CARNS


 

Vedella rostida amb xampinyons

Mes d'octubre de 2002.
 

 
 
Per a 4 persones
 
  • Ingredients:
    • 800 g de vedella per a rostir.
    • 200 g de xampinyons
    • 8 dents d'all
    • 1 ceba gran
    • 2 porros
    • 3 pastanagues
    • 2 branques d'api
    • 1/2 litre de vi
    • 4 tomàquets madurs
    • Julivert
    • Herbes provençals
    • Llorer
    • Sal
    • Oli

     
    Procediment:

    Podem fer la salsa i rostir la carn el dia anterior.

    Posar sal i oli a la carn per introduir-la al forn. Quan agafi una mica de color, posar el vi i deixar coure fins que, al punxar-la, no surti sang.

    En una cassola amb una mica d'oli posar 6 dents d'all aixafats i totes les verdures rentades i trossejades, el llorer i la canyella i fer poc a poc. Afegir el suc de la carn, dos dents d'all crus, julivert i les herbes.

    Passar la salsa pel "xino".

    Quan la carn està freda talleu-la en rodanxes primes. Sofregiu els xampinyons i poseu-los sobre la carn amb la salsa. Deixeu tot al forn uns 20 minuts.

    Resulta molt apropiat servir la carn amb petits flams d'arròs.

    Bon profit!
     


     

    La Marga i L'Antònia preparant el plat i les nostres reporteres, tastant-lo