XERRADA PER LES FAMÍLIES

L'EDUCACIÓ EMOCIONAL: UN REPTE PER A COMPARTIR

 

A CÀRREC D'ANNA CARPENA, especialista en educació socioemocional i autora de diversos llibres i articles relacionats amb el tema.

El proper DIJOUS 18 D'ABRIL, a les 16,45H l'Escola Ítaca i l'AMPA us convidem a totes les mares i pares de l'escola a assistir a una Xerrada sobre Educació Emocional.

Entendre l'Educació Emocional és entendre que hi ha moltes maneres de demostrar l'amor, la tristesa, l'enuig,... i no tothom entén igual els gestos, els detalls, les paraules,...

És important expressar els sentiments, i també és important detectar, comprendre i respectar el que ens expressen els nostres fills i filles.

Els pares i mares hem de poder educar els nostres fills i filles ajudant-los a saber-se expressar. De vegades, pels nens i nenes no és fàcil explicar el que els preocupa als grans; pensen que potser els faran enfadar, o els posarà tristos... i és important que els adults puguem fer-los entendre que els estimem, que poden explicar-nos tot allò que senten, i que sigui el que sigui els estimarem igual encara que potser els haguem de renyar.

Les persones amb competències emocionals estan en millors condicions per afrontar allò que ens depara la vida. La família i l'escola, som importants per a l'assentament del creixement personal que alhora contribueix a construir una societat millor.