Recepta 15
“Fem pa”
Cicle:
C. Superior
Alumnes:
Primer C.S.
Lloc:
Aula taller i Forn Montaña
Dia de gravació:
 
Responsable:
Dolors Benet, Lurdes Daura i Laura Mur
LA RECEPTA

Ingredients:

- 2 kg. de farina.
- 200 grams de llevat de forner.
- Sal (2 cullerades).
- 2 litres d'aigua tíbia.
- Gots mesuradors.
- Safates.
- Forn.

Fem poesia

Pa amb tomàquet

 Déu ens do ser catalans
per menjar bon pa amb tomàquet
amb un raig d’oli discret
i un pols de sal si fa falta.

Pa de pagès si pot ser
que és més saborós que els altres
i tomàquet ben madur,
però que no hi sigui massa.

 MIQUEL MARTÍ I POL

L’entrepà

 Arriba l’hora del pati,
i l’estómac fa rau-rau,
dins de la meva cartera,
a la butxaca primera,
tinc l’entrepà a punt.

De què l’haurà fet la mare?
O avui me l’ha fet el pare?
De llonganissa?
De fuet?
De formatge ben tendret!

Amb crostó o amb un panet,
m’agrada també el llonguet.
Avui és ben diferent:
hi ha posat melmelada
farcint un pa de baguet.

 LOLA CASAS

Dites

- És més llarg que un dia sense pa.

- Amb pa i vi es fa curt el camí.

- Ningú no dóna un pa, que no vulgui una coca.

- Amb ceba i pa a Judes van desmanar.

- Amb molta gana no hi ha pa dur.

- Al pa, pa, i al vi, vi.

- Val més una arengada damunt del pa que un colom a volar.

- Qui té gana somnia pa.

- El pa mudat i el vi usat.

- A on no hi ha pa, tot és enrenou.

- A qui té fam, les pedres li semblen pa.

- A pa dur, dent aguda.

- Val més pa dur que estar dejú.