2008-2009

PREGUNTES CICLE MITJÀ - 3r trimestre 2007-08
DEFINICIONS
SOLUCIONS
És un aliment sòlid que es fa amb llet de vaca, de cabra o d'ovella. N'hi ha de molts tipus: sec, tendre, fresc...
Formatge
És un estri per a pintar que consisteix en un mànec que té agafat a la punta un conjunt de pèls o de fibres.
Pinzell
És un sistema per a tancar un vestit o uns pantalons. Té dues vores de dents que s'encaixen per mitjà d'una peça que puja i baixa.
Cremallera
És un recipient allargat, de vidre, de plàstic o d'un altre material, amb un coll llarg i estret, que serveix per a contenir líquids.
Ampolla
Consisteix en una peça de ferro unida en forma de creu a un mànec de fusta. Eina per a picar o clavar claus.
Martell
Eina per a tallar que està format per un mànec i una fulla amb una vora afilada d'acer.
Ganivet
És un seient sense braços ni respatller per a una sola persona.
Tamboret
És un estri petit per a fer punta al llapis. Té una fulla tallant i un forat on es fica el llapis. Aquest es fa girar fins que li surt la punta.
Maquineta
És una planta que té una sola tija gruixuda i dura, que es diu tronc, d'on surten un conjunt de branques que porten fulles.
Arbre
És una peça de vestir que cobreix el peu i la part de baix de la cama.
Mitjó
Inici
Enrera