“La mona rodona”
Cicle:
Educació Infantil
Alumnes:
Tots, vint-i-sis
Lloc:
Classe
Dia de gravació:
13 de març de 2007
Responsable:
Laura Mur i Lurdes Daura
FEM LA RECEPTA
Ingredients:
- El pa de pessic (ous, farina, sucre)
- Mantega
- Xocolata especial postres
- Nata líquida
- Melmelada
- Fideus de sucre de colors
- Cireres confitades verdes i roges
- Plomalls de colors

Elaboració:
- Partim el pa de pessic per la meitat.
- Muntem amb melmelada i mantega.
- Amb la xocolata de postres desfeta hi posem la nata i ho barregem bé
- Cobrim la mona amb la xocolata.
- Acabem d’adornar amb la mantega.
- Adornem amb les cireres, confits i els plomalls.
- Posem la figura de xocolata.

Per a fer la xocolata necessitem:
- Cacau
- Nata líquida
- Preparar la xocolata i treballar-la a la classe.
- Fem els ous de xocolata amb els motlles.


FEM POESIA
Per Tots Sants castanyes,
Per Nadal turrons,
Per Pasqua la mona i tot l’any bombons.

_______

La mona rodona
Aviat menjarem
I de xocolata
No en deixarem

_______

La mona de Pasqua

Xocolata i ou,
Quin enrenou!
Vermell i blau,
Quin sarau!
Colors i teca,
Teca i colors,
La mona de Pasqua
menjarem tots dos.

_______

Xocolata defeta

Espessa i lluent,
Tothom se la menja,
Ai, a cremadent.

En xicra o en tassa,
Prou que ho diu la gent,
Mai no n’hi ha massa.

S’hi poden sucar
Galetes, melindros,
O bé un tros de pa.

Es bona al matí
I quan s’hi berena
Té un gustet molt fi.

Espessa i lluent,
Tothom se la menja,
Ai! A cremadent.

______

Pa amb xocolata

Un bon tros de xocolata
I un bocí petit de pa
Són la solució més bona
Per berenar.
El pa sempre allarga massa,
La xocolata fa curt,
I així el compte de la vella
Mai no surt.
Però si no surt el compte
Tant se val, que res no hi ha
Com el pa i la xocolata per berenar

_________

EL BON ALIMENT FA TORNAR JOVE LA GENT