Recepta 36
"Xocoplatans"
Cicle:
2n de CI
Alumnes:
Tots els nens
Lloc:
Laboratori
Dia de gravació:
Novembre de 2011
Responsable:
Lurdes Daura i Laura Mur i Raquel Bosch
LA RECEPTA

Ingredients

- Plàtans
- Xocolata blanca i amb llet
- Nata
- Fideuets de xocolata
- Confits de colors
- Pals de gelat

Estris

- Un bol gran
- Un bol petit
- Una cullera de postres
- Un ganivet

Elaboració

- Primer pelarem els plàtans i els partirem per la meitat
- Posarem un pal a cadascuna de les meitats.
- En un bol posarem la xocolata trocejada
- Hi afegirem una culleradeta de nata i ho posarem al microones uns minuts, fins que es fongui
- Banyarem els nostres "polos" amb la xocolata desfeta.
- Si els hem fet de xocolata amb llet, abans que es refredi hi espolsarem confits de colors.
- Si els hem fet de xocolata blanca, abans que es refredi hi espolsarem fideuets de xocolata.
- Un cop fets, els deixarem a la neveraun parell d'hores.
- I ja ens els podrem menjar!

FEM POESIA

ENDEVINALLES

Riiiiing, Riiing!
El telèfon groc
que només tu sents
et truca per dir:
menja’m sense dents!

Fina Anglès

 

Or pareix
plata no és
qui no l’endevine,
babau és.

Aliment d’homes i bèsties,
és fruit d’or ben tropical;
l’home i la dona se’l mengen
i les mones tal com cal.

Sé que agrado a les mones,
als infants petits i grans
tanco dinars i sopars
i t’omplo la boca a estones.

Sóc tota morenor
dolça com les confitures
i em veuràs moltes vegades
pel nas de les criatures.

POEMES

Xocolata desfeta

Espessa i lluent,
tothom se la menja,
Ai! A cremadent.

En xicra o en tassa,
prou que ho diu la gent,
mai no n’hi ha massa.

S’hi poden sucar
galetes, melindros,
o bé un tros de pa.

Es bona al matí
i quan s’hi berena
té un gustet molt fi.

Espessa i lluent,
tothom se la menja.
Ai! A cremadent.

Miquel Martí i Pol

 

Uns trossets de préssec
i un plàtan tallat,
una poma dolça,
un kiwi ben dur
i suc de taronja
com t’agrada a tu.

He fet macedònia
avui per dinar.
Tota la família
la voldrà tastar.

Lola Casas