Recepta 23
“Coc ràpid i un suc ”
Cicle:
Cicle Superior
Alumnes:
1er de Cicle Superior
Lloc:
Laboratori
Dia de gravació:
26 de febrer de 2010
Responsable:
Laura Mur, Lurdes Daura i Albert Anglés

 

LA RECEPTA
Per a fer el coc ràpid Ingredients:

-3 ous
-200 grms. De farina.
-200 grms. De sucre.
- 1 iogurt de llimona.
- ½ closca d’ou d’oli.
- Mantega
- Un sobre de llevadura “Royal”

ESTRIS

Un forn.
Un bol gran per a fer la massa.
Un got per a separar els rovells.
Una bàscula de cuina.
Una cullera gran per a mesclar .

Anem a fer-lo
Abans de començar escalfarem el forn a uns 180ºC i a continuació trenquem els ous i separem les clares del rovell. Aquestes les pujarem a punt de neu, afegirem el sucre, reservant una petita part per al final ,i ho mesclem. Una vegada tenim els ingredients que ja hem utilitzat ben mesclats afegim amb compte els rovells que havíem separat i després un iogurt de llimona. Amb la mateixa mida del iogurt afegirem un gotet d' oli i una vegada estigui ben barrejat hi posarem tres gotets de farina molt poc a poc.Una vegada està tot preparat tirarem un sobre de “Royal” i la massa ja està llesta.Un consell: per a que no ens costi tant netejar la safata podem fregar mantega per damunt.Una vegada hem acabat l' elaboració del cóc ràpid farem un suc de fruites natural. Després d' una votació hem elegit fer un suc fresc de pinyai maduixes.
Per a fer el suc de fruites necessitarem els següents estris:
  • Un bon ganivet( nosaltres ja el podem fer servir, si bé hem d’anar amb compte)
  • Un exprimidor elèctric o una màquina de fer batuts
  • Gots de plàstic.
Per a fer el suc de fruites ens caldran aquesta ingredients:
  • Una pinya natural.
  • 10 maduixes.
  • Sucre
Anem a fer-lo?

En primer lloc triturarem la pinya amb el seu suc i ho colarem, després afegirem les maduixes triturades. Per acabar remenarem béels líquids per a que quedi una mescla homogènia i ho posem a la nevera per refredar-lo si el voleu fresc.

Un consell: si us el preneu acabat de fer conserva millor les vitamines!)

ENDEVINALLES

Ma mare és tartamuda
Mon pare cantador
Vesteix de blanc per fora
I tinc sang groga al cor.

(l’ou).

Té escates i no és peix
porta corona i no és rei.
Busca pel tròpic i sabràs qui és.
Sóc triangle, tinc punts grocs com a pigues
i sóc de color vermell.

Qui soc?

Blanca soy, y como dice mi vecina
no puedo faltar en la cocina

 

POEMES

La fruita, quin bon gustet
el pa de pessic ben dolcet.
El pobre Patufet
no en menjarà cap trosset.

 

CANÇÓ DEL FRUITER.

Jo sóc un arbre
A la vora d’un llac.
Que té un fullatge
Que fa una ombra frescal
I dotze branques
Que floreixen tot l’any.

.Que fruito besos
De llimona o de mel
O bé de menta
- i algun cop de poncem_
O de maduixa
O de llet amb cafè.

.Jo són un arbre
Arrelat en un clot
Que gronxo nenes
Oloroses de bosc
I dono fruita
A les noies del volt..

( Miquel Desclot)

 

LA PINYA

La pinya tropical
és una fruita ideal.

Amb la seva frescor
ens fa passar la calor.

A l’hivern també ens agrada
a rodanxes ben tallada.

Ens fa enyorar l’estiu
quan els ocells fan piu-piu.

.

LA MADUIXA

Maduixa, maduixa
amb sucre o amb nata,

amb flam o amb xocolata,
sola o amb macedònia...

Tantes en menjarem,
que vermells ens tornarem!

 

Pastís
Dolça sucre com la mel,
que m'enlaires cap al cel,
aquest pastís, aquest anís,
menja-te'l si és que estàs trist..


Endevinalla

De la canya al meu plat,
ben finet i triturat,
entre els grans suca-hi el dit
i gaudeix com s'ha endolcit. (El sucre)
.

EL COC

De tres ous i dos gots de llet,
una pasta en treure’m.
Hi posarem llevadura i farina
i ho barrejarem.

Oli d’oliva hi afegirem i ho remenarem.
Tot aquell garbell d’ingredients
al forn introduirem.

Quaranta minuts esperarem
i un coc aconseguirem.
Bon profit a tots els presents.
I que el coc us faci bé.