Visitem les caves Montferrant (2n)

NOTÍCIA

Aquest matí hem anat a visitar les caves que hi ha a Blanes.

Ens han explicat com es fa el vi i el cava.

Del Penedès porten el raïm i aquí preparen un llevat que després d'un temps i de congelar-lo ho deixen reposar un any.

Passat aquest temps es converteix en cava.

A mi el que m'ha agradat més és una màquina automàtica que es posa l'ampolla i posa el tap i després el morrió amb la xapa o una grapa.

Hi havia 4 milions i mig d'ampolles.

M'ha agradat molt !!!!!

* * *

 

Hi hem anat perquè estem treballant els oficis i el pare de la Nora, que treballa a les caves, ens ha convidat.

Són unes caves molt antigues, des de l'any 1848. Les van fer fent forats a la roca. Allà era una casa de pagès.

Hi ha 13 persones treballant, amb el cap 14.

Hi ha 4 bodegues en 4 subterranis amb les ampolles tombades una sobre de l'altra.

Hi havia poca llum perquè no li doni al cava perquè sinó es faria malbé. Allà sota sempre tenen la temperatura igual.

Per fer les bombolles del cava s'hi posa llevat. El llevat és com una pols que serveix perquè el vi es torni cava.

Durant 40 o 45 dies es quedaven en fileres grans d'ampolles. Hi ha capses on es deixa el vi i cada dia s'han de moure.

Al vi li congelen la punta, es treu la brutícia i després li posen un tapo de suro i li posen un ferro.

Al setembre porten els camions plens de molt de vi. Les màquines no funcionaven fins al setembre. Abans no hi havia màquines i ho havien de fer tot els homes.

Inici
Amunt
Enrera