JOANA RASPALL

COM JA SABEU LA JOANA RASPALL ÉS UNA ESCRIPTORA I POETESSA QUE DÓNA NOM A LA NOSTRA BIBLIOTECA.DE SEGUR QUE NO CONEIXEU MOLTES COSES D'AQUESTA ESCRIPTORA PER AIXÒ ANEM A DESCOBRIR-LA

 

 

 

Cada llibre té un secret
disfressat de blanc i negre;
tot allò que et diu a tu
un altre no ho pot entendre;
sent el tacte dels teus dits
i creu que l'acaricies
i que el batec del teu pols
vol dir que, llegint, l'estimes.


Tot allò que te donarà,
que no ocupa lloc, ni pesa,
t'abrigarà contra el fred
d'ignorància i de tristesa.


Amb els llibres per amics
no et faltarà companyia.
Cada pàgina pot ser
un estel que et fa de guia.

ESCOLTAR POEMES MUSICATS

 

 

 

Joana Raspall (Barcelona, 1913) és escriptora i bibliotecària. Autora de tres diccionaris —de sinònims, de locucions i frases fetes i d'homònims i parònims—, cultiva sobretot el teatre infantil i la poesia.

A part dels estudis de bibliotecària, també estudia comptabilitat, però la seva passió és la llengua catalana, per la qual sempre vetlla, sobretot quan el seu país n'està privat. El seu amor per la poesia i els infants la porta a escriure poemes per als més menuts, cosa que la fa una de les pioneres del gènere a casa nostra. La seva poesia infantil, clàssica i molt afí a la sensibilitat dels petits lectors, destil·la senzillesa en estat pur.

Tot i que sempre escriu poesia, es decideix a publicar-la ben entrada la maduresa. El seu últim llibre de poemes, Arpegis, apareix el 2004. L'escriptora, a través de la poesia japonesa, hi aglutina i recompon amb delicadesa una vida viscuda amb una conscient i profunda reflexió. El mateix any també apareix l'onzè i últim recull de poemes per a infants, Concert de poesia.

Joana Raspall porta la vida literària sempre amb molta discreció, si bé visita escoles i participa constantment en la vida literària de la seva ciutat, Sant Feliu de Llobregat, com ara a través del premi Martí Dot. És una de les fundadores d'aquest premi i hi continua sempre vinculada com a membre del jurat.

SI VOLS LLEGIR LA SEVA BIOGRAFIA, CLICA AQUÍ

 

 

 

Entrevista a Joana Raspall, dels nens d'arreu dels paļsos catalans from cosme on Vimeo.

 

SI VOLS ESCOLTAR A LA JOANA RASPALL RECITAR ELS SEUS POEMES , CLICA AQUÍ I SELECCIONA POEMA I DESPRÉS VÍDEO .
 

POEMES DE JOANA RASPALL

 

DESCOBRINT LA JOANA RASPALL Caçera del tresor creada per Carme Miró Sedano de l'escola Joan Juncadella per Cicle Inicial