Recepta 38
"Gelat de Torró"
Cicle:
1r de CM
Alumnes:
Tots els nens
Lloc:
Laboratori
Dia de gravació:
14 Març de 2012
Responsable:
Lurdes Daura i Laura Mur i Aïda Pons
LA RECEPTA

Ingredients

- ½ litre de nata per a muntar
- 1 barra de torró de Xixona
- 2 rovells d’ou
- 50 grams. De sucre glaç
- Caramel líquid
- Un grapat d’ametlles o d’avellanes ratllades


Estris

- Un bol gran
- Un bol petit
- Una cullera de postres
- Un ganivet
- Una bàscula
- Una batedora elèctrica
- Una batedora de vari-les
- paper film
- Un motlle rectangular

 

Elaboració 

    • Primer muntarem la nata.
    • Per a muntar la nata la posarem al bol i anirem afegint el sucresense deixar de batre.
    • Veieu! Ara ja està muntada.
    • A un altre bol mesclarem els rovells d’ou amb el torró fins que quedi una pasta espessa.
    • Afegirem la pasta que acabem de fer a la nata muntada.
    • Ho farem a poc a poc i remenant lentament amb la batedora de vari-les.
    • Folrarem el motlle que haguem escollit amb paper film.
    • Tirarem la pasta obtinguda i la repartirem bé.
    • Ho deixem vuit hores al congelador.
    • A l’hora de servir, es va tallant i es pot guarnir amb caramel líquid i amb ametlles o avellanes ratllades pel damunt.

FEM POESIA

ENDEVINALLES

Llepa’m, llepa’m sens parar
de molts gustos jo puc ser
i si al sol em fas estar
ben segur que em desfaré.

El gelat

 

POEMES 

Gelats

M’agrada el de xocolata,
el de vainilla amb crema
i el de maduixa amb nata.

I aquell que porta per sobre
(fet d’ametlla macadàmia)
torró de sucre i crocant...

Què dolç quan l’estem llepant!
Ja sigui menjat amb cullera,
en terrina o en cornet,
qualsevol moment és bo...
per fer-los un bon tastet!

Lola Casas

 

Fem cagar el tió 

Caga tió,
Caga torró
d’avellana i de pinyó,
I també de xocolata,
farcit de pessics de nata.

Lola Casas (fragment)

 

Estiu ( entre dos nens)

(Uns nens de Vilafranca del Penedès van escriure aquest poema)
L’estiu ens arriba
Amb dies més llargs.
Traiem l’equipatge,
Anem de viatge
I mengem gelats.

Nosaltres hem pensat que ara seria millor dir-lo així...només per què ara fa fred

 

Hivern 

Quan tenim l’hivern a casa
i ens ve de gust un gelat
___________________

___________________


La fruita seca
 

No la trenquis amb les dents!
Fes que siguin els parents
que desfacin l’encanteri
i et revelin el misteri. 

Si l’ostra fa perles
al cor de l’onatge,
què amaga la closca
a dalt del brancatge? 

Pinyons, avellanes,
enigmes, secrets,
ametlles o nous
tresors i follets? 

No t’espantis per no re;
descobrir-ho be s’ho val!
Tenir ganes de saber-ho
i l’esforç, és el que et val!

Fina Anglès