Recepta 39
"Còctel de Marisc "
Cicle:
2n de CM
Alumnes:
Tots els nens
Lloc:
Laboratori
Dia de gravació:
Responsable:
Laura Mur i Enric Palomares
LA RECEPTA
  • Ingredients

  • Gambes o Llagostins, millor si són frescos!
  • 1 Enciam
  • 1 Escarola
  • Pinya natural o en almívar
  • Varetes de Surimi
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Quètxup
  • Maionesa
  • Estris

  • Un bol per carrejar els ingredients.
  • Un escorredor
  • Bols o copes petites
  • Una Cullera per fer la salsa.
  • Un ganivet
  • Elaboració

    • Si teniu el marisc fresc el courem en un olla amb aigua bullint i una fulla de llorer. Si l'heu comprat congelat, el dia d'abans el deixeu a la nevera per a què s’hagi descongelat.
    • Talleu una part del marisc en daus molt petits. La resta els deixarem sencers per fer la decoració.
    • Tallem ben petit l'enciam i l'escarola.
    • Els barregem.
    • Tallem a daus ben petits la pinya.
    • Disposem en un bol individual una primera capa de pinya, per sobre una de marisc i finalment ho tapem amb la barreja d'enciam i escarola.
    • Per decorar disposem el marisc que hem deixat sencer i una mica de pinya tallada a daus petits.
    • Salsa rosa: per fer la salsa, nosaltres fem la maionesa (o la comprem) i hi afegim el quetxup "industrial". Si sabeu preparar el quetxup endavant!
    • Per fer la salsa anem afegint el quetxup a la maionesa fins aconseguir el gust desitjat!

 

FEM POESIA

POEMES

L’enciam o l’escarola
Són els fons blanc i verdós
On tomàquets o bé rave
Posen tons de vermellosos.
Pastanaga, ceba, oliva,
Condiments i embotit
Ja tenim una amanida.
Quin plat més acolorit.

Fina Anglès


Ous ferrats

Quan es couen, quins esclats,
els ous ferrats,
fins i tot, si no es vigila,
poden fer alguns disbarats.

I un cop cuits, ben presentats,
els ous ferrats,
se'ls mengen sense ganyotes
fins i tot els desganats.

Miquel Marti i Pol

 

El ball de la primavera

Al ball de la primavera
Tot el verd hi és convidat.
Verd, company de la ginesta.
Verd amorós del prat.
Verd vellut de les ametlles,
I verdsaborós d’enciam.

Laura Mur

 

Una amanida

Farem una amanida
amb enciam de la primera florida,
pastanagues, remolatxa i quatre olives,
unes gotes de llimona, oli i sal de les salines;
la posarem a una safata
feta de vidre i plata.

 

Cóctel de marisc

Quan vaig provar la pinya em va agafar “minya”
I vaig anar a la cuina per agafar un plat
Em vaig beure un còctel i em vaig emborratxar
En veure un tros de gel un refresc em vaig comprar.

De tant menjar m’explota la boca
De tantes gambes amb maionesa
Ahir vaig menjar quètxup
I un record per mi és una fulla d’enciam.

El surimi és el germà petit del Tsunami
Que un pescador ha pogut pescar
El llagostí té molt gust de tinta
La millor gamba que hi ha.

Alumnes de 4t

 

Endevinalles

Engendrat en verd oliva,
Em premsen en el molí;
Sóc el rei de l’amanida,
Sense mi no es pot fregir.

(l’oli)

 

És bo i sa,
Però ningú se’l vol menjar.

(Sabó)

 

Cançó

( Acompanyats amb la guitarra pel mestre)
Farem una amanida
amb enciam de la primera florida,
pastanagues, remolatxa i quatre olives,
unes gotes de llimona, oli i sal de les salines;
la posarem a una safata
feta de vidre i plata.