BORRATJA


Borratja, pa i peixet


Nom científic:
Borago officinalis.

Nom en castellà, anglès i francès:
Borraina, Borraja, Borraja común, Corrago, Flores cordiales.
Bourrache, Bourrache officinale.
Borage.

Tipus de planta:
Herba.

Lloc on es troba la planta:
És present en molts llocs. L'hem trobada a la riera de la Pera, al costat de la plaça del Carrilet.

Descripció:
Té les fulles molt boniques i inconfusibles, de color blau en forma d'estrella pentagonal. Les fulles són grans, rugoses i cobertes de pèls rígids i àspres com la tija.

Utilitats i propietats:
Les fulles es poden menjar crues en amanides si són tendres, tenen un gust semblant al pebre. També es poden menjar com a verdura. La tija és bona ben arrebossada amb ou i farina d'arròs. Es pot fer oli de les llavors que té molts usos: pel sistema nerviós, per l'equilibri hormonal, per la coagulació de la sang, sequedat vaginal i per irregularitats menstruals.

Altres informacions :
Per aprofitar les fulles i el tronc s'ha de collir amb guants i rascar les punxes amb un fregall abans de coure.
Mides realizades:
La tija de 15 a 70 cm, les fulles d'1 a 12 cm, el pecíol de 2 a 10 cm.
La planta pot arribar a mesurar mig metre.

Dibuixos:


Autores: Sílvia Espinosa i Ventura, Connye Zambrano i Falconez. 6è