Recepta 42
"Aperitius de Tardor"
Cicle:
Primer Cicle Inicial
Alumnes:
Tots els nens
Lloc:
Laboratori
Dia de gravació:
30 de Novembre de 2012
Responsable:
Laura Mur, Lourdes Daura i Raquel Bosch
LA RECEPTA

Ingredients

  • Bastonets de pernil salat
    • Pernil salat de bona qualitat tallat ben prim.
    • Palets de pa torrat de qualsevol marca ( Grisines o altres)
    • Arròs
  • Bastonets de pernil dolç
    • Pernil dolç de bona qualitat tallat ben prim.
    • Formatge cremós per a muntar.
    • Palets de pa torrat de qualsevol marca ( Grisines o altres)
    • Arròs
  • Tastets de codonyat i formatge
    • Codonyat
    • Tomates cherry
    • Formatge manxego
    • Pa de motlle
    • Pinxos de fusta

 

  • Estris
    • Un ganivet.
    • Film de plàstic
    • Plats de diferents mides i gots per a presentar els aperitius.
    • Drap de cuina.

Elaboració

  • Bastonets de pernil salat

Fer els bastonets de pernil salat és ben senzill. Només hem de treure el pernil de la nevera una estona abans i envoltar els palets de pa amb el pernil, tenint cura que la meitat del palet de pa quedi sense cobrir.

Els deixem dins la nevera una estona per a que quedin ben prets.

Finalment els col·loquem dins d’un got en el que hi haurem posat arròs per a que quedin subjectes

 

  • Bastonets de pernil dolç

Estirarem els talls de pernil dolç sobre el plat i hi escamparem el formatge en crema.

Hi posarem un bastonet al mig deixant que quedi la meitat del bastonet sense cobrir.

Els cargolem i els deixem a la nevera embolicats amb film de plàstic.

Quan ja són freds els desemboliquem i finalment els col·loquem dins d’un got en el que hi haurem posat arròs per a que quedin subjectes i ben presentats.

 

  • Tastets de codonyat i formatge

Tallem el codonyat en làmines i en tallem quadradets petits.

Tallem el formatge en quadrats de la mateixa mida que els que hem fet de codonyat.

Amb el pa de motlle tallem quadrats iguals que els anteriors.

Tallem les tomates cherry per la meitat.

Anem posant un quadrat de pa de motlle i a sobre hi posat el formatge, codonyat, pa, formatge codonyat i a sobre de tot una tomata cherry.

Subjectarem cada pinxo amb un palet de fusta.

FEM POESIA

EMBARBUSSAMENT

Una noia a genollons
codonys collia.
Amb la punta dels dits
collia codonys podrits. 

( popular de la Ribera d’Ebre)
_________ 

POEMES 

Pa amb tomata 

Comm’agrada el pa amb tomata
amb formatge o bé amb pernil.
Tapa, sandvitx o bocata.
Tant se val, jo me’n cruspiria mil!

Laura Mur   

 

Pa de mig

Pa de mig
barra de quart,
llonguets
i pa de pagès
rodó de molla pigada
i tot un munt de panets.

Així que el sol s’ha llevat
el forn de la cantonada
ha omplert el cel del carrer
d’aroma de crosta daurada.

Lola Casas

 

La tardor 

Ens convida la tardor
a una taula ben parada.
Panellets amb codonyat,
figues, nous; també castanyes!
De pinyons, un bon grapat.
I al bell mig hi ha la magrana
amb el seu vestit rosat.
És la festa del color
la que ens porta la tardor.

Laura Mur