• 1 quilo de sucre en pols.
• 1 quilo d’ametlla molta.
• 2 o 3 ous.
• 2 patates petites o 3 moniatos petits.
• 200 grms. de pinyons.
• 1 pot de cireres.
• 1 paquet de codonyat.
• 50 grms. d’ametlles seceres i pelades
• 50 grms. de coco ratllat.
1- A un bol gran posarem l’ametlla ratllada, el sucre, les patates o moniatos, els rovells de l’ou i es barreja tot bé fins que queda una massa compacta.
2- Es separa la massa en tantes boles com tipus de panellets volem fer ( de coco, pinyons, codonyat, ametlla i cireres).
3- Es fan boles i es decoren amb el que vulguem.
4- Quan fem els de pinyons els passem primer per la clara i després els anem omplint de pinyons.
5- Es van posant a una safata i després es posen uns minuts al forn.
6- Es deixen refredar abans de treure’ls de la safata i quan estan freds ja ens els podem menjar.
- Per tots Sants Castanyes i panellets.
- Ditxós és el mes que entra amb panellets i acaba en greixets.
- Comença el mes de novembre,
Castanya va, castanya ve,
i panellets també.
(Fragment de Novembre de Miquel Martí Pol)
- Arri, arri tatanet,
Anirem a sant Benet,
Comprarem un panellet,
per dinar,per sopar,
per en Jordi no n’hi ha
- Quina fruita tan seca
té l’ametller!
Aquesta closca dura
com la trauré.
També les avellanes i els pinyons...
No en puc menjar!
De coc, ni pensar-hi.
Per la castanya,
els cacauets i pipes,
també cal manya...
Peresós, treu les noses
del fruit que vols.
No en menjaràs si esperes
que es pelin sols.
(Joana Raspall)
Primavera blava
Sota un ametller,
curullades branques
de flors de paper.
(Fragment poema d’Imma Pena)