Magdalenes contentes
Cicle:
Inicial
Alumnes:
Tots
Lloc:
Aula de ciències de l'escola
Dia de gravació:
17 i 19 d'abril de 2007
Responsable:
Lurdes Daura i Laura Mur
FEM LA RECEPTA
Per a fer les magdalenes contentes
ens fan falta aquests Ingredients:
- 4 ous
- 1 got de llet
- 1/2 got d’oli
- ½ got de sucre
- 1 ampolla d’esperit de llimona
- 2 gasoses de paperet
- 1/2 quilo de farina
- Paperets per a posar les magdalenes.
- Una mica d’oli i una mica de sucre

Elaboració:
- Anem a fer-les?
- Anem!
- Prepararem un bol ben gran
- Agafarem els ous i separarem les clares dels rovells.
- Pujarem les clares a punt de neu.
- Després anirem afegint els rovells, l’oli, la farina i el llevat.
- Prepararem els paperets de les magdalenes a una plata de forn.
- Anirem omplint els paperets.
- No es poden omplir massa
- Les posarem al forn durant uns vint minuts.

.............Esperem...........
- Al treure-les es deixen refredar i quan ja estan fredes es desfà la xocolata al microones, vigilant que no es cremi.
- Quan la xocolata està a punt, es posa a la “mànega pastelera” i ja podem decorar les magdalenes com vulguem. Si dibuixes amb la xocolata una cara ben riallera tindràs una magdalena contenta.

- Bon profit!

FEM POESIA
Xocolata desfeta
Espessa i lluent,
tothom se la menja,
ai, a cremadent.

En xicra o en tassa,
prou que ho diu la gent,
mai no n’hi ha massa.

S’hi poden sucar
galetes, melindros,
o bé un tros de pa.

Es bona al matí
i quan s’hi berena
té un gustet molt fi.

Espessa i lluent,
tothom se la menja,
ai! A cremadent.

Pa amb xocolata

Un bon tros de xocolata
i un bocí petit de pa
són la solució més bona
per berenar.

El pa sempre allarga massa,
la xocolata fa curt,
i així el compte de la vella
mai no surt.

Però si no surt el compte
tant se val, que res no hi ha
com el pa i la xocolata per berenar

Culleradeta de sucre

El paladar s’enlluerna
i la llengua es posa a cantar
quan entres dins la boca
barrejada amb el menjar

Ma mareta és tartamuda,
el meu pare és cantador.
Vesteixo blanc de per fora

i tinc sang groga en el cor.

(l’Ou)

Sóc tota jo morenor,
rival de les confitures,
em veuràs moltes vegades
al nas de les criatures.

(la xocolata)

Com que és moreno el meu pare,
jo sóc morena també.
I encara que sembli estrany,
per fer-me m’han de desfer

(la xocolata)

Negra per dins i per fora
delícia de xics i grans.
Qui en menja mai no plora,
però s’embruta les mans.

(la xocolata)

Un pastís en miniatura
dins un vaixell de paper
sense soldat ni criatura.
Es menja a casa i també al carrer.

(La magdalena)

Tova, dolça i molt suau
i plora com ella el babau.

(La magdalena)