Per a fer
les trufes gelades
necessitarem:
Els ingredients...
- Una rajola de xocolata per desfer
- Nata ensucrada, més o menys la quantitat dels pes de la xocolata
- Xocolata ratllada (Cuquets de xocolata)
Estris
- Un plat pla
- Un bol per al microones
- Culleres de postres
- Cullera de fusta
- Necessitarem un microones i la nevera
Elaboració
- Es desfà la xocolata al microones
- Una vegada desfeta la xocolata s’hi afegeix la nata
- Es remena bé
- Es posa a la nevera
- Quan està bastant gelat es fan boletes amb l’ajuda de dues culleretes de postres
- S’arrebossen les boletes amb els cuquets de xocolota
FEM POESIA
La xocolata
Amaga la caixa,
de pressa,
que torno a estirar
la mà!
La temptació
és tremenda
i no la puc
controlar!
Pa amb xocolata
Un bon tros de xocolata
i un bocí petit de pa
són la solució més bona
per berenar.
El pa sempre allarga massa,
la xocolata fa curt,
i així el compte de la vella
mai no surt.
Però si no surt el compte
tant se val, que no res no hi ha
com el pa i la xocolata
per berenar.
Xocolata desfeta
Espessa i lluent,
tothom se la menja,
ai!, a cremadent.
En xicra o en tassa
prou que ho diu la gent,
mai no n'hi ha massa.
S'hi poden sucar
galetes, melindros,
o bé un tros de pa.
És bona al matí
i quan s'hi berena
té un gustet molt fi.
Espessa i lluent,
tothom se la menja,
ai,! a cremadent.
La xocolata
La blanca,
dolça i daurada,
la de gust fort amargant
i l’altra d’ametlla i crocant.
La que està tota farcida,
com un tresor amagat,
de trufat dolç i torrat.
Quin problema, valga’m Déu!
si he de triar-ne una.
Val més menjar-me-les totes
sense deixar-ne una engruna!
Xocolata
Mmmm¡¡
Als meus llavis
la xocolata suau i dolça
aviat a la llengua fosa,
als meus llavis
deleix intens
de plaer immens.
Mmmm¡¡¡
Endevinalles
Com una mena de mag tot quadrat
amb una invisible cremor.
Què em dónes
pel meu minimar d’escalfor
ple d’ones
que no tenen ni aigua ni blavor?
(El microones)