Més receptes de cuina:


AVUI FEM CANAPÉS

INGREDIENTS

· Una bossa de pa de motlle
· Una capsa de torradetes petites
· Mantega o margarina
· 100 grams de pernil dolç
· 1 pot d'olives
· 3 o 4 formatges ( tipus "el caserio")
· 1 terrina de paté
· 1 terrina petita de sobrassada
· 1 pot de crema de cacau
· Tronquets de cranc congelats
· 1 bosseta de formatge ratllat
· 1 o 2 llaunetes de tonyina
· 1 pot de maionesa
· 1 paquet de "Lacasitos"


ELABORACIÓ


ELS CANAPÉS PETITS

1. Agafem les torradetes de pa i les muntem amb sobrassada. Adornem aquests canapés amb una mica de formatge ratllat per sobre.
2. El segon tipus de canapés petits els fem muntant les torradetes amb paté i posant-hi ,a sobre, una oliva partida per la meitat o un trosset de tronquet de cranc.


ELS CANAPÉS DE PA DE MOTLLE


1. Tallem les llesques de pa de motlle per la meitat en forma de triangle.
2. Les muntem amb mantega o amb formatge cremós i les decorem amb tonyina i trossets d'oliva per sobre i unes altres amb un tros de pernil dolç que hem tallat prèviament i amb alguna oliva.
3. En un bol petit, hi posem dues o tres cullerades soperes de maionesa i els tronquets de cranc (uns 4 o 5) talladets a trossos petits i ho barregem. Un cop feta aquesta barreja, amb una cullera petita l'anem escampant per sobre de les llesques triangulars del pa de motlle.


ELS CANAPÉS DOLÇOS

1. Els més bons són el de crema de cacau: agafem el pa de motlle tallat en triangles i hi muntem per sobre la crema de cacau. Ho decorem amb uns quants Lacasitos.
2. Els altres els hem fet muntant el pa de motlle amb mantega i tirant-hi una mica de sucre per sobre i adornant-los amb una mica de xocolata ratllada.


FER CANAPÉS ÉS MOLT FÀCIL I TAMBÉ MOLT CREATIU. AQUÍ TENIU UN SUGGERIMENT PERÒ AMB UNS QUANTS INGREDIENTS I LA VOSTRA IMAGINACIÓ, LES OPCIONS SÓN IL.LIMITADES.

 

BRAÇ DE GALETES

INGREDIENTS

· Un paquet de galetes rodones de mida gruixuda
· Un batut de xocolata o llet barrejada amb cacau ( els grans ho podeu fer amb cafè)
· Un pot mitjà de mantega o margarina
· Un quart de quilo de coco ratllat
· Quatre ous
· Dues culleradetes de moscatell ( els grans en podeu posar més i els petits és millor que hi poseu una mica de batut de xocolata).
· Sucre ( unes 8 cullerades soperes)


ELABORACIÓ

1. En un bol ben gran hi posem els següents ingredients: el rovell dels 4 ous ( la clara la reservem en un altre bol), i la margarina.
2. Ho barregem tot i després hi afegim el coco (entre 4 o 5 cullerades), el sucre (4 cullerades) i ho tornem a remenar.
3. Ara donarem al farciment el seu punt "picantó": hi afegim moscatell ( per als més grans ) i una mica de batut de cacau ( per als més petits) i ja tenim el farciment preparat.
4. En un altre bol hi posem el batut de cacau (millor que estigui una mica calent). Els més grans ho podeu fer amb cafè o cafè amb llet.
5. Ara agafem galeta per galeta (primer una i després una altra) i la comencem a estovar ( no massa perquè, si no, se'ns trencarà)
6. Quan tenim la galeta una mica estovada amb el líquid del bol la muntem amb una quantitat generosa de la pasta del farciment. A continuació fem el mateix amb una altra galeta i les anem unint tot formant una pastís en forma de braç.
7. Arribats a aquest punt, només ens queda posar les clares a punt de neu i afegir-hi el sucre restant.
8. Ara amb el punt de neu ensucrat passem a recobrir el braç de galetes i un cop fet, anem tirant coco ratllat i xocolata ratllada per sobre ( no patiu que es quedarà ben enganxat)
9. També podem decorar el pastís amb el que vulgueu ( nosaltres ho vam fer amb "Lacasitos" de colors).

AQUESTA HA ESTAT LA NOSTRA RECEPTA MÉS LLAMINERA!!!!

 

activitats

tallers

portal