La roda dels aliments
Segons les seves propietats nutritives els aliments es poden classificar en grups. Per seguir una dieta correcta, cada dia hem de prendre aliments de cada grup.
-
Cereals,
llegums i
patates: Són rics en hidrats de carboni. Els llegums també són rics en proteïnes.

-
Carn,
peix i
ous: Són rics en proteïnes. Solen dur també greixos.
-
Llet i
derivats: Són rics en proteïnes, greixos, substàncies minerals i vitamines.
-
Verdura: Són rics en vitamines i substàncies minerals.
-
Fruita: Són rics en vitamines i substàncies minerals.
-
Greixos: Són rics en greixos.
L’origen dels aliments
- Els aliments
d’origen animal: Surten dels animals. Per obtenir-los s’ha hagut de matar un animal i extreure’n l’aliment. Són la carn, el peix, els ous i la llet.

- Els aliments
d’origen vegetal: Surten de les plantes. Són l’arròs, les patates, les fruites, verdures, cereals, llegums...
- Els aliments
d’origen mineral: Són els aliments que s’extreuen de la Terra com l’aigua i la sal.
-
Aliments sintètics: Són els colorants i conservants. Els trobem a molts aliments.
-
Aliments transgènics: Són aquells que se’ls canvia els gens.
Per exemple, la llimona, neix d’un arbre molt fluix, primer és un mandariner, i després li canvien una cèl·lula i es converteix en llimoner.