CARNESTOLTES

 

Cada classe s'ha disfressat de la cultura que li dóna el nom. Durant la setmana vam fer tallers i cada classe, amb l'ajuda de mares voluntàries, vam fer les nostres disfresses. Els alumnes de la classe de Cicle Superior van ser els encarregats de fer el Carnestoltes, de llegir el seu pregó el dia que va arribar a l'escola, el dimarts i també de llegir el testament el divendres després de la cercavila.

En el pregó, el Carnestoltes ens manava que cada dia anéssim a l'escola guarnits amb coses diferents. Ah! també prohibia que els mestres possessin deures durant aquests dies!

El divendres a la tarda, vam fer una cercavila pels carrers del poble, tots guarnits amb les nostres disfresses. També van venir els companys i companyes de l'escola de Mura i ho vam celebrar tots plegats.

La rua estava animada pel so dels tambors i timbals que tocaven els grans. Ho feien molt bé. El recorregut va acabar al Parc El Serrat, on es va llegir el testament i es va cremar el Carnestoltes.

Per acabar la festa va haver-hi coca i xocolata per a tothom.

 

 

Fent-nos les disfresses

 

La percussió

 

Rua pels carrers del poble

Classe Quítxues

Classe Cowboys

Classe Massais

Classe Japonesos

Classe Hindús

Classe Hawaians

 

 

 

Nadal

 

Aquest any hem fet a la sala un Arbre gegant amb unes boles multiculturals. Cada bola era la cara dels nens i nenes de l'escola: quítxues, cowboys, massais, japonesos, hindús i hawaians.

Una tarda va arribar el tió. Aquest any ens va escriure una carta on ens deia que estava molt atrotinat de l'any anterior. Li vem donar de menjar i el vem cuidar molt perquè es recuperés. El 21 de desembre al matí vem cagar el Tió a la sala i sortosament va portar força regals per tots .

Després vem baixar al Pavelló i vem fer el ja tradicional Concert de Nadal. Tots els alumnes van recitar poemes, en català i castellà, des dels petits fins als més grans. Així van aprendre i es van divertir representant-los. També vem cantar Nadales, nens i mestres, amb l'especial acompanyament del Salvador, l'especialista de música de la ZER.

per acabar es va fer el Dinar de Nadal a la sala, on la gran majoria dels alumnes disfruten d'aquest àpat tots junts, gràcies a la col·laboració de les monitores, l'Alícia i l'Anita, algunes mares voluntàries de l'AMPA i l'ajuntament.

 

 

 

 

 

 

Castanyada

La tradicional castanyada que cada any celebrem a l'escola la vam fer el dimarts 30 d'octubre. Al matí vam fer els panellets que després vam anar a portar al forn a coure. També es van preparar les paperines i tallar les castanyes. Vam rebre la visita de la Marieta Castanyera i el Pepet Castanyer que ens van explicar històries de la tardor i ens van convidar a la festa de la tarda.

A la tarda vam fer jocs tradicionals de les diferents cultures que donen el nom a cada classe. En acabar vam cantar cançons i vam menjar-nos les castanyes que van torrar el Marcel·lí i el Domiciano, els panellets i moniatos.

Ens van acompanyar molts pares i mares i altres familiars.