ESMORZEM DE FORMA SANA?
ESMORZEM?
Aquest any la setmana de l’alimentació es va començar amb un tema molt important, com és el fer d’esmorzar de forma saludable.
Els alumnes de Cicle Superior van treballar aquest aspecte a partir de l reflexió d’un personatge que es lleva tard, que esmorza poc, ràpid o, fins i tot, molts cops ni esmorza.
Com a conclusió els alumnes van arribar a descobrir què era el que caracteritzava un esmorzar saludable i ideal.
Per tal que el primer àpat del dia sigui energètic ha de contenir aquests tipus d’aliments:
Làctics: llet, iogurt, mató, formatge baix en greix, ... Aporten molt calci per als ossos i vitamines A, B i D.
Fruites: en suc o en peça. Proporcionen hidrats de carboni, aigua i fibra entre altres vitamines i nutrients.
Cereals: pa, torrades, cereals per a posar a la llet, galetes. Són una bona font d’hidrats de carboni, que aporten energia perquè cremi el cos i fibra.
En quantitats moderades, a mig matí es pot menjar un entrepà.