Recepta 24
“Pizza Pagès”
Cicle:
Cicle Inicial
Alumnes:
2n
Lloc:
Laboratori
Dia de gravació:
2010
Responsable:
Laura Mur, Lurdes Daura i Raquel Bosch

 

LA RECEPTA
Per a fer la pizza pagès necessitarem:
INGREDIENTS
  • llesques de pa de pagès
    • pa de farina de blat
    • pa de farina de panís o ...
  • un pot de tomata fregida
  • formatge mozzarella
  • pernil dolç
  • olives
  • tonyina
  • bacon
  • orenga

o allò que a vosaltres us agradi més

ELABORACIÓ

Avui cadascú es farà la seva pizza. I així segur ens agrada tot el que em posat.

 

  • Primer hi posem la tomata.
  • Després pots posar el que més t’agradi: tonyina, pernil dolç, bacon, olives...
  • Ara s’hi posa un polsim d’orenga
  • I força formatge mozzarella
  • Ja estan a punt per gratinar al forn.
  • I a esmorzar!!!!
POEMES

PARDAL

Molla de pa,
Una galeta
Grana de blat...
Dins la panxeta!

Tros d’esmorzar,
Cuc que ha sortit,
mosca que vola...
se’ls ha cruspit!

Des d’una branca,
Dalt d’un teulat,
Veu el que passa,
Tot controlat

(Lola Casas)

 

BERENARS

S’acaba l’escola,
Hora de berenar!
Deixeu-me que pensi.
Hauré de triar!

Un panet amb xocolata,
iogurt i alguna galeta,
brioix amb mantega
o un bol de fruita
pelada i benneta.

Un entrepà de pernil?
Pa amb tomàquet i raïm?
Pare anem cap a casa
I tots dos ho decidim.

(Lola Casas)

 

PA AMB OLI

Amb el dit
faig un forat
a un crostó
de pa daurat.
Un raig d’oli
li he afegit
i un polsim
de sal petit.
Quin berenar
Més exquisit!

(Lola Casas)

 

PIZZA, PIZZETA

Tan ben farcideta,
coberta de neu,
i tan calenteta
ningú no diria
que amagues al cor
d’aquesta llesqueta
la pizza, pizzeta.

(Laura Mur)