Recepta 37
"Amanida d'Hivern"
Cicle:
1r de CI
Alumnes:
Lloc:
Laboratori
Dia de gravació:
04 Març de 2012
Responsable:
Lurdes Daura i Laura Mur i Trini Ferrús
LA RECEPTA

Ingredients

- Un enciam
- Tomates cirerol.
- Olives
- Codonyat
- Formatge fresc
- Fruits secs: noues, pinyons, ametlles, etc.

Estris

-Un rivell
- Un bol.
- Un ganivet.
- Una cullera i una forquilla

Elaboració

Tallem les fulles d'enciam i les rentem. Rentem les tomates.
Tallem les fulles en troços petits i les posem dins d'un bol.
Tallem les tomares cirerol per la meitat i ho afegim al bol.
Tallem el codonyat i el formatge en daus petits.
Afegim les olives i els fruits secs.
Amanim amb oli i sal i ho barregem tot bé.


FEM POESIA

L'AMETLLÓ

Dins d'una closca de fusta
Està amagat l'ametlló,
Ben tancat i calentó.
La caseta li ve justa.

Jo el voldria alliberar...
- I potser me'l menjaria-
Amb quin roc el trencaria
Que no m'enganxi la mà.
_______ 
La Fruita Seca
 

No la trenquis amb les dents!
Fes que siguin els parents
Que desfacin l'encanteri
I et revelin el misteri.

Si l'ostra fa perles
al cor de l'onatge,
què amaga la closca
a dalt del brancatge.

Pinyons i avellanes,
Enigmes, secrets,
Ametlles o nous
Tresors o follets.

No t'espantis per no res;
Descobrir-ho bé s'ho val!
Tenir ganes de saber-ho
I l'esforça, és el que cal!
________
Rap de l'amanida