Recepta 10
“Fem canapes”
Cicle:
Mitjà
Alumnes:
Tots
Lloc:
Laboratori
Dia de gravació:
22-1-2008
Responsable:
Laura Mur i Lurdes Daura
LA RECEPTA
INGREDIENTS

Torrades rodones i llargues
Pa de motlle

A - Canapés “lluna”:
Formatge de muntar
Cogombrets
Olives
Pastanaga
Pa de motlle

B - Canapés “estel”:
Paté de porc
Tomata
Olives
Julivert

C - Canapés “cercle”:
Paté
Tires de formatge
Torradetes en forma de cercle
Ou dur

D - Canapés “quadrat”:
Paté de sobrassada
Ou dur
Julivert
Torradetes quadrades

ELABORACIÓ

Elaboració DELS CANAPÉS “Lluna”

Es talla el pa de motlle i se li dóna la forma de lluna. Es parteixen les olives per la meitat, els cogombrets pel mig i la pastanaga amb tires.
Un cop està tot preparat es munta el pa amb el formatge i després es fa la cara de la lluna

Elaboració DELS CANAPÉS “estel”

Amb l’ajuda d’un motlle es talla el pa i se li dóna forma d’estel. Després es tallen les olives per la meitat i les tomates també per la meitat. El julivert es fa a trossets petits.
Un cop està tot preparat,es munta el pa amb el paté i es posen dos trossets de tomata als ulls, l’oliva al nas, i la tireta de julivert al mig de l’ull.

Elaboració DELS CANAPÉS “cercle”

Es preparen unes quantes torrades en forma de cercle i es talla el formatge en tires ben primes. Es munta la torrada amb paté i després es guarneix amb les tires de formatge donant-li la forma que es vulgui.

Elaboració DELS CANAPÉS “quadrat”

Es preparen les torrades i es van tallant els ous durs per la meitat i el julivert en tires. Es munten les torrades amb la sobrassada i es decoren amb les tires de julivert i amb l’ou dur.

POESIA

El pa torrat i la mantega
Solen anar sovint plegats
I ens els mengem de bona gana
Molt més si són ben ensucrats.

Per esmorzar van de primera,
Ja no cal dir per berenar,
I a totes hores sempre donen
Plaer complert al paladar.

------

Bocins daurats com el sol
d’una llesca esmicolada,
d’un llonguet,
d’un bon crostó
O d’una cruixent torrada.

------

Llesca rodona o quadrada
Farcida del que voldràs
El berenar a tots agrada
I en un no res te’l cruspiràs

Sucarem el pa amb formatge
Un cogombre serà el nas
Dos olives per mirar-te
I una boca per menjar.

Pa amb xocolata

Un bon tros de xocolata
I un bocí petit de pa
És la solució més bona
per berenar.

El pa sempre allarga massa,
La xocolata fa curt,
I així el compte de la vella
Mai no surt.

Però si no surt el compte,
tant se val
que res no hi ha
com el pa i la xocolata per berenar

ENDEVINALLA

Tinc el cos rodó, rodó,
Amb quatre fulles vaig guarnit,
De madur vaig del verd al vermell,
Perquè em mengis amanit

(la tomata)

Som rodones i eixerides
Verdes o de color virolat
Animem les amanides,
I als vermuts ens van picant

(Les olives)