“M’agrada dibuixar per nens perquè són lectors que disparen el text cap a llocs insospitats”

Nascut a Argetina i català d’adopció, Agustín Comotto va deixar ja fa uns anys el seu país, i es dedica al món de la il·lustració i la literatura infantil des de ja fa un temps amb uns resultats impecables. Autor alhora que il·lustrador d’algunes de les seves històries, es nota quan les ha escrit ell i s’hi ha sentit a gust fent-ho. Llibres que parlen amb les imatges i ho diuen tot. Un autor intel·ligent interessant i amb un gust exquisit per als seus dibuixos. Un amant dels llibres i de la història, que es podria identificar amb el seu Senyor B del Comelibros. Una entrevista interessant que ens serveix per conèixer la figura de l’Agustín Comotto com a il·lystrador, però sobretot com a persona (http://bit.ly/bttIQq)

Com vas començar en el món de la il·lustració?
Dibuixar, el que es diu dibuixar, des de que tinc memòria. Professionalment, vaig començar en el món del còmic cap a l’any 86 (si no em falla la memòria!). M’agradava, i encara m’agrada, explicar històries. El còmic és, d’alguna manera, cinema, tot i que molt més barat.(http://bit.ly/bttIQq)

Què té el món dels llibres per a nens d’especial per a tu?
M’agrada dibuixar per a nens perquè, si no han estat imbuïts d’un excés de mediocritat i d’obvietats, són lectors que disparen el text cap a llocs insospitats. Encara que pugui semblar que fer un bon llibre per a nens és senzill, considero que és una feina terriblement difícil. D’altra banda, tenint curta i sense envair l’espai reglamentat pel format, existeix un diàleg amb certes obsessions, d’ordre estrictament personal, que, al dibuixar per a nens, puc canalitzar i plasmar. Estudio i aprenc molt mentre faig un llibre per a nens.(http://bit.ly/bttIQq)

Un il·lustrador és …
El qui intenta continuar, allà on les paraules no arriben, una història. És terriblement difícil i implica eliminar qualsevol símptoma de vanitat personal.


(GUSTAVO PINELA,IL·LUSTRADOR )

Per saber-ne més:

http://www.agustin-comotto.com/


http://www.comotto.blogspot.com/

http://sol-e.com/bancorecursos/museo.php?letra=C&id_tabla=3754

Pàgines de consulta :

http://bibliocolors.blogspot.com/

http://blocs.gracianet.cat/lelefant_trompeta/

http://www.joseantonioavalos.com/

http://www.gorkalimotxo.net/blog/

http://www.comicat.cat/2008/02/museu-del-cmic-i-la-illustraci-de.html

http://www.comicscenter.net/en/home

http://www.cartoonmuseum.org/

http://www.moccany.com/

http://cartoonart.org/

http://www.schulzmuseum.org/

http://www.kyotomm.jp/english/

http://www.apic.es/illustradors/illustradors-associats/cid:8-22/lid:ca/

http://www.apiv.com/

http://dibuixamunconte.blogspot.com/

http://darabuccatala.wordpress.com/category/il%c2%b7lustracio/

http://gustavopinela.blogspot.com/2007/06/tutorial-de-dibujo-pintando-sueos.html