Fitxa Tècnica

Propietats

 

Nom vulgar: Farigola

Nom científic: Thymus vulgaris.

Família: Labiades

Hàbitat: Prats i conreus

Floració: Floreix a la Primavera

Recol.lecció: A la primavera

Culinàries: A la cuina es pot utilitzar per donar més sabor als plats, amb un toc típic.

Terapèutiques:Digestiva, antireumàtica, estimulant digestiu, bucal, antiseptic i relaxant muscular.

Màgiques: Es crema per purificar l'ambient i alliberar-lo d'influències negatives. Per atraure la bona salud. Per dormir sense malsons ...

Castellà: Tomillo

Anglès: Thyme

Francès: Thym

Italia: Thyme

Característiques

Poema

 

Generals:

Flors: Flors rosades o blanques, amb la corol.la de llavi superior escotat i el inferior dividit en tres lòbuls. Calze vermellós i velludat.

Fulles: Fulles lanceolades o ovades, enteres , peciolades, amb els revers cobertes de pèls blancs i amb els marges doblats cap a dins.

Tiges: Tiges llenyoses i grisenques, poden arribar a medir fins a 30 cms d'alçada.


Brot florit de farigola
Quina flaire fa la flor !
El mateix guareix la gola
Que fa el teu rostit millor .