L’AMPA

EL NOSTRE GEGANT

Nom: Llauderet Gratacels
Alçada: 3,15 m
Colla: Colla Gengantera de l'Escola Torre Llauder
Població: Mataró (Pla d'en Boet)
Constructor: José Bedmar
Any: 1997

En Llauderet representa la figura d'una simpàtica torre (sense braços i amb una aranya penjant inclosa), culminada amb una gran senyera. Aquesta curiosa forma, fa referència al nom de l'escola on va ser ideat, creat i a la qual representa pels barris de Mataró.

El pare d'un dels alumnes, José Bedmar, va proposar a l'escola la creació d'un gegant l'any 1996, quan les colles geganteres formades en escoles públiques encara eren una novetat. Bedmar mateix, amb l'ajuda d'altres membres de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola, es va encarregar de dissenyar-lo i construir-lo. Finalment, el gegant Llauderet Gratacels es va poder batejar, el 20 de juny de 1997, en ocasió del dia de portes obertes de l'Escola Torre Llauder.

Aquest gegantó té el nom de Llauderet Gratacels, escollit arran d'una enquesta feta entre l'alumnat, i que fa referència al nom de l'escola i a la seva alçada, més de tres metres, sense comptar la senyera, és clar. Hem de dir que el gegant original era més baixet, peró a l'any 2002 la colla l'ha fet créixer gairabé un metre, donant-li una imatge més esvelta i apropiada per una torre.