ROMANÍ




Nom científic:
Rosmarinus Officinalis.

Nom en castellà, anglès i francès:
Romero.
Romarin.
Rosemary.

Tipus de planta:
Arbust.

Lloc on es troba la planta:
Pel camí de Farreres .

Descripció:
Es un arbust que te un grup de fulles a cada branca. Fa 70 centímetres d'alçada i la fulla 2 centímetres. Ara encara no te flor. La tija es prima i te moltes ramificacions. La tija es d'un color marronós. Les fulles son primes i llargues. Tenen forma lanceolada. Les fulles son verd brillant a l'anvers i blanc al revers. Les flors apareixen des de finals de primavera fins principis d'estiu,encara que pot estar florida tot l'any. Les flors son petites i blau clar.

Utilitats i propietats:
El romaní o romer planta s’utilitza tot sovint a la cuina tradicional mediterrània. La seva fragància, però, és forta i intensa. Cal, doncs, dosificar bé la quantitat i emprar-lo amb moderació, evitant així que el seu sabor sigui dominant en el plat .
També s'utilitza com a espècia per aromatitzar carns i aus. És especialment apreciat com a condiment de la carn de bè.
També serveix per condimentar sopes, preparacions a base de verdures i salses per acompanyar la pasta.

Altres informacions :
El romaní es una planta medicinal molt estimada des de l'antiguitat per les seves propietats, També s'utilitza com a planta aromàtica i com a condiment.

Mides realizades:
L'alçada de la planta : 70 centímetres.
La fulla: 2 centímetres.

Dibuixos:


Autors: Ermengol i Matt. 3r