RECITEM POEMES PER SANT JORDI

PATATES FREGIDES

Ni eixutes ni humides
són bones les bones
patates fregides.


Rosses per fora, i per dins
flonges com el pa calent,
satisfan el paladar
més exigent.

Un pot menjarse-les soles,
però acompanyen molt bé
els plats de carn més diversos
quan ens convé.

Ni eixutes ni humides.
són bones les bones

patates fregides.

 

 


ARRÒS BLANC

Ben apilotonat
l’arròs blanc
fa plat
i pot barrejar-s'hi
no és cap disbarat.

Tota llei de salses
plàtan, ou ferrat
verdures, formatge
pollastre trinxat
gambes i tonyina
i el que ve de grat
per tal que resulti
un plat variat,
que l’arròs ho lliga tot molt vent lligat.

 



FIDEUS A LA CASSOLA

 

Ens els mengem
fent tabola
els fideus a la cassola .

Llargs o curts són divertits
i bons per llepar-se’n els dits.

Quan el suc ens regalima
la mare de por s’aprima
però si ens els acabem
fins perdona que ens taquem


XOCOLATA DESFETA

 

Espessa i lluent
tothom se la menja
Ai! A cremadent.


En xicra o en tassa
prou que ho diu la gent
mai no n’hi a massa.

S’hi poden sucar
galetes, melindros,
o bé un tros de pa.

És bona al matí
i quan s’hi berena
té un gustet molt fi.

Espessa i lluent,
tothom se la menja,
ai! a cremadent.

 

 

 

Miquel Martí i Pol