Puré de castanyes
Mandonguilles de nero
Arròs amb cloïses
Flam de Torró

PURÉ DE CASTANYES
Ingredients: 1 kg castanyes    
  Nata    
    Llet
    Aigua i sal
    Formatge ratllat
    Ametlla picada
    Motllos de pasta de full    
         
Preparació  
  • Escaldar les castanyes amb aigua templada per poder pelar-les bé.
  • Es couen amb aigua i sal i es passen per la batedora fins obtenir una pasta compacta.
  • Es pot suavitzar amb una mica de llet i nata.
  • Amb una mànega de pastisseria omplim els motllos, posem el formatge ratllat i les ametlles picades.
  • Posem al gratinador i servim
Mandonguilles de nero
    Per 4/5 persones
Ingredients: ½ kg. de filet de nero o perca
1 ou
2 dents d'all per amanir les mandonguilles
  3 dents d'all pel sofregit    
  2 sebes grans picades    
  1 pebrot verd    
  2 o 3 tomàquets madurs
  2 fulles de llaurer
    safrà
    pebre vermell dolç
  1/2 got vi blanc
    farina    
    pa ratllat    
    oli d'oliva    
    sal    
Preparació:
  • S'amaneix el nero picat amb l'ou, els alls, julivert, sal i pa ratllat.
  • Es deixa macerar unes 3 hores.
  • Es preparen les mandonguilles i es passen per farina. A continuació es fregeixen amb l'oli d'oliva i es posen a coure a la cassola.
  • Amb l'oli d'oliva es fa un sofregit amb la seva picada, els alls, el pebrot i el tomàquet. Cap al final de sofregit s'afageix el pebre vermell i el safrà. I a continuació es passa per la batedora junt amb el vi.
  • Es tira el sofregit per sobre les mandonguilles, es cobreix amb aigua i es posa a coure a foc lent fins que estigui a punt de servir. (Aproximadament 30 minuts)
Arròs amb cloïsses
    Per 4/5 persones
Ingredients: 1/4 kg. de cloïsses
6 dents d'all ben picats
  oli d'oliva
    sal  
  2 gots d'arròs per cada dues persones
 
Preparació:
  • Posem les cloïses amb aigua freda i sal durant aproximadament dues hores perquè deixin anar la sorra.
  • Piquem els alls i el julivert i el tirem a l'oli bén calent i procurant que no se'ns cremin.
  • Afegim les cloïses i a foc lent esperem que s'obrin.
  • En una olla a part tenim aigua bullint. (el doble d'aigua que d'arròs)
  • Sofregim l'arròs a la cassola on hi tenim les cloïses amb la picada
  • Afegim l'aigua i salem
  • Deixem coure a foc lent fins que l'arròs estigui cuït
     FLAM DE TORRÓ
    Per 4/5 persones
Ingredients: 1 l. Nata líquida
1 sobre Flam Royal
1 barra torró xixona (tou)
 
Preparació:
  • Calentem la nata en un recipient
  • Afegim el flam Royal amb el torró esmiculat
  • Es va remenant fins que bulli
  • Es caramelitza un motllo i s'afageix la mescla