Recepta 2
“Fes-te amic d’una amanida”
Cicle:
Mitjà
Alumnes:
Alex Collado, Mireia Jaimot, Paula Matínez, Gerard Biarnés, Anna Franco, Maria Viñes, Alba Muniesa, Míriam Llop, Lluís Martínez, Pau Navarro i Aaron Monté.
Lloc:
Laboratori
Dia de gravació:
30-11-2006
Responsable:
Laura Mur i Lurdes Daura
LA RECEPTA
Amanida d’Hivern
 
INGREDIENTS
• 1 bossa d’enciam variat.
• Una massana.
• 6 nous.
• 100 grams de pinyons
• 6 tomates “cherry”.
• 2 ous durs.
• 4 cullerades de vinagre de mòdena.
• 4 cullerades d’oli d’oliva.
• 20 olives mortes en sosa.
• Sal
 
ELABORACIÓ
1- A un bol gran posarem l’enciam ben net.
2- A un morter es posen les nous, els pinyons, els ous durs, el vinagre, l’oli i una mica de sal. Es xafa tot bé i quan la pasta està ben desfeta es reserva. Si cal s’afegeix una mica de vinagre o oli ( al gust de cadascú).
3- Es tallen les tomates per la meitat i s’afegeixen a l’enciam.
4- Es tira la vinagreta que tenim al morter, es barreja tot bé i ja ens la podem menjar.

Amanida d’Estiu

INGREDIENTS
• 1 mota d’enciam d’orella de ruc.
• 3 ceballots.
• 1 pastanaga.
• 2 tomates veroses.
• 1 cogombre.
• ½ pebrot vermell.
• 2 raves
• 15 olives verdes i 15 olives negres.
• 100 grams de formatge tendre.
• Sal, oli i vinagre.

ELABORACIÓ
1- A un bol gran posarem l’enciam ben net i trossejat.
2- Anirem tallant la resta d’ingredients i els anirem afegint al bol.
3- Es talla el formatge a daus petits i es posa amb la resta d’ingredients.
4- Es posa sal, vinagre i oli al gust de cadascú i es barreja tot bé.

FEM POESIA
UNA PLATA D’ENCIAM
Una plata d’enciam
ben amanida, ben amanida.
Una plata d’enciam
Ben amanida amb oli i sal.
Sucarem un tros de pa
Per qui toqui, per qui toqui.
Sucarem un tros de pa
Per qui toqui anar a parar.

Endevina, Endevinalla
Blanca de naixement,
verda d’inclinació,
i ara per mala sort
Sóc més negra que el carbó (L’oliva)

Blanca són de naixement
Sortida de verds llacets,
i fins faig plorar la gent
quan em fan a bocinets. ( La ceba)

És verd i no és julivert,
És groc i no és safrà,
És vermell i no és grana,
És pelut i no és llana. (El rave)

Olives
Negra de l’Aragó,
de gust fort i picantó.
La xiqueta Arbequina,
la més olorosa i fina.
Sevilla i olé!
La voleu provar, també?
Porteu-me un grapat
d’olives
de totes les que trobeu
i us faré un pica-pica,
amb quin gust el menjareu! ( Lola Casas)

FEM UNA AMANIDA
Per fer una bona amanida
jo no vaig ni a la botiga
Me n’hi vaig cap a l’hortet
on m’espera el tiet Pep