• ½ quilo d’ametlla ratllada.
• farina (la que entri).
• 6 rovells d’ou.
• ½ quilo de mantega de porc.
• ½ quilo de sucre.
• 2 cullerades de llevat.
• 2 ous sencers.
A un bol anem posant tots els ingredients i anem remenant.
Quan ja està ben pastat estirem la pasta amb el corró i agafem els motlles per a fer les formes. Les formes es deixen a la safata i es pinten amb un ou i es posen al forn fins que estan torrats.
L’AMETLLÓ
Dins una closca de fusta
està tancat l’ametlló,
ben tancat i calentó
la caseta li ve justa.
Jo el voldria alliberar...
I potser me’l menjaria;
amb quin roc el trencaria
que no m’enganxi la mà.
(Joana Raspall)
________
Un cor d'ametlla i sagí
que no menjaràs lluny d'aquí
Què és?
(El "corasson")
Sóc més bona sense closca
ben torrado o per torrar
tu m'estimes més per dolça
jo salada per picar.
(L'ametlla)
________
RONDALLA DE LA MADALENA
( MÚSICA EL CORRO DE LA PATATA)
A la una magdalenes
prepareu-vos nens i nenes
A les dues corassons
ja us podeu treure els mitjons.
A les tres pastissets
no podem fer rots ni pets.
A la una, a les dues i a les tres
magdalenes, corassons i pastissets
Menja magdalenes
( música dels lunnis)
Menja madalenes,
menja corassons
si unes són molt bones,
els altres són molt bons.
Ta-ta ta-ra-ta
Ta-ta-ta-ra-ta
Ta-ra ta-ra ta-ra-ta
Ta-ra ta-ra ta-ra-tá