|
|
Ingredients: |
1 kg |
castanyes |
|
|
|
|
Nata |
|
|
|
|
Llet |
|
|
|
Aigua i sal |
|
|
Formatge ratllat |
|
|
Ametlla picada |
|
|
Motllos de pasta de full |
|
|
|
|
|
|
|
Preparació |
|
- Escaldar les castanyes amb aigua templada per poder pelar-les bé.
- Es couen amb aigua i sal i es passen per la batedora fins obtenir una pasta compacta.
- Es pot suavitzar amb una mica de llet i nata.
- Amb una mànega de pastisseria omplim els motllos, posem el formatge ratllat i les ametlles picades.
- Posem al gratinador i servim
|
|
|
|
|
|
Per 4/5 persones |
Ingredients: |
½ kg. |
de filet de nero o perca |
|
|
|
1 |
ou |
|
|
|
2 |
dents d'all per amanir les mandonguilles |
|
|
3 |
dents d'all pel sofregit |
|
|
|
2 |
sebes grans picades |
|
|
|
1 |
pebrot verd |
|
|
|
2 o 3 |
tomàquets madurs |
|
|
2 |
fulles de llaurer |
|
|
safrà |
|
|
pebre vermell dolç |
|
1/2 got |
vi blanc |
|
|
farina |
|
|
|
|
pa ratllat |
|
|
|
|
oli d'oliva |
|
|
|
|
sal |
|
|
|
Preparació: |
- S'amaneix el nero picat amb l'ou, els alls, julivert, sal i pa ratllat.
- Es deixa macerar unes 3 hores.
- Es preparen les mandonguilles i es passen per farina. A
continuació es fregeixen amb l'oli d'oliva i es posen a coure a
la cassola.
- Amb l'oli d'oliva es fa un sofregit amb la seva picada,
els alls, el pebrot i el tomàquet. Cap al final de sofregit
s'afageix el pebre vermell i el safrà. I a continuació es
passa per la batedora junt amb el vi.
- Es tira el sofregit per sobre les mandonguilles, es
cobreix amb aigua i es posa a coure a foc lent fins que estigui a punt
de servir. (Aproximadament 30 minuts)
|
|
|
|
|
|
Per 4/5 persones |
Ingredients: |
1/4 kg. |
de cloïsses |
|
|
|
6 |
dents d'all ben picats |
|
|
|
oli d'oliva |
|
|
sal |
|
|
2 gots |
d'arròs per cada dues persones |
|
Preparació: |
- Posem les cloïses amb aigua freda i sal durant aproximadament dues hores perquè deixin anar la sorra.
- Piquem els alls i el julivert i el tirem a l'oli bén calent i procurant que no se'ns cremin.
- Afegim les cloïses i a foc lent esperem que s'obrin.
- En una olla a part tenim aigua bullint. (el doble d'aigua que d'arròs)
- Sofregim l'arròs a la cassola on hi tenim les cloïses amb la picada
- Afegim l'aigua i salem
- Deixem coure a foc lent fins que l'arròs estigui cuït
|
|
FLAM DE TORRÓ |
|
|
|
Per 4/5 persones |
Ingredients: |
1 l. |
Nata líquida |
|
|
1 sobre |
Flam Royal |
|
1 barra |
torró xixona (tou) |
|
Preparació: |
- Calentem la nata en un recipient
- Afegim el flam Royal amb el torró esmiculat
- Es va remenant fins que bulli
- Es caramelitza un motllo i s'afageix la mescla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|