EDITORIAL

 

Dia a dia, classe a classe, encara que ens sembli que no pot ser, estem arribant a fi de curs. Aquesta revista és, una mica, la collita de l'any: hi ha els textos premiats per Sant Jordi; però cal recordar també tots aquells que no hi poden ser però que han suposat un esforç molt notable de tots i de cadascun dels nens i nenes de l'escola. Quan arribin a casa, doncs, llegiu-los també amb molta atenció, perquè s'ho valen!
Aquest any, la Setmana Cultural ha estat dedicada a la música: Mozart, construcció d'instruments musicals, audicions en directe d'alumnes nostres que també ho són de l'escola de música, cançons...Ha estat una setmana intensa i plena de descobertes, amb la festa oberta als pares com a cloenda: una fita de cada any per tal de trobar-nos i gaudir plegats de l'arribada de la primavera.
Pel que fa als escrits, el tema era la música, també; però en el cas dels alumnes de Cicle Superior, el tema era diferent: els 1100 anys de Manlleu; i això era així perquè aquests alumnes ja portaven un bagatge important de feina feta entorn d'aquest tema.
Una novetat de la Setmana Cultural d'aquest any ha estat l'himne de l'escola, la música del qual ens va composar Paco Cortina, un professor de fa dos anys. La lletra és de Rosa Tubau, la professora de música. I les veus dels alumnes de sisè, que el cantaven, es van gravar i convertir en l'obsequi de la setmana.
I també cal fer esment dels premis obtinguts per alumnes de l'escola: el dibuix de Gerard Vallejo Bosch, de tercer, que ha merescut la publicació en una antologia de contes editada per Caixa de Terrassa; i els premis literaris de Judit Pamos i Anna Altarriba, de cinquè, en el certamen dels 1100 anys de Manlleu; això explica la seva publicació, també, en aquest número de l'Escletxa que teniu a les mans.
L'altra gran novetat d'aquest curs ha estat el teatre. El SEDEC (Servei d'Ensenyament del Català) ens ha facilitat un professor, Josep Vives, que venia una hora setmanal als quatre cursos de cinquè i sisè. Les obres representades han estat un èxit, però encara en valorem més el procés: la feina callada i constant que no es veu, però que ha permès als nens i nenes millorar la lectura, la capacitat de memorització i, encara més important, la seva confiança i autoestima.
Que gaudiu dels textos, doncs, i també de l'estiu que, segons alguns acròstics que n'han fet els nens i nenes de cinquè, arriba amb "fruites de coloraines" i un "sol resplendent".