US CONVIDO A ... CUINAR!
Avui us convido a fer un parell de receptes
adients per a qualsevol època de l´any,
elaborades amb productes ben senzills.
Espero que siguIn del vostre gust, i bon profit!
MACARRONS AMB TONYINA
I OLIVES NEGRES.
400 g de macarrons
4 grans d´all
15 filets d´anxoves
15 olives negres d´Aragó
100 g de tonyina
2 tomàquets pelats i desgranats
1 cullerada de tàperes
oli d´oliva
sal i pebre
julivert picat
Elaboració:
Bulliu la pasta "al dente" i,
reserveu-la.
Poseu una paella al foc amb un raig d´oli, sofregiu
els alls, incorporeu les tàperes i les olives
tallades i sense pinyols. Llavors incorporeu les anxoves
tallades, ho deixeu sofregir una mica i després
afegiu els tomàquets tallats petits i la tonyina,
ho barregeu tot i afegiu la pasta, i remeneu-ho bé.
Amaniu-ho amb el julivert, sal i pebre, i ja podreu
servir!
LLOM AMB CLOÏSSES
1/2 kg. de llom
1/2 kg. de cloïsses
oli d´oliva
pebre vermell dolç
4 grans d´all
julivert
sal i pebre
suc de llimona
ELABORACIÓ
Feu una picada al morter amb oli, all, sal, pebre vermell
i julivert, poseu el llom en una safata amb la picada
i el deixeu macerar unes 4 o 5 hores.
Talleu el llom a daus i el rostiu en una paella amb
un raig d´oli, un cop ros incorporeu les cloïsses,
tapeu la paella i quan les cloïsses ja s´obrin
ho podreu servir.
Joan Sitjà
|