El passat 19 de juny de 2012 els nens de 4t A vam anar al CRAM.
Bàsicament hi ha tortugues i aus perquè poden ser recuperats a les seves instal-lacions en canvi els altres animals han de ser curats en el seu medi.
Les tortugues marines són animals salvatges.
Les tortugues quan arriben a la nostra platja és perquè es troben malament, cada cop es separen més del grup, no s'alimenten i s'empassen bosses de plàstic perquè no troben un altre menjar.
Les tortugues no arriben sempre al CRAM pel mateix problema. Una que es diu Super López va arribar perquè un vaixell li va trencar la closca i ara no pot fer servir les potes del darrere ni pot fer un forat per posar els ous, per això es queda a viure al CRAM que significa centre de recuperació d'animals marins.
Unes altres dues tortugues no tenen res però les van portar al CRAM perquè un pescador sense intenció de fer-lis mal les va agafar amb una xarxa, el pescador pensava que havia fet mal a les tortugues i per això va trucar al CRAM.
Una que es diu Capità Barbosa és un altre cop al CRAM. La primera vegada es va empassar un ham i ara té el mateix que la Super López però ella si que podrà tornar al mar perquè el vaixell només li va trencat una mica la closca.
La 4x4 que es diu així perquè és la més gran del CRAM. Aquesta tortuga tampoc podrà tornar al mar perquè un peixater la va tenir a una banyera casi sense alimentar-la i ara si tornés al mar estaria esperant que algú li donés menjar. PROBLEMES AL MAR

La gent cada cop construeix les cases més aprop del mar 
Els vaixells fan molta brutícia 
La gent, si té papereres, els papers no els llença a la paperera els llença al terra
La explotació de pesca etc...

COM ELS PODEM SOLUCIONAR

Posar un limit per construir cases
Que els vaixells tinguin molta cura amb el què llencen al mar.
Llençar els papers a la paperera
Deixar que els peixos es reprodueixin etc...

ELS ATACS DELS TAURONS 

Els taurons no ataquen perquè si, si ho fan és perquè no saben què som.
La majoria dels atacs de taurons són als surfistes perquè quan van cap a les onades, als taurons els hi semblen tortugues i per això els mosseguen, però com no els agrada se'n van corrents.

Júlia Descalzo