• 1 bossa d’enciam variat. • Una massana. • 6 nous. • 100 grams de pinyons • 6 tomates “cherry”. • 2 ous durs. • 4 cullerades de vinagre de mòdena. • 4 cullerades d’oli d’oliva. • 20 olives mortes en sosa. • Sal
1- A un bol gran posarem l’enciam ben net. 2- A un morter es posen les nous, els pinyons, els ous durs, el vinagre, l’oli i una mica de sal. Es xafa tot bé i quan la pasta està ben desfeta es reserva. Si cal s’afegeix una mica de vinagre o oli ( al gust de cadascú). 3- Es tallen les tomates per la meitat i s’afegeixen a l’enciam. 4- Es tira la vinagreta que tenim al morter, es barreja tot bé i ja ens la podem menjar.
• 1 mota d’enciam d’orella de ruc. • 3 ceballots. • 1 pastanaga. • 2 tomates veroses. • 1 cogombre. • ½ pebrot vermell. • 2 raves • 15 olives verdes i 15 olives negres. • 100 grams de formatge tendre.
• Sal, oli i vinagre.
1- A un bol gran posarem l’enciam ben net i trossejat. 2- Anirem tallant la resta d’ingredients i els anirem afegint al bol. 3- Es talla el formatge a daus petits i es posa amb la resta d’ingredients. 4- Es posa sal, vinagre i oli al gust de cadascú i es barreja tot bé.
|
Una plata d’enciam
ben amanida, ben amanida.
Una plata d’enciam
Ben amanida amb oli i sal.
Sucarem un tros de pa
Per qui toqui, per qui toqui.
Sucarem un tros de pa
Per qui toqui anar a parar.
Blanca de naixement,
verda d’inclinació,
i ara per mala sort
Sóc més negra que el carbó (L’oliva)
Blanca són de naixement
Sortida de verds llacets,
i fins faig plorar la gent
quan em fan a bocinets. ( La ceba)
És verd i no és julivert,
És groc i no és safrà,
És vermell i no és grana,
És pelut i no és llana. (El rave)
Negra de l’Aragó,
de gust fort i picantó.
La xiqueta Arbequina,
la més olorosa i fina.
Sevilla i olé!
La voleu provar, també?
Porteu-me un grapat
d’olives
de totes les que trobeu
i us faré un pica-pica,
amb quin gust el menjareu! ( Lola Casas)
Per fer una bona amanida
jo no vaig ni a la botiga
Me n’hi vaig cap a l’hortet
on m’espera el tiet Pep
|