Recepta 32
Bastonets de Formatge
Cicle:
P5
Alumnes:
Tots els del grup
Lloc:
Aula de P5
Dia de gravació:
17 de maig de 2011
Responsable:
Laura Mur i Lurdes Daura
LA RECEPTA
INGREDIENTS

- 180 g. de farina
- 180 g. de mantega
- 180 g. d’emmental ratllat a fils
- 1 culleradeta petita de sal
- Llavors de sèsam
- 6 cullerades de llet
- 1 ou batut

ESTRIS

- Un bol gran
- Un corró
- ganivet de taula
- safata de forn
- pinzell

ELABORACIÓ

- En un bol gran, posem la farina i hi farem un clot al mig on posarem la mantega tova, el formatge, la sal i la llet.

- Barrejarem molt bé tots els ingredients amb les mans

- Anirem afegint farina fins que la massa no s’enganxi a les mans.

- Farem una bola

- Enfarinarem la taula i amb un corró o una ampolla anirem estirant la massa fins que faci un centímetre de gruix.

- Farem les formes que vulguem, avui farem bastonets, però també podríem fer llacets, flors o el que més ens agradi.

-Untem la safata de forn amb mantega i després i posarem un polsim de farina.

-Després demanarem a un adult que ho posi a coure al forn uns 10 minuts a 200 graus de temperatura

-Abans d’entrar la safata al forn, pintarem els bastonets amb ou batut.

-perquè així quedaran més daurades.

-Esperarem, i quan estiguin fredes, ja es poden menjar!

FEM POESIA

 

Gra de blat

El meu cor de suau farina
Us permet tastar i menjar
Pasta de totes mides,
Coques, galetes i pa.

_______


Farina fina

Amb farina fina, fina
faré bastonets de pa.
M’ompliré bé la butxaca
i me’ls menjaré per berenar.

(Laura Mur)

-----------

M’agrada el formatge

Mare, m’agrada tant el formatge
que abans de posar-me al llit,
imagino que la lluna,
amb els seus clotets petits
és una bola cremosa
i que l’agafo amb els dits.

M’agrada tant el formatge,
que quan tanco els ulls rendit,
em surten dues grans ales
i me n’hi vaig decidit,
però en lloc de mossegar-la
l’abraço i li dic: Bona nit!

(Laura Mur)