BORRATJA
Nom científic: Borago officinalis. Nom
en castellà, anglès i
francès:
Borraina, Borraja, Borraja común, Corrago, Flores cordiales. Bourrache, Bourrache officinale. Borage. Tipus de planta: Herba. Lloc on es troba la planta: És present en molts llocs. L'hem trobada a la riera de la Pera, al costat de la plaça del Carrilet. Descripció: Té les fulles molt boniques i inconfusibles, de color blau en forma d'estrella pentagonal. Les fulles són grans, rugoses i cobertes de pèls rígids i àspres com la tija. Utilitats
i propietats:
Les fulles es poden menjar crues en amanides si són tendres, tenen un gust semblant al pebre. També es poden menjar com a verdura. La tija és bona ben arrebossada amb ou i farina d'arròs. Es pot fer oli de les llavors que té molts usos: pel sistema nerviós, per l'equilibri hormonal, per la coagulació de la sang, sequedat vaginal i per irregularitats menstruals. Altres informacions : Per aprofitar les fulles i el tronc s'ha de collir amb guants i rascar les punxes amb un fregall abans de coure. Mides realizades: La tija de 15 a 70 cm, les fulles d'1 a 12 cm, el pecíol de 2 a 10 cm. La planta pot arribar a mesurar mig metre. Dibuixos:
Autores:
Sílvia Espinosa i Ventura, Connye Zambrano i Falconez. 6è
|