DIA: 2 d’octubre de 2006

HORA: 21 hores (1a convocatòria) – 21,30 hores (2a convocatòria)

A tots ens interessa que l’assistència sigui la major possible. Com més famílies exerceixin el seu dret a assistir, més pes tindrà tot allò que es decideixi.

Ens veiem el dia dos. Rebeu una molt cordial salutació,

JUNTA AMPA CEIP ESCOLA BELLATERRA


COMUNICAT ALS PARES I MARES ESCOLA BELLATERRA SOBRE TRANSPORT ESCOLAR

El President es va reunir amb el Gerent del Consell Comarcal el dijous 7 de Setembre, i es varen tractar les qüestions següents:

 • El Consell Comarcal afirma que la majoria dels pares han pagat les quotes.
 • Per els que no ho han fet, o per qui no s’ha inscrit, o qui no surti a les llistes, es garanteix el transport  fins el proper 10 d’Octubre, desprès de l’ASSEMBLEA D’AMPA del  2/10/2006.
 • El President va comunicar al C.C., els acords de la Junta de l’AMPA per presentar a l’Assemblea  la seva presa de posició.
 • En tot moment el C.C. va dir que no hi ha cap via de negociació sobre aquesta qüestió, i que esperarà els resultats de l’Assemblea, per cortesia.
 • El President va assenyalar que l’AMPA de l’ESCOLA BELLATERRA, no vol que cap nen es “quedi a terra” i es va oferir al C.C. a  pagar el que calgui abans que això succeeixi..

Ja una setmana desprès de començat el curs, s’han observat molts errors en les llistes que ha elaborat el Consell Comarcal, però CAP NEN S’HA QUEDAT SENSE SERVEI

Bellaterra, divuit de Setembre 2006
.LA JUNTA DEL AMPA


Lligueta de Futbol per a pares

Benvolgudes famílies:

com cada curs escolar el Servei d’Esports i Lleure de l’Ajuntament de Cerdanyola organitza una lligueta de Futbol Sala (Futbol a 5 , que vol dir que juguen 4 + porter) per a pares d’alumnes de les escoles de Cerdanyola. Usualment, els partits es juguen els dijous o els divendres a la nit, un partit per setmana.

Aquest any l’Escoleta ha participat amb 2 equips. Ens agradaria continuar amb aquesta brillant participació, per això, si estàs interessat en jugar i encara no ets del nostre equip de L’Escoleta posa’t en contacte amb Francisco Javier Bermúdez, al telèfon 93 692 96 09, o per e-mail: javier.bermudez@cnm.es.

Salutacions cordials,
Javier Bermúdez
AMPA- Esports


Comunicat de la Junta de l'AMPA de l'Escola Bellaterra sobre el transport escolar a totes les famílies del Centre 06/09/2006)

La Junta de l’AMPA es va reunir el dimecres 6 de Setembre,  per analitzar tot el que ha succeït en els darrers mesos en matèria de transport escolar, i presentar a les famílies de l’Escoleta afectades, el resultat dels escrits, peticions, entrevistes, mantingudes amb diferents òrgans de les Administracions implicades, com així es va acordar per l’ASSEMBLEA EXTRAORDINARIA DE MARES I PARES del passat 19 de Juny.

En la Junta d’enguany, s’ha constatat:

 1. Cap dels òrgans de l’Administració a qui ens em dirigit (Ensenyament Vallès Oc., Consell Comarcal, Ajuntament de Cerdanyola, Direcció General de Centres), ha contestat formalment  a cap dels nostres múltiples escrits i peticions. Només s’ha rebut una resposta informal (via mail) de l’Alcalde de Cerdanyola que s’ofereix a la buscada de solucions per la gratuïtat, però sense resultats per el moment.
 2. Es segueix insistint a les famílies que ho necessitin, que RESERVIN plaça de transport per el seus fills.
 3. El Consell Comarcal del Vallès Occidental, ha  començat a cobrar les quotes imposades, i es te constància de famílies que voluntàriament no han atès el pagament, així com d’altres que no han facilitat les dades bancàries.
  Per la Direcció de l’Escola s’ha sabut que el Consell Comarcal en les primeres setmanes del curs, serà flexible amb els alumnes que no tinguin la situació regularitzada, i els hi prestarà el transport sense mes inconvenients. NO DEIXARAN CAP NEN A LA PARADA PER FALTA DE RESERVA O PAGAMENT EFECTIU.
 4. La Junta de l’AMPA  ha decidit convocar amb urgència l’ASSEMBLEA GENERAL ORDINARIA DE L’ASSOCIACIO a celebrar el dilluns 2 d’Octubre, que serà formalment anunciada i  convocada, per tal d’adoptar   la presa de mesures de pressió contra la no gratuïtat del transport escolar, donat que la via de negociació no ha donat cap resultat.  Aquestes mesures es decidiran entre tots, si bé la Junta ja ha encarregat un estudi previ sobre el cost i la viabilitat d’un procediment contencios-administratiu contra el que entenem una decisió injusta de l’Administració, estudi que es presentarà a l’Assemblea.
 5. La Junta fa efectiva la seva queixa i decepció sobre una actitud tan poc dialogant del conjunt d’Administracions, i demana a tots els pares i mares una participació i implicació en la propera ASSAMBLEA D’AMPA del proper dilluns 2 d’Octubre.

Bellaterra, 6 de  Setembre del 2006-09-07

LA JUNTA DEL AMPA  CEIP BELLATERRA


Sobre el transport escolar(27 de juny de 2006)

C O M U N I C A T A TOTS ELS PARES I MARES DE L’ESCOLA BELLATERRA

Volem comunicar les famílies el que fins ara s’ha fet per conseguir la total gratuïtat del Transport Escolar:

 • 15 de Juny.   Reunió amb el Gerent del Consell Comarcal i amb la tècnica d’Ensenyament d’aquest Consell. La manca de pressupost del Departament d’Educació, fa que es traslladi a les famílies part del cost del transport, i es facin les al·legacions que es facin, el criteri es fix i innegociable, s’ha de pagar el transport i es dona de plaç fins a primers de Juliol per complimentar les dades i atendre el primer pagament el 15 de Juliol. Qui no presenti la documentació no tindrà  dret a  reserva de plaça i qui no atengui els rebuts presentats al Banc, no podrà pujar a l’autobús. No ens donan cap marge de negociació, descarten crear cap taula de treball, i consideren taxativament que el nostre Centre no te cap  dret adquirit per seguir amb la gratuïtat del transport. Així mateix no es vol considerar ni acceptar cap especificitat per el cas de Bellaterra (regim jurídic diferenciador,UAB,accesos, manca de serveis de transport públic alternatiu, etc), i tampoc es vol garantir cap preu tancat del transports per els propers anys. Ens aixequem de la reunió amb un molt mal gust de boca, al evidenciar que el primer contacte que tenim amb l’Administració defuig el diàleg, i només ens arracona a l’imposicio de fets consumats que a mes no han estat comunicats en la forma que Llei de Procediment Administratiu requereix.
 • 19 de Juny.   Assemblea extraordinària de l’AMPA.  S’informa a les famílies de  lo tractat davant el Consell Comarcal, es pren consciència que moltes famílies no accepten l’imposicio per part del Consell Comarcal, s’insinua l’adopció de mesures de pressió, però es dona un termini a la Junta de  l’AMPA perquè segueixi buscant solucions davant  l’Administració  (Departament d’Educació i Ajuntament de Cerdanyola), i finalment s’ajorna qualsevol decisió de les famílies fins haver comunicat amb totes les parts implicades,si be es recomana complimentar els impresos de sol·licitud de plaça de transport, per fer-los arribar al Consell Comarcal. (Finalment hem sabut – dilluns 26 de Juny-  que el Consell Comarcal, accepta com a data límit per presentació de peticions el 15 de Juliol, i posarà  al cobrament el primer rebut, el 15 d’Agost, per la compte bancària indicada).
 • 21 de Juny   Reunió al Departament d’Educació (Delegació del Vallès Occidental), amb l’Inspector de la nostra  àrea, qui corrobora que les instruccions per no seguir pagant la totalitat d, aquest  servei han sortit del   Departament  d’Educació i que el Consell Comarcal només s’ocupa de gestionar el pressupost  concedit. Manifesta l’Inspector, que els criteris per la gratuïtat del transport  haurien de ser no tan el que es tractes de municipis diferents, sinó les barreres físiques/geogràfiques, que dificultin l’accés peatonal dels alumnes al Centre,cosa que per el cas de l’Escoleta es prou evident la seva impossibilitat.

  L’AMPA, fa constar una vegada mes que no es tracta de que una “urbanització” hagi d’anar a una escola del centre del poble, ans al contrari, es tracta d’unes famílies   que en el cas de Cerdanyola, han de sortir del centre del poble per anar a Bellaterra, i això implica la dotació d’un transport públic i gratuït.

  Rebem la confirmació de l’Inspector de que al menys 250 alumnes de l’Escoleta que venen cada dia desde Cerdanyola, no tindrien plaça escolar garantida al poble, el que desmunta la teoria escoltada en algun despatx de l’Administració, de que escollir l’Escoleta per famílies de Cerdanyola pugui ser una mena de “caprici”.Cas de que alguna família es negui a pagar el transport, el Departament hauria d’oferir a la família una plaça escolar propera al seu domicili.  També es reconeix que el naixement de l’Escoleta en el seu moment, no va lligada a l’idea de fer una escola municipal de barri a l’estil convencional.

  S’insisteix també en l’idea de que “no es normal”  situar una escola per a nens entre 3 i 12 anys, tan lluny d’on viuen les famílies que hi ha d’acabar anant, i que no ens val la comparació amb el cas d’un institut de secundaria, on l’edat dels alumnes  ja els hi dona mes autonomia personal. S’insisteix també en els greus problemes d’

  Finalment es demana a l’Inspector que emeti un informe de tot lo tractat , que faci arribar al Sr. Delegat d’Educació al Vallès Oc., al Consell Comarcal i a la Regidora de l’Ajuntament de Cerdanyola. Acabem la reunió però, amb la sensació de que “això es el que hi ha”, i que el Departament no te intenció de modificar la seva posició.
 • 26 de Juny   Reunió amb l’Ajuntament de Cerdanyola, Sr. Alcalde i Sra. Regidora d’Ensenyament i Tercera Tinenta d’Alcalde, on es fa un repàs de tot lo succeït, conjuntament amb l’AMPA del IES PERE CALDERS.

  Les conclusions d’aquesta reunió son:
  • La Regidora coneixia les intencions del Departament i del  Consell Comarcal, molt avanç que les dues AMPAS, i en principi no mostra la seva disconformitat, perquè el considera un fet consumat, tot i que trasllada al Consistori el que creu serà motiu d’un conflicte amb les famílies.
  • La Regidora diu comprendre l’actitud del Consell Comarcal, com a simple executor de la decisió presa per el Govern de la Generalitat   (areas d’Ensenyament i Economia).
  • La Regidora  manifesta que tots els alumnes de l’Escoleta  hi accedeixen com a primera opció, però reconeix que si les famílies no volen pagar el transport, tenen dret a demanar un Centre Escolar prop del domicili.
  • La Regidora explica que el cost del transport Escoleta-Pere Calders, que afecta a les famílies, puja 24.000 Eu aprox.
  • L’Alcalde ens explica la seva posició personal contra que a les famílies s’els faci pagar el transport, si be te els pressupostos tancats i l’Ajuntament no te cap partida per poguer-ho afrontar, almenys de manera immediata.
  • L’Alcalde reconeix el dret de les famílies a tenir una escola propera, o be a ser informades avanç de la pre-inscripcio al centre de la no gratuïtat del transport.
  • L’Alcalde es compromet a portar la qüestió a un Consell d’Alcaldes del Vallès Occidental que es tenia que celebrar la mateixa tarda del dia 26.
  • L’Alcalde creu que l’especificitat de Bellaterra es ben clara, i es compromet a fer gestions davant el Departament d’Ensenyament per trobar alguna solució. Reconeix que els accessos a l’Escoleta i a la UAB en general, no aconsellen incentivar de cap manera el transport privat.
  • Vol també parlar aquesta qüestió amb la UAB
  • També es compromet a intercedir davant el Consell Comarcal perquè, i mentres no es trobi una solució definitiva, el primer rebut que es vol presentar al cobrament no es faci fins el 15 de Setembre.
  • Manifesta per últim que ens mantindrà informats de les novetats que es puguin produir.

C O N C L U S I O N S

La Junta de l’AMPA, i en nom d’ella el seu President, vol manifestar:

 1. La via de negociació amb l’Administració per trobar un interlocutor, i arribar a solucions precises del conflicte sorgit, s’ha exhaurit desprès de les reunions amb les tres Administracions afectades. Com a  ciutadans els nostre deure i el nostre dret era exposar  en ordre i claretat les  reivindicacions dels drets adquirits per les famílies , ésser escoltats i rebre respostes eficaces i convincents.
 2. És ben cert que amb els diàlegs començats s’ha conseguit ben  poc per el moment, però s’espera que durant el mes de Juliol es rebi alguna novetat.  Cas contrari, i si les famílies ho demanen,  s’hauria d’estudiar l’inici d’accions juridic-administratives.
 3. Que tot lo actuat fins ara, es traslladarà a la FAPAC  (Federació d’AMPAS de Catalunya) per a la serva consideració i estudi.
 4. Es recomana però, que  s’omplin íntegrament avanç del 14 de Juliol, data límit, tota la documentació demanada per el Consell Comarcal, que s’ha de deixar a la Secretaria de l’Escoleta, i es aquesta l’única manera de garantir la reserva del plaça de transport.
 5. Que ja acabat el curs i entrant en període de vacances, es difícil reunir a les famílies afectades   en els mesos de Juliol i Agost, però tan a la WEB de l’Escoleta com al pannell d’anuncis del Centre, s’informarà de les novetats produïdes.
 6. Que la Junta de l’AMPA, convocarà per el mes de Setembre una ASSEMBLEA ORDINARIA i/o EXTRAORDINARIA sobre aquest assumpte, amb l’objectiu d’explicar la resposta de l’Administració a les propostes demandes, i la presa de posicionament per part de les famílies, així com donar la paraula a tots els membres de l’AMPA que hem participat en les negociacions.

Bellaterra, 27 de Juny 2006
El President de l’AMPA
Josep Maria Lladó


Carta enviada al Consell Comarcal per la junta de l'AMPA del CEIP Bellaterra amb motiu del transport escolar, amb data 15 de juny de 2006

Sr. President del Consell Comarcal del Vallès Occidental

Senyor,

Des de l’AMPA del CEIP Escola Bellaterra de Cerdanyola volem manifestar el nostre profund malestar sobre la decisió de fer pagar a les famílies una quota per a l’ús del transport escolar, i especialment per la manera com s’ha comunicat a les famílies aquest fet.

Volem manifestar que el fet que les famílies hagin de pagar una quota per el transport escolar produeix:

 • Una limitació en el dret a triar centre escolar. Com ja sabeu, el centre es troba fora de la localitat, en el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona. Per arribar-hi s’ha de fer amb algun mitjà de transport. També hauríeu de saber que les famílies que ocupen les places de l’escola són, en la immensa majoria, de fora del territori d’influència directa d’aquesta. Per tant, l’establiment d’una tarifa per la prestació del servei de transport suposa la introducció d’un factor econòmic que limita el dret a triar centre docent. La Constitució (article 27), l’Estatut de Catalunya i la legislació orgànica sobre el dret a l’ensenyament públic i gratuït reconeixen aquest dret i estableixen garanties pel seu exercici i el del dret a triar centre docent.
 • Es crea una clara discriminació directa d’uns centres respecte d’altres de la mateixa localitat que amb la mateixa titularitat de Centres Públics no necessiten gravar econòmicament a les famílies.
 • Es promou que les famílies portin els alumnes al centre en vehicle privat, en contra del que teòricament promouen els plans municipals i metropolitans per una mobilitat sostenible al mateix temps que s’agreujaran els col·lapses que es produeixen cada matí per accedir al campus universitari. Ja que no és possible l’accés normal a aquesta escola caminant perquè es troba al mig del campus universitari.
 • Els alumnes que van iniciar els estudis en el centre els anys anteriors, van accedir-hi amb unes condicions de gratuïtat en el transport, i ara no se’ls hi poden canviar.

En quant a la manera com s’ha comunicat aquest pagament, cal dir que:

 • En el moment de fer la preinscripció al centre, el servei de transport existia i era gratuït. Les famílies s’han trobat que, en el moment de fer la matriculació, estan obligades a fer un pagament, i ja no tenen l’opció de canviar de centre. No s’ha avisat amb temps per poder decidir una altra escola, en cas de que les famílies no estiguesin d’acord en pagar un servei de  transport.
 • Qualsevol quota pels serveis escolars ha de ser autoritzada en els centres públics pel consell escolar. No només no ha estat aprovada, si no que ni tan sols ha esta informada.
 • Posa de manifest que el gran Pacte per a l’Educació, del que tan se’n delecta la Generalitat. Com sempre, no és més que façana política, que comença per tot el contrari del que diu: “El govern impulsarà el reconeixement de la funció de les AMPA.....” Doncs ja veiem que la manera és no informar-la de coses tan importants com aquesta.

Si l’Administració inverteix en la construcció d’un parc públic, ha de saber que aquest s’ha de mantenir, i que això suposa una despesa continua. Si crea una escola, sap que necessita una plantilla de mestres, i un sou mensual. Si posa una escola pública fora de la localitat, sap que els nens no hi poden arribar caminant. I el que no pot fer l’Administració, i massa sovint se li ha de recordar, és passar el problema al ciutadà.

També ens agradaria parlar de la qualitat del servei que es presta actualment. És necessària una inclusió del barri de Bellaterra en els itineraris., Són mes de vint-i-quatre famílies les quals  han d’anar en transport privat i hem de considerar que no hi ha cap transport públic alternatiu entre l’escola i el barri de Bellaterra.  Aquet barri es a igual o mès distància de les àreas que estàn reben aquet servei de transport.

És evident que no és possible l’accés normal a aquesta  escola caminant perquè es troben al mig de les instal·lacions de l’UAB, el col·lapse circulatori que ja es crea en els accessos a la UAB i sortides del Parc de Bombers, aniria en augment, en la mesura que vagi augmentant any rera any el nombre de famílies sense transport escolar.

La participació de l’AMPA en la definició dels itineraris i les “parades” seria convenient en benefici del Consell Comarcal  i dels alumnes de l’escola.

Des de l’AMPA demanen la paralització d’aquesta mesura, proposant la seva revisió en un TAULA DE NEGOCIACIÓ durant el pròper curs 2006/07 on participin totes les administracions afectades (Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, Departament d’educació, AMPAS dels centres afectats de Cerdanyola i Consell Comarcal).

Volem demanar reflexió sobre aquets temes. Pensem que pot haver una solució justa que segurament no ha d’afectar  als  pares i alumnes d’aquesta escola que per a nosaltres és molt emblemàtica.

Atentament,

Josep M. Lladó,
President
AMPA CEIP Escola Bellaterra


Carta enviada conjuntament per les juntes de l'AMPA del CEIP Bellaterra i l'IES Pere Calders a l'Ajuntament de Cerdanyola amb motiu del tema del transport escolar, amb data 12 de juny de 2006.

A l’atenció del Sr. Alcalde Toni Morral
A l’atenció de la Sra. Regidora d’Educació Montserrat Puig

Fa poc dies es va publicar un article en la revista Riu Sec, sobre el pla de mobilitat de l’ajuntament de Cerdanyola per a potènciar l’ús del transport públic en contra del privat.

Va ser una bona notícia, que a la vegada no correspon amb l’actuació del Consell Comarcal de fomentar l’ús del vehicle privat per al transport escolar, eliminant part de les subvencions.

Això és el  que  està passant a les famílies dels  alumnes del CEIP Escola Bellaterra i  de l’IES Pere Calders.

El Consell Comarcal ens obliga a pagar el servei de transport escolar per al curs vinent 2006/07.

 Ja que és evident que no és possible l’accés normal a aquestes  escoles caminant perquè es troben al mig de les instal·lacions de l’UAB, moltes famílies es plantejaran el desplaçament amb vehicle propi .

El col·lapse circulatori que ja es crea en els accessos a la UAB i sortides del Parc de Bombers, aniria en augment, en la mesura que vagi augmentant any rera any el nombre de famílies sense dret a transport escolar i que opten pel vehicle particular en lloc de pagar el transport escolar.

Pensem que aquesta escola ha de tenir igualtat d’oportunitats d’accés a l’educació i escollida d’escola a totes les famílies,  ja que deixaria a fora a les famílies de menys poder adquisitiu que es contradictori amb l’article 27.4 de la Constitució (“Ensenyança bàsica obligatòria i gratuïta)” i amb l’article 20 de la LODE (“Una programació adequada de les places escolars i gratuïtes, en els àmbits territorials corresponents, garantirà tant l’efectivitat del dret a l’educació com la possibilitat de triar centre docent”)

Per tot l’exposa’t l’Associació de mares i pares del CEIP Escola Bellaterra i de l’IES Pere Calders demanen que des de l’Ajuntament ens ajudin a fer pressió al Departament d’Ensenyament i al Consell Comarcal per tal de continuar amb aquest mateix servei gratuït per tots els ciutadans de Cerdanyola del Vallès i Bellaterra.

Atentament

La junta de l’AMPA CEIP Escola Bellaterra i la junta de l’AMPA IES Pere Calders


 
CEIP Escola Bellaterra.
Campus Universitari de la UAB, s/n. 08193 - Bellaterra (Barcelona) - 93 581 15 83 - 93 581 10 30 - a8039896@xtec.cat