DECÀLEG DELS BONS PARES

1.- Paciència, constància i fermesa. Tres regles d’or.

2.- No et sentis culpable per haver de treballar. Respecte al temps, val més qualitat que quantitat. Dedica’ls un temps específic a cadascun perquè se sentin acceptats i estimats.

3.- No els diguis només que els estimes. Mostra’ls hi també. Sorprèn-los sent bo amb ells. Agraeix-los quan es portin bé i reconeix-los qualsevol millora. Tracta’ls com t’agradaria que els tractessin els altres.

4.- No vulguis que els teus fills siguin allò que t’hagués agradat ser a tu. Accepta’ls com són i no com voldries o imaginessis que serien.

5.- Fomenta les seves habilitats manuals i intel·lectuals. Estimula’ls amb jocs, llibres, disfresses, etc. Concentra’t en reforçar el que fan bé més que en corregir les seves faltes.

6.- Dóna’ls-hi molta estima, però no els malcriis.

7.- Aprèn a treballar en equip amb la teva parella. No discutiu davant d’ells. Quan no sapigueu què fer actueu els dos formant un equip i aplicar el sentit comú. Us sentireu més units.

8.- Sigues coherent amb el que dius. Compleix sempre tant els premis com els càstigs i no facis tu allò que no vols que facin ells.

9.- Consenteix-los només l’imprescindible. S’ha de tallar actituds que promoguin que d’adults siguin maleducats, consentits i egoistes. Que saltin al sofà té una importància relativa, no obstant això no deixis de cap manera que us faltin al respecte ni a vosaltres ni a cap altre adult.

10.- Aprèn a posar límits. Els hi dóna seguretat.

IDEES