Recepta 9
“Capetown, un berenar... diferent”
Cicle:
Inicial
Alumnes:
Meritxell Montaña,Maria Monté, Marc Serra, Francina Serra, Arnau Serrano
Lloc:
Laboratori
Dia de gravació:
20-11-2007
Responsable:
Laura Mur i Lurdes Daura
LA RECEPTA
INGREDIENTS

•1 litre de suc de pinya
1 llauneta de pinya en rodanxes
4 préssecs
200 grams de maduixes

ELABORACIÓ

Es pelen els préssecs i es tallen a tallets prims
Es tallen les maduixes a rodanxes primetes
Es tallen les rodanxes de pinya a trossets
En un bol gran o bé també ho podem fer ficant-ho en gots, es posa la fruita tallada de les tres maneres i s’acaba d’omplir amb el suc de pinya que ha d’estar una mica fresc.
Es pot adornar cada got amb una canya i enfilat en ella algun trosset de fruita.
I ja tenim un berenar ben diferent! Bon profit!

POESIA

Els àpats del dia

Esmorzar, dinar, berenar i sopar,
cada àpat és important,
i no te n’oblidis cap,
esmorzar, dinar, berenar i sopar.

El primer àpat del dia
et farà agafar energia,
amb la llet i els cereals
menjaràs i et faràs gran.

Quan s’acaba el matí,
el dinar diu que és aquí,
tots a taula i a menjar,
menja-ho tot i escura el plat.

Esmorzar, dinar berenar i
sopar, cada àpat és important,
i no te n’oblidis cap, esmorzar,
dinar, berenar i sopar.

Quan sortim d’escola,
ens espera un bon berenar,
amb un suc i un entrepà,
tindrem forces per jugar.

Quan el sol s’està amagant,
el sopar ens està esperant,
tots a taula i a menjar,
menja-ho tot i escura el plat.

Esmorzar, dinar, berenar i
Sopar, cada àpat és important,
I no te n’oblidis cap, esmorzar,
dinar, berenar, i sopar.

DÀMARIS GELABERT

Dites

El dinar, reposat;
el sopar, passejar.

Qui té gana
somia truites.

Menjar i gratar,
tot és començar

Qui menja què?
Meló amb pernil,
menjar de ric.
Síndria amb mortadel•la
per tota la parentela

Fruits

Maduixes i gerds,
mores i groselles
color de roselles

Lola Casas